Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
március 22.
Emlékezés és újrakezdés: egy gyógyító barátság története

Emlékezés és újrakezdés: egy gyógyító barátság története

Friss megjelenés

Laura Imai Messina, a Japánban élő olasz írónő a 2023-ban elsöprő sikert arató Amit a szélre bízunk című könyve után idén márciusban új regénnyel örvendezteti meg a nagyközönséget, melynek címe A szívverések szigete. Messina legfrissebb műve a korábbiakhoz hasonlóan szelíd, melankolikus és megrendítő történet, amely tűpontosan ábrázolja az emberi kapcsolatok és a lélek legkisebb rezdüléseit.

„A boldogság gyakran hazugsággal kezdődik. És ha ragaszkodunk ahhoz, hogy igaznak higgyük, igazzá is válik.”

A szívverések szigete

A szívverések szigete

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2024.04.04.
"A boldogság gyakran hazugsággal kezdődik. És ha ragaszkodunk ahhoz, hogy igaznak higgyük, igazzá is válik." Súicsi egész életében gondosan ügyelt arra, hogy ne éljen át mély érzelmeket, és ne kötődjön senkihez. Nem bírná a szíve. Ám amikor egy titokzatos gyermek bukkan fel a nemrégiben elhunyt édesanyja házánál, hirtelen minden megváltozik.

A történet főszereplői Súicsi, a negyvenéves illusztrátor és Kenta, egy nyolcéves gyermek, aki egy nap megjelenik a férfi életében. A könyv e két mélységesen magányos lélek egymásra hangolódását, gyógyító kapcsolódását festi le. A társadalomból való visszahúzódásuk a múltbeli sebekből és az újabb fájdalomtól való félelemből ered, ám boldogulásuk érdekében újra meg kell tanulniuk bátran hozzáállni az élethez. Egymás iránti bizalmuk napról napra nő, míg végül felfedezik, hogy a kettejük között létrejött kötelék egy életre szól.

„Néha egy regény érzelmi ereje olyan váratlanul és mélyen sodor el, hogy egy másik perspektívát kapsz az életről.” (Amazon, olvasói vélemény)

A könyv fókuszában a szeretet, a barátság és a traumák feldolgozása áll – nyelvi megjelenítésükben mutatkozik meg igazán az írónő egyedülálló tehetsége. És bár a regény szívmelengető, érzelmekkel teli, a hangulat nem tolódik el a túlzott szentimentalizmus irányába. Békés atmoszférát teremt a gyász, a felnőtté válás és a váratlan barátságok időtlen témái köré.

„Nem okozott csalódást, megnyugtatóan ír a veszteségről, a felnőttségről, valamint a váratlan barátságokról.” (Amazon, olvasói vélemény)

A szerző korábbi művei:

Amit a szélre bízunk
Romantikus akció

Amit a szélre bízunk

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.03.
Jui világa véget ért 2011. március 11-én. Ekkor ragadta el a cunami lányát és édesanyját, ekkor lépett a gyász az élete helyére. Jui nincs egyedül: a szökőár rengeteg ember életét követelte Japánban, és számtalan családot nyomorított meg örökre.
Az élet rejtett színei

Az élet rejtett színei

Egyikük ezernyi színben látja a világot. Másikuk egyetlen árnyalatban. Megtalálhatják együtt a boldogságot?

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.17.
Éjfélfekete egy kevés holdfénnyel; az érett, vékony héjú szőlő színe; alkonyati narancssárga, amilyen este hatkor szokott lenni az ég… Mio a világ összes színét ismeri, és meg is tudja nevezni őket. A lányt már egész kis korában, a családja kimonókészítő műhelyében magával ragadták a részletek, az árnyalatok: a színek titkos élete, amit csak ő lát.