Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. augusztus 22.
Borisz Akunyin Budapestre látogat

Borisz Akunyin Budapestre látogat

A könyves világ hírei

Szöveg – világ – irodalom! jelszóval, második alkalommal rendezik meg a PesText Fesztivált szeptember 22-26. között.

Ahogy a szervezők fogalmaznak:

Gondolkodtál már, hogy mi lenne veled műfordítás nélkül? Ugye nem! Pedig elég csak a könyvespolcod elé állni és szép sorban szelektálni. Shakespeare, Stendhal, Dosztojevszkij, Hemingway, Kundera vagy Knausgård mind hiányoznának, holott rájuk is ugyanúgy szükségünk van mint Petőfire, Aranyra, Ottlikra vagy épp Esterházyra. Műfordítás nélkül nagy szerelmek, háborúk, tragédiák és komikus történetek, komoly gondolatok sora nélkül lenne szegényebb nem csak a könyvespolcunk, de az életünk is.

De mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot? Ha a rendszer leáll és újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a világ megszokott működésével? Hogyan lehet összecsomózni a megszakadt szálakat? Egyáltalán, hogyan lehet újraindulni, ha már reset gombok sincsenek?

A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szervezésében megvalósuló négynapos eseményen cseh, lengyel, szlovák, szerb, német, portugál, török és magyar alkotók – írók, műfordítók, illusztrátorok, zenészek – is rész vesznek.

Az egyik kiemelt fellépő pedig az a Borisz Akunyin, akinek világhírű Fandorin-sorozata az Európa Könyvkiadó gondozásában jelenik meg. A grúz származású orosz szerzővel M. Nagy Miklós beszélget majd szeptember 24-én, este 18 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A részletes programok és azok helyszínei megtalálhatók a PesText fesztivál weboldalán.

A Víz bolygó

A Víz bolygó

Borisz Akunyin
Kémregény

Kémregény

Borisz Akunyin