Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. április 28.
Egy középkori krónika és egy jelenkori sorozatgyilkosság rejtélyes összefüggései

Egy középkori krónika és egy jelenkori sorozatgyilkosság rejtélyes összefüggései

Könyvajánló

Kraken nyomozó – aki a mondabéli lényről kapta a nevét – ezúttal is méltó ellenféllel veszi fel a harcot: egy mitológiai szörnyeteg jelenkori valóságával kell megküzdenie.

Ostrom alatt! – Egy férfit a középkor Viagrájaként számon tartott afrodiziákummal mérgeznek meg, két lánytestvért elevenen falaznak be, egy fiút egy kutyával, egy macskával, egy kakassal és egy kígyóval rekesztenek egy hordóba és a folyóba dobják – mindezt egy középkori krónikában, egy jelenkori történelmi regényben. Valamint Unai López de Ayala rendőr hadnagy szeretett városában, Vitóriában.

Krakent ezúttal nemcsak a kíméletlen sorozatgyilkos csalja lépre, de a szavak is foglyul ejtik: egy rejtélyes szerző Az idő urai című történelmi regénye teljesen magába szippantja a 12. században játszódó eseményeivel, miközben a regényben elkövetett gyilkosságokat másoló jelenkori elkövetőt igyekszik börtönbe küldeni. Ehhez minden korábbi eseténél nagyobb mértékben kell elmerülnie mind a történelmi dokumentumokban, mind a pszichopaták lelkivilágát feltáró profilozói tanulmányokban. És saját magában!

Ki és miért keltette Don Vela gróf halálhírét a 12. század végén? Kinek állt érdekében a középkori Victoria városrészeinek lakóit összeveszíteni? Mit keres egy viking berserker a navarrai király szolgálatában? Vagy egy apáca a jelenkori Vitória óvárosi házainak tetőin? Hogy kerültek napvirágszimbólumok a harangtornyokba? Egy házaspár sírjába egy harmadik személy csontjai?

Krakennek egyszerre kell választ lelnie mind a múltban, mind a jelenben elkövetett gyilkosságok mozgatórúgóira és az elkövetők kilétére – s a középkori karneválok vagy többszörös személyiségek álarcai mögött rejtőző történelmi tények kusza szövedékeit kibogoznia. Miközben egy mitológiai szörnyetegnek is a céltáblájára kerül. A tét nem kevés: városa lakóinak és saját családjának az élete – a jövőben.

A fehér város-trilógia befejező része az előző kötetek izgalmát továbbörökítve, lenyűgöző módon vegyíti a középkori krónikák és a modern bűnügyi történetek világát egyetlen nagyívű, időtlen elbeszéléssé. 30% kedvezménnyel előrendelhető!

Az idő urai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az idő urai

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2021.05.15.
A fehér város trilógiája
Mérgezés, élve befalazás, hordóba rekesztés – Krakennek, azaz Unai López de Ayala nyomozónak ezúttal egy titokzatos történelmi regényben elkövetett gyilkosságokat másoló tettest kell kézre kerítenie: egyszerre kell megküzdenie a múlt és a jelen kíméletlen árnyaival és mitológiai szörnyetegeivel. A tét pedig nem kevés: a családja élete – a jövőben.

A trilógia korábbi kötetei:

Vízáldozatok
Black Friday utolsó darabok

Vízáldozatok

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2020.11.20.
A fehér város trilógiája
Kraken újabb sorozatgyilkos után nyomoz, miután első szerelmét, a várandós Ana Belén Lianót holtan találják. A fiatal nő életének egy 2600 évvel korábbi szertartás szerint vetnek véget: megégetik, a lábánál fogva felakasztják, majd nyakig belemártják egy vízzel teli bronzkori üstbe.
A fehér város csöndje

A fehér város csöndje

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
A fehér város trilógiája
Tasio Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak.