Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 1.
Tudj meg mindent kedvenc sportágadról és ikonikus sportolókról!

Tudj meg mindent kedvenc sportágadról és ikonikus sportolókról!

Könyvajánló

Gondolkodtál már azon, hogyan váltak kedvenc sportolóid igazi profikká? Hogy milyen nehézségeket kellett leküzdeniük ahhoz, hogy a csúcsra juthassanak? Esetleg pont neked is sportolói ambícióid vannak? Vagy csak egyszerűen lenyűgöznek a sikertörténetek? Ha nemcsak a tévében követnéd kedvenc sporteseményeidet, hanem a mögöttük lévő emberi történetekkel is megismerkednél, ez a néhány inspiráló könyv garantáltan tetszeni fog neked!

A klasszikus választások, avagy ki ne szeretné a focit?

Fanatikus focirajongó vagy, vagy épp arra próbálnál rájönni, mire fel a nagy imádat a labdarúgás körül? Legyen szó hazai sikerekről vagy a nagy klasszikusok titkairól, ha elmélyednél a futball igaz történeteiben, ezzel a pár könyvvel biztosan nem lősz mellé!

Lionel Messi – A futballvilág csapatkapitánya

Lionel Messi korunk egyik legismertebb, és sokak szerint legtehetségesebb focistája, kinek karrierjét elismerések sora szegélyezi. Világbajnok és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, nyolcszoros aranylabdás labdarúgó, nincs az az elismerés a futballban, amit ne nyert volna el. Ebben a könyvben abba kaphatunk betekintést, miként alakult a labdarúgó világsztár karrierje; hogyan vált a szerény argentin család kis növésű gyermekéből a világ legnagyobb focistája, és milyen nehézségekkel kellett megküzdenie sportkarrierje során. Ez a képekkel gazdagon illusztrált, látványos és tartalmas könyv Florent Torchut tollából született, és a Messivel folytatott beszélgetéseken, interjúkon alapul.

Lionel Messi

Lionel Messi

A futballvilág csapatkapitánya

France Football, Florent Torchut
Alexandra Kiadó (A), 2024.05.30.
Lionel Messi világbajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, tízszeres spanyol bajnok, a világon egyedüliként nyolcszoros aranylabdás labdarúgó - és sokak véleménye szerint minden idők legnagyobb futballistája.

Dunai II, a profi

Ha egy igazi magyar sportlegendáról olvasnál, és szívesen megismernéd közben a magyar labdarúgás mögötti küzdelmeket, ez a könyv tökéletes választás lesz. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó története tökéletes példája annak, hogy a tehetség sosem vész kárba, még ha évek kellenek is ahhoz, hogy elismerjék. Dunai, az olimpiák történetében legtöbb gólt rúgó focista, történetét saját visszaemlékezésein keresztül ismerhetjük meg. Megtudhatjuk, hogyan vált a falusi csapat tehetségéből a legnagyobb külföldi csapatok edzőjévé, hogyan vált profivá egy olyan időben, amikor még csak nagyon keveseknek adatott meg, hogy sporttehetségükből megéljenek.

Dunai II, a profi

Dunai II, a profi

Dénes Tamás, Szabó Tamás
Alexandra Kiadó (A), 2024.04.02.
Én az öregfiúkból lettem profi játékos. Harmincnyolc éves voltam, amikor egy ausztriai teremtornán az újpesti veteránokkal futballoztunk, és annyira jól ment a játék, hogy az osztrák másodosztályban szereplő 1. Simmeringer SC szerződést ajánlott nekem. Ami nem sikerült aktív játékosként, az sikerült a visszavonulásom után: hivatalosan is a futballb

Juve!

Sztárok, doppping, bunda – egy európai futballdinasztia története.

A Juventus a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb labdarúgóklubja; több mint 150 millió rajongója van világszerte, Olaszországban pedig igazi kultúraformáló erőként tartják számon. Több mint százhúsz éves története alatt egyformán bővelkedett lehengerlő sikerekben és hatalmas botrányokban, emellett pedig mindig is a világ leghíresebb labdarúgóit tudhatta a tagjai között. Herbie Sykes neves sportriporter a klub hiteles történetét dolgozza fel, és avatja be olvasóit a legsikamlósabb részletekbe, miközben a futballkultúra mélyreható elemzését is elvégzi. Ez az izgalmas olvasmány nemcsak érdekes, hanem igaz is; kiváló választás lehet bárkinek, akit a sportban leginkább a pályán kívüli csatározások foglalkoztatnak.

Juve!
Akciós termékek

Juve!

Sztárok, dopping, bunda - egy európai futballdinasztia története

Herbie Sykes
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.26.
A neves brit sportújságíró, Herbie Sykes által írt Juve! az ikonikus olasz fociklub részletes történetét tárja elénk, amelyben minden benne van: a fényes dicsőség, a durva botrányok és azt a semmihez sem fogható, mindent átitató hatás, amelyet a csapat az olasz mindennapokra gyakorol mind a mai napig.

