Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 27.
Egyetlen kopogás, és Stefania döntésén életek múlhatnak…

Egyetlen kopogás, és Stefania döntésén életek múlhatnak…

Előrendelhető újdonság

„Gyönyörűen, alapos kutatómunkát követően megírt könyv, melyet lélegzet-visszafojtva olvastam végig.” (Goodreads olvasói vélemény)

Előrendelhető Sharon Cameron igaz történeten alapuló, feszültséggel teli ifjúsági regénye, a Beszüremlő fény: 1943, Lengyelország, przemyśli gettó. Halál vár mindenkire, aki segítséget vagy menedéket nyújt egy zsidónak. Házuk padlásán a 16 éves Stefania tizenhárom zsidót rejteget…

Stefania Podgórska lassan négy éve dolgozik a Diamant család élelmiszerboltjában, és a teljes rokonsággal szoros kapcsolatot ápol – ráadásul titokban Izio Diamant jegyese. Egy nap azonban minden megváltozik…. A német hadsereg megszállja Przemyślt, és a zsidó származású Diamant család minden tagját gettóba kényszerítik, így a fiatal katolikus lány egyedül marad a városban hatéves kishúgával, Helenával.

Kopognak. Max, a Diamant család egyik tagja leugrott a haláltábor felé tartó vonatról, s hazamenekült. Stefania rendkívüli döntést hoz: Maxet és további tizenkét zsidót bújtat a padláson. Egy újabb kopogás azonban a halált jelentheti számukra…

Kopognak. Stefania és kishúga a házban, tizenhárom zsidó a padláson, két náci az ajtóban. A lánynak egyetlen választása maradt… Úgy döntött, ellenáll, még akkor is, ha ezért súlyos árat kell majd fizetnie. Nem hagyja, hogy ártatlan emberek minden ok nélkül haláltáborba kerüljenek, ő igenis segít a zsidóknak, a végsőkig kitart és küzd, egészen addig, míg valaki véget nem vet ennek a háborúnak…

Sharon Cameron Beszüremlő fény című regénye valódi emberi értékeken alapuló igaz történet, amely Stefania bátorságának és szeretetének együttes erejével mutatja be a második világháború idején élő zsidók kínoktól keserves sorsát. Az írónő a The New York Times bestsellerszerzője, ifjúsági regényeivel az évek során számos irodalmi díjat nyert el, és nem egy könyve vált sikerlistás olvasmánnyá. A Beszüremlő fényt Reese Witherspoon is beválasztotta híres könyvklubjába.

Beszüremlő fény
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Beszüremlő fény

Sharon Cameron
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.13.
Sharon Cameron gyönyörűen megírt, feszültséggel teli ifjúsági regénye Stefania Podgórska igaz története a szeretet és a legsötétebb időkön is átsegítő bátorság erejéről. A Beszüremlő fényt Reese Witherspoon is könyvklubjába választotta.