Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
december 13.
Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét. De mi van akkor, ha szemlélőből szemtanú lesz?

Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét. De mi van akkor, ha szemlélőből szemtanú lesz?

Friss megjelenés

A nyomozókarakter egyik fő jellemvonása, hogy fura. Sherlock Holmes egy ópiumfüggő szociopata; Poirot egy kis rendmániás bajszos belga; Miss Marple egy pletykás vénasszony; Columbót meglehetősen nehéz komolyan venni; Harry Hole alkoholista; Lucifer maga az ördög; Rex pedig egy kutya. Sokfélék, de mind zseniálisak, és valahogy nagyon mások, mint a többi ember. Nathalie Svensson nemrég még borzasztóan távol állt ettől a típustól: egy sikeres pszichiáternek, aki egyben mintafeleség és kétgyermekes családanya, semmi keresnivalója a listán. Csakhogy közben kilépett a házasságából, és elkezdte bepótolni mindazt, amiről az elmúlt évtizedben úgy véli, lemaradt. Az új Nathalie elvált anyuka, aki éppen a gyermektartásért pereskedik, és közben szórakozni jár, futó kalandokba bonyolódik, keresi önmagát, próbálja feldolgozni a múltját. Fura élet: pipa; kitaszítottság: pipa. Egy ilyen nyomozó még pont hiányzott!

„Bár az ábrázolás hiteles, Nathalie-hoz nem könnyű közel kerülni. Talán a feldolgozatlan múltja miatt… Szerencsére Jonas Moström sok teret szentel főhősének, anélkül, hogy túlságosan elkalandozna magától a nyomozástól.”

(Goodreads, olvasói vélemény)

Szerencsére, ha detektív születik, a sors gyorsan gondoskodik is egy gyilkosságról: Nathalie egyik randija rémálomba fordul, amikor partnerét a szeme láttára megölik – méghozzá pontosan úgy, ahogyan tíz évvel korábban élete nagy szerelmét, akinek azóta sem fogták el a gyilkosát. Nathalie természetesen nyomozni kezd.

„Mindvégig izgalmas, és a legvégén meglepő. Krimirajongóknak erősen ajánlott.”

(Goodreads, olvasói vélemény)

A negyedik férfi

A negyedik férfi

Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét. De mi van akkor, ha szemlélőből szemtanú lesz?

Jonas Moström
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.24.
Nathalie Svensson
A sikeres pszichiáter, bűnügyi profilalkotó, mintafeleség és kétgyermekes családanya, Nathalie Svensson úgy dönt, kilép a házasságából, elválik, és élni kezdi a saját életét. Szórakozni jár, futó kalandokba bonyolódik, és végre ismét szabadnak érzi magát. Az egyik éjszakája azonban rémálomba fordul, amikor a szeme láttára gyilkolják meg alkalmi ismerősét, a híres stockholmi színészt.

Mit érdemes tudni a szerzőről? Jonas Moström svéd – tehát skandináv –, s ez a krimiknél eleve jó előjel. Ráadásul nem ez az első könyve: Svédországban ismert és elismert a neve, a Nathalie Svensson-sorozat pedig kilencedik köteténél jár.  Ezenkívül Jonas Moström olyan, mint Watson: nyomozásról ír, de egyébként orvosként praktizál. És neki is jól áll ez a párosítás. Ma már a magyar olvasók is megismerkedhetnek Jonas Moströmmal, a skandináv krimi egyik legizgalmasabb új hangjával, hiszen már több mint egy hónapja nálunk is kapható a Svensson-sorozat első kötete: A negyedik férfi.