Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
július 8.
Egy holokauszttúlélő sokkoló és inspiráló története

Egy holokauszttúlélő sokkoló és inspiráló története

Előrendelhető újdonság

A Moshe Kessler holokauszttúlélő beszámolói alapján íródott regény egy tizenéves fiú szabadságért folytatott küzdelmét tárja fel.

A fiú – aki megélte, hogy elhurcolják szüleitől, és akinek egy számra redukálva kell végignéznie, ahogy embereket gyilkolnak meg körülötte – újabb kihívás elé kerül, amikor az auschwitzi táborból Buchenwaldba szállítják át. Az éhhalál szélén, az erőltetett menettől kimerülten csak egy dologra tud gondolni: ha túl akar élni, a 66-os blokkba kell kerülnie, minden más opció csak halállal végződhet. Merthogy ez a része a tábornak titkos ellenállást szervez a náci fogvatartók ellen; ha más nem segít, muszáj maguknak kiharcolniuk szabadságukat. A tábor lakói előtt ugyanis egyetlen cél lebeg: ha magukat megmenteni nem tudják, legalább a gyerekek meneküljenek meg – bármi áron.

Moshe Kessler igaz története egyszerre szól a szenvedésről és a terrorral szembeni fellépésről, olvasóinak pedig azt üzeni, mindig harcolni kell az erőszak ellen, mert ez az egyetlen lehetőség a szabadulásra.

„Ez a regény inspiráció és remény mindazoknak, akik úgy érzik, elnyomja őket a társadalom.”
Amazon, olvasói vélemény

„Az egység minden további létezésünk és a jövőnk alapja (…) Ott láttam, hogyan győzi le a jó a rosszat az emberben, és hogyan változtatja meg egy ember bátorsága több száz gyermek sorsát.” – részlet a könyvből

Ez a megindító és szívbe markoló alkotás nemcsak a kitartás és az akaraterő regénye, hanem szimbolikus történelemlecke is, hiszen minél több egyéni leírást és feldolgozást látunk a holokauszt rettenetes eseményeiről, annál inkább képesek leszünk igazán megérteni és átérezni, min mehettek keresztül annak elszenvedői. A haláltáborok szörnyűségei első kézből elbeszélve nagyon megindítóak és sokszor sokkolóan képszerűek, de a történetet írásba foglaló Limor Regev stílusa eléri, hogy ne tudjuk letenni a könyvet, amíg a végére nem érünk.