Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. március 7.
A Metró 2033 Univerzum szerzője is megszólalt az orosz–ukrán háború kapcsán

A Metró 2033 Univerzum szerzője is megszólalt az orosz–ukrán háború kapcsán

A könyves világ hírei

A Nemzetközi PEN Club nyílt levelét követően – amelyet olyan, hatalmas nemzetközi népszerűségnek és elismerésnek örvendő írók írtak alá, mint Szvetlana Alekszijevics, Margaret Atwood, Paul Auster és Elif Shafak – egyre több művész és fontos irodalmi szereplő szólal fel az orosz–ukrán háború ellen.

Dmitry Glukhovsky, a Metró-trilógia szerzője az ARTE kulturális tévécsatorna #Ukraine #notspeechless című videósorozatában állt ki Ukrajna mellett.

„Dmitry Glukhovsky vagyok, orosz író, Moszkvából.

Ahogy nagyon sokan Oroszországban, én is azt szeretném, hogy ennek a háborúnak azonnal vessenek véget. Ez a háború igazságtalan, meggondolatlan és teljesen helytelen.

A gondolataim egyre csak a barátaimon járnak, akik mind Kijevben, mind más ukrán városokban éppen az orosz hadsereg bombáitól szenvednek.

Maradjatok erősek! Az igazság és a béke győzni fog!”

Dmitry Glukhovsky 1979-ben született; újságíró, tévés műsorvezető – és az orosz populáris irodalom legnagyobb sztárja. 2007-ben elnyerte a „Legjobb európai debütálás” díjat. Öt nyelven beszél folyékonyan. Neve a Metró 2033-mal vált az egész világon ismertté, a fiatal orosz szerző pedig márkát épített a könyv köré. A Metró 2033 Univerzumhoz Glukhovsky három könyvén kívül (Metró 2033, 2034 és 2035) száznál is több posztapokaliptikus tematikájú kötet tartozik, melyek a világ különböző tájairól származó írók fantáziájának termékei, sőt napjaink egyik legnépszerűbb számítógépes játéka is Glukhovsky trilógiájából készült.

Dmitry Glukhovsky trilógiatörténete az atomháború utáni világot írja le, de valójában nagyon is a mostani világunkról szól: hidegháborúról, menekültválságról, új diktatúrákról...

Metró - A trilógia

Metró - A trilógia

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2019.
Az egész világ romokban hever.
Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg - a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén.