Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
október 13.
Bővül a Metró Univerzum

Bővül a Metró Univerzum

Előrendelhető újdonság

A Metró Univerzumot nem kell bemutatni a sci-fi és fantasyrajongók számára. Az univerzum Dmitry Glukhovsky Metró-trilógiájából nőtte ki magát, és mára már száznál is több posztapokaliptikus tematikájú kötet tartozik hozzá, melyek a világ különböző tájairól származó írók fantáziájának köszönhetők.

A magyar olvasók legnagyobb örömére az univerzum most új kötettel, a francia Pierre Bordage: Balpart című könyvével bővül.

„Pierre Bordage minden valószínűség szerint a legnagyobb kortárs francia sci-fi szerző. Megtiszteltetés, hogy a Metró 2033 Univerzum részévé vált, mely ezzel a posztapokaliptikus Párizsba tett lélegzetelállító utazással csak még nagyobbá tágul!”

Dmitry Glukhovsky

A történetről

2033-ban az emberek kénytelenek elhagyni a föld lakhatatlanná vált felszínét.

Párizsban a túlélők csoportjai a metróba húzódnak le, és a Balpart különböző állomásain találnak menedéket. Ezek a közösségek kapcsolatban és gyakran konfliktusban állnak egymással. A felszíntől rettegnek a sugárzás miatt, a Jobbpartot pedig elátkozott helynek tartják.

A háromkötetesre tervezett komor, barokkosan nagyszabású műben Párizs legmélyebb bugyrainak föld alatti útvesztője elevenedik meg, ahol minden érzelem szélsőségesebb, az indulatok makacsabbak, a gyűlölet pedig végletesebb.

Balpart

Balpart

Pierre Bordage
Európa Könyvkiadó, 2020.10.28.
Metró Univerzum 2033
2033-ban az emberek kénytelenek elhagyni a föld lakhatatlanná vált felszínét. Párizsban a túlélők csoportjai a metróba húzódnak le, és a Balpart különböző állomásain találnak menedéket. Ezek a közösségek kapcsolatban és gyakran konfliktusban állnak egymással. A felszíntől rettegnek a sugárzás miatt, a Jobbpartot pedig elátkozott helynek tartják.

Az univerzum további, jelenleg elérhető kötetei

Metró - A trilógia

Metró - A trilógia

Dmitry Glukhovsky
Metró 2033

Metró 2033

Dmitry Glukhovsky
Metró 2034

Metró 2034

Dmitry Glukhovsky
A gyermekek keresztes háborúja

A gyermekek keresztes háborúja

Tullio Avoledo
Sötét alagutak

Sötét alagutak

Szergej Antonov
Túl a láthatáron

Túl a láthatáron

Andrej Gyjakov