Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. március 3.
Túlélni mindenáron – luxus a lelkiismeret!

Túlélni mindenáron – luxus a lelkiismeret!

Előrendelhető újdonság

Dmitry Glukhovsky Metró 2033 Univerzuma a több mint húsz regényt és egy novellaantológiát követően tovább szélesedett – a sci-fi lengyel nagymestereként is emlegetett Robert J. Szmidt regénytrilógiája a Glukhovsky-világ szerves része lett! A Torony a trilógia második kötete, a Mélység folytatása.

Mélység

Mélység

Robert J. Szmidt
Európa Könyvkiadó, 2021.03.09.
Metró Univerzum 2033
Wrocław, húsz évvel az atomháború után. A csaknem hétszázezer lakosból alig néhány százan maradtak életben. A város alatti csatornákban, kis, zárt, enklávéknak nevezett közösségekben húzzák meg magukat.

A legelszántabbak és a leghevesebben gyűlölködők halnak meg először. A legalja éli túl, ők pedig folytatják azt, amihez a legjobban értenek: gyötörni a többi túlélőt.

2033 – húsz évvel az atomháború után Wrocław csatornajáratokba kényszerült túlélőit nemcsak a sugárbetegségek, a mutáns állatok és növények, valamint a járványok tizedelik, de az enklávékba tömörült közösségek egymás ellen is könyörtelen csatákat vívnak az erőforrásokért. Ahol már végképp kifogytak az élelemből, az emberek levetik minden emberiességüket, félredobják a tabukat és kannibalizmusra vetemednek. A legendás Fekete Skorpiók nevű katonai alakulat egykori főhadnagya, Szellem, bár az utóbbi tizenöt évét Tanítóként, nyugalomban és békességben töltötte, fiát nevelgetve, kénytelen újra csatasorba állni és megküzdeni nemcsak a saját, de az egész föld alá szorított emberiségmaradék sorsáért is, mivel a második világháborúban a város alá alagutakat építő nácik felsőbbrendűséget hirdető eszméi tovább élnek a korábbi kiváltságaikat mindenáron érvényesíteni kívánó elit által. Manipuláció, árulás, biológiai fegyverek bevetése – semmi sem állhat az útjukba… Egyedül a múltjának démonaitól zaklatott és jelenének kihívásaitól szinte őrületbe kergetett, bosszúszomjas Szellem. Ám az még az ő képzeletét is messze felülmúlja, miféle borzalmak várnak rá menet közben a Toronyhoz…

Robert J. Szmidt társadalomkritikával fűszerezett, nagyszabású regénytrilógiájának második kötete, a Mélység egyenes folytatása, újabb elképesztő és borzongató kalandok sorozatát kínálja a lengyel város, Wrocław föld alatti útvesztőjében, ahol az emberfaló szörnyetegek nem csak a vadállatok soraiból kerülnek ki.

„Fények a Torony romjainak csúcsán? Húsz évvel a katasztrófa után? Ez azt jelenti, hogy élnek még emberek Wrocławban! Robert J. Szmidt, a népszerű lengyel sci-fi-író kalauzolja végig az olvasót az egykor virágzó város alatt kanyargó csatornarendszeren – a mélységben, ahol az erőszak és az árulás az úr. Megtiszteltetés, hogy üdvözölhetem Robertet a Metró 2033 Univerzum világában!” – Dmitry Glukhovsky

A Torony

A Torony

Robert J. Szmidt
Európa Könyvkiadó, 2022.02.24.
Metró Univerzum 2033
Robert J. Szmidt társadalomkritikával fűszerezett, nagyszabású regénytrilógiájának második kötete, a Mélység egyenes folytatása, újabb elképesztő és borzongató kalandok sorozatát kínálja a lengyel város, Wrocław föld alatti útvesztőjében, ahol az emberfaló szörnyetegek nem csak a vadállatok soraiból kerülnek ki.

A Metró 2033 Dmitry Glukhovsky 2005-ben megjelent műve, melyből egy egész univerzum jött létre. „Ebben a regényemben a Végső Háború kevés túlélője a világ legnagyobb légoltalmi menhelyén, a moszkvai metró alagútjaiban és állomásain talál menedéket… és egymás után jelentkeztek nálam a fiatal írók, mondván: szívesen írnék az én vidékemről, avagy megírom a városom történetét a te világodba, a Metró 2033 Univerzumba ágyazva” – meséli Glukhovsky univerzumának kezdeteiről.

Azóta több mint húsz orosz regény és egy novellaantológia, valamint brit, olasz, francia és – Robert J. Szmidt trilógiája (melynek része a Mélység és A Torony) révén már – lengyel regények váltak ennek az egyre táguló univerzumnak a részévé.

Metró - A trilógia

Metró - A trilógia

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2019.
Az egész világ romokban hever.
Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg - a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén.
Metró 2033

Metró 2033

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2016.
Metró Univerzum 2033
Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg, melynek állomásai most városállamok, az alagutakban sötétség honol, és borzalom fészkel. Artyomnak az egész metróhálózaton át kell jutnia, hogy megmentse a szörnyű veszedelemtől az állomását, sőt talán az egész emberiséget.
Metró 2034

Metró 2034

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2015.
Metró Univerzum 2033
Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat. Az egyik periferikus állomás összeköttetése megszakad a többivel - lőszer nélkül viszont az ott tartózkodók halálra vannak ítélve.
Metró 2035

Metró 2035

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2015.
Metró Univerzum 2033
2035
Több mint húsz évvel az utolsó háború után a világ romokban hever. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat.

Artyom, aki korábban megmentette a Metró lakóit a "feketéktől", tudja, hogy nem hőstettet követett el, hanem óriási hibát.

Robert J. Szmidt (Wrocław, 1962) lengyel sci-fi- és fantasyíró, műfordító és újságíró eredetileg tengerésznek készült, de végül sohasem szállt hajóra. A ’80-as években az egyik első legális videókölcsönző tulajdonosa volt, később videójátékkal foglalkozó lapokat indított, majd a sci-fi megszállottja lett, és 2000-ben megalapította a Science Fiction című magazint. A lapszerkesztéseken, irodalmi és filmes díjak alapításán, és a világ második legnagyobb digitális sci-fi-könyvtárának létrehozásán túl maga is írni kezdett, s mára ő lett a legkedveltebb lengyel sci-fi- és posztapokaliptikus író. A Metro 2033 Univerzumhoz 2015-ben megjelent, Mélység című regényével csatlakozott, melyet 2016-ban követett A Torony.