Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 8.
Egyikük ezernyi színben látja a világot. Másikuk egyetlen árnyalatban. Megtalálhatják együtt a boldogságot?

Egyikük ezernyi színben látja a világot. Másikuk egyetlen árnyalatban. Megtalálhatják együtt a boldogságot?

Friss megjelenés

Az élet rejtett színei az olasz származású írónő, Laura Imai Messina regénye, amely eredeti nyelven, olaszul a Le vite nascoste dei colori címen jelent meg 2021-ben. Messina tollából több kiemelkedő alkotás is született már, melyek esetében a történetek helyszínéül Japán szolgált, ahol az írónő is él. Egy, magyarul már korábban kiadott műve, az Amit a szélre bízunk szívbe markoló regény, amely nagy sikereket ért el a könyvpiacon magával ragadó stílusával és lebilincselő történetével. 

Amit a szélre bízunk

Amit a szélre bízunk

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.03.
Jui világa véget ért 2011. március 11-én. Ekkor ragadta el a cunami lányát és édesanyját, ekkor lépett a gyász az élete helyére. Jui nincs egyedül: a szökőár rengeteg ember életét követelte Japánban, és számtalan családot nyomorított meg örökre.

Az élet rejtett színei cselekménye Japánban játszódik. A történet két főszereplője Mio és Aoi. Miónak különleges kapcsolata van a színekkel. Minden színt meg tud nevezni, ismeri a színek titkos életét. Ez a különös kapocs közte és a csodás árnyalatok között a szülei színekkel teli kimonókészítő műhelyében alakult ki még egészen fiatal korában. Ezzel szemben Aoi élete sokkal egyszínűbb és komorabb, hiszen ő maga temetkezési vállalkozó, tovább víve családja vállalkozását. Minden különbözőségük ellenére Mio és Aoi lassan egymásra találnak; tökéletesen kiegészítik egymást, mint a komplementer színek, azonban kapcsolatuk nem éppen felhőtlen. Képesek lesznek-e megküzdeni a rájuk zúduló akadályokkal, amelyek az annyira eltérő életükből és múltbéli traumáikból fakadnak?

„Ez a második könyv, amit az írónőtől olvasok, és ugyanazt a finomságot érzékelem ebben a művében is, mint az előzőben, amely tökéletesen körülírja a Japánra jellemző érzékiséget. Gondoskodásból fakadó érzések, apró, mégis sokatmondó gesztusok, kimondatlan, mégis megértett szavak. Kellemesen lassú történetfolyás, érintve kényes témákat, mint élet és halál.”

Amazon, olvasói vélemény

Az élet rejtett színei

Az élet rejtett színei

Egyikük ezernyi színben látja a világot. Másikuk egyetlen árnyalatban. Megtalálhatják együtt a boldogságot?

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.17.
Éjfélfekete egy kevés holdfénnyel; az érett, vékony héjú szőlő színe; alkonyati narancssárga, amilyen este hatkor szokott lenni az ég… Mio a világ összes színét ismeri, és meg is tudja nevezni őket. A lányt már egész kis korában, a családja kimonókészítő műhelyében magával ragadták a részletek, az árnyalatok: a színek titkos élete, amit csak ő lát.

„Egyszerre mélyreható és tüneményes történet a múlt megismeréséről, élet és halál elfogadásáról, és arról, hogy nem másoknak kell megfelelnünk, hanem hálásnak lennünk, amiért különbözünk a tömegtől. A színek magyarázata gyönyörű és költői.”

Goodreads, olvasói vélemény

Mély témákat érintő, gyönyörűen megírt romantikus regény, amely a cselekmény folyása közben Japánnal is megismertet bennünket. A romantikus regények szerelmeseinek ez egy kötelező darab.

„A legelső könyvem, amit az írónőtől olvastam, de korántsem az utolsó! Könnyed nyelvezet, rendkívüli és nagyon megható cselekmény két különböző világról, amelyek egy különleges történetben fonódnak össze, nagyon kényes és érzékeny témákat érintve oly nagy tisztelettel.”

Amazon, olvasói vélemény