A száguldás szerelmeseinek

Ha magával ragad a sebesség és a versenyszellem, akkor ennek a két különleges férfinak a története pont neked való! Legyen szó autóról vagy motorról, ők mindig utolérhetetlenek maradnak!

Rossi: széles mosoly két keréken

A legendás motorversenyzőről ezúttal mindent megtudhatunk, amit eddig még nem tártak elénk. Küzdelmét a sikerért, és népszerűségének minden oldalát megosztja ebben az életrajzi könyvben Valentino Rossi, a valaha élt leghíresebb és legsikeresebb motorversenyző. Sportágának hihetetlen veszélyeit és kockázatait, a versenyeken átélt áskálódások és barátságok történeteit ismerteti meg olvasóival, a neves sportújságíró, Stuart Baker tolmácsolásában. Rossi karrierjén keresztül bepillantást nyerhetsz a szélsebes sport minden részletébe, és végigkövetheted egy legenda születését.

Rossi - Széles mosoly két keréken

Rossi - Széles mosoly két keréken

A minimotótól a királykategóriáig - Valentino Rossi teljes életrajza

Stuart Barker
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.16.
Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

Max Verstappen – belső íven a világbajnok nyomában

Max Verstappen története igazi családi sikersztori. Gokartversenyző anya és Forma–1-es pilóta apa gyermekeként már fiatalkora is a versenyzésről és az őrült sebességről szólt. Nem csoda, hogy ő az eddigi legfiatalabb Forma–1-es pilóta. De nem csupán korával tűnik ki az autóversenyző! Lehengerlő vezetési stílusával a versenypályán, szókimondó természetével pedig a pályán kívül szerzi magának rajongók tömegeit. James Gray sportújságíró ebben az életrajzi könyvben nemcsak a sport rejtelmeibe vezeti be olvasóit, hanem a fiatal bajnok családi életébe is: megtudhatjuk, hogyan válhatott a csodagyerek igazi győztessé, és hogyan járult hozzá ehhez korántsem egyszerű családi élete.

Egy legenda igaz története

Testvérem, Muhammad Ali

Muhammad Ali, a világsztár bokszoló, sokaknak jelent inspirációt sportteljesítményével és életével egyaránt. Ebben az egyedülálló könyvben olyan oldalait láthatjuk, melyeket eddig nem ismerhettünk, a könyv írója ugyanis Muhammad Ali egyetlen testvére, Rahaman Ali, aki egész életében híres testvére mellett állt. Látta, hogyan válik a tehetségből hírnév és siker, együtt járta vele a világot, egyszerre látta sportlegendaként és testvérként, polgárjogi aktivistaként és barátként. Ebben a bensőséges könyvben még közelebb kerülhetünk a legendához és a siker napos és árnyékos oldalához – egy testvérpár inspiráló történetén keresztül.

Testvérem, Muhammad Ali
Akciós termékek

Testvérem, Muhammad Ali

Rahaman Ali
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.11.20.
Megszámlálhatatlanul sokat írtak már Muhammad Aliról, aki minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb sportoló volt a világon, emellett pedig milliók példaképe. Ám egészen mostanáig épp az nem szólalt meg, aki a legjobban ismerte őt - egyetlen testvére és legjobb barátja, Rahaman Ali.

Egy magyar csillag inspiráló útja. Ha egy igazán őszinte és emberi történetet keresnél.

Fehérarany

Imre Géza Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronz- és ezüstérmes párbajtőrvívó. Életrajzi könyve bemutatja, milyen út vezette őt az olimpiák világáig, és hogyan tudta feldolgozni majdnem-aranyérmét. Nem csupán kimagasló sportkarrierjével ismerkedhetünk meg, hanem családi életének részleteivel is. Megtudhatjuk, honnan merített lelki erőt; hogyan tud a sport kompetitív szelleme mellett is érző ember maradni. Imre Géza története a kitartásról és a sport iránti alázatról szól, így nemcsak a vívás szerelmeseinek lesz inspiráló, hanem mindenkinek, aki kíváncsi arra, milyen gyümölcsöt hozhat a szorgalom és kitartás.

Fehérarany

Fehérarany

Imre Géza, Pietsch Tibor
Alexandra Kiadó (A), 2017.06.08.
Évtizedeken át arra készültem, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. És tessék, 2016. augusztus 9-én, negyvenegy évesen ott álltam a páston az egyéni verseny döntőjében. Percekkel később 14:10-re vezettem, karnyújtásnyira voltam az aranytól, vagy még annál közelebb. Többször azonban már nem találtam el Parkot, 15:14-re kikaptam.