Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. március 4.
Újabb kötettel bővül a Metró 2033 Univerzum!

Újabb kötettel bővül a Metró 2033 Univerzum!

Előrendelhető újdonság

A francia Balpart után ezúttal lengyel posztapokaliptikus történettel bővül a Metró 2033 Univerzum világa: előrendelhetővé vált Robert J. Szmidt Mélység című könyve!

Wrocław, 20 évvel az atomháború után. A csaknem hétszázezer lakosból alig néhány százan maradtak életben. A város alatti csatornákban, kis, zárt, enklávéknak nevezett közösségekben húzzák meg magukat. Az évek múlása ellenére a felszín továbbra sem alkalmas újratelepítésre: a sugárzás még mindig túl erős, a mutáns növények és állatok pedig új, rendkívül ellenséges ökoszisztémát hoztak létre a romokon. A rendelkezésre álló erőforrások kimerültek. Olyan kevés az élelem, hogy az elkeseredett csatornalakók egy része a legalapvetőbb emberi tabukat megszegve kannibalizmusra vetemedik. Ebben a világban kell boldogulnia Tanítónak, az egyik utolsó embernek, aki még emlékszik a háború előtti életre. Hogy megóvja siketnéma fiát, Tanító útra kel a föld alatt, hogy eljusson a Toronyba, ahol talán még biztonságos az élet. Az út azonban se nem egyenes, se nem könnyű, és az ismert veszélyeken kívül Tanító a múltja rémképeivel és olyan új borzalmakkal szembesül, amelyekről a legrosszabb rémálmaiban sem gyanította, hogy léteznek.

Robert J. Szmidt író, fordító és számos folyóirat szerkesztője, a legkedveltebb kortárs lengyel sci-fi és posztapokaliptikus írók egyike. Számos irodalmi és filmes díj alapítója, és ő hozta létre a világ második legnagyobb digitális science fiction könyvtárát.

„Fények a Torony romjainak csúcsán? Húsz évvel a katasztrófa után? Ez azt jelenti, hogy élnek még emberek Wrocławban! Robert J. Szmidt, a népszerű lengyel sci-fi író kalauzolja végig az olvasót az egykor virágzó város alatt kanyargó csatornarendszeren – a mélységben, ahol az erőszak és az árulás az úr. Megtiszteltetés, hogy üdvözölhetem Robertet a Metró Univerzum 2033 világában!” — Dmitry Glukhovsky

Mélység
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Mélység

Robert J. Szmidt
Európa Könyvkiadó, 2021.03.09.
Metró Univerzum 2033
Wrocław, húsz évvel az atomháború után. A csaknem hétszázezer lakosból alig néhány százan maradtak életben. A város alatti csatornákban, kis, zárt, enklávéknak nevezett közösségekben húzzák meg magukat.

A Metró 2033 Univerzum korábbi, elérhető kötetei:

Balpart
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Balpart

Pierre Bordage
A gyermekek keresztes háborúja
Black Friday utolsó darabok

A gyermekek keresztes háborúja

Tullio Avoledo
Sötét alagutak
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Sötét alagutak

Szergej Antonov
Metró 2034
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Metró 2034

Dmitry Glukhovsky