Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 2.
Karácsonyi ajándékötletek krimirajongóknak

Karácsonyi ajándékötletek krimirajongóknak

Könyvajánló

Ezekkel a bűnügyi regényekkel biztosan nem kell azon gondolkoznod, hogyan lehet valakit rávenni az olvasásra, mert magától értetődik, hogy amint a kezedbe veszed, a történet fonala magával ránt, és egyszer csak azon kapod magadat, hogy már a krimik világában vándorolsz. Olyan bűntényeket deríthet fel az olvasó a főszereplőkkel egyetemben, amelyek a detektívek, rendőrök, piti kis bűnözők és a nagy szélhámosok világát is jobban megvilágítják.

„Minél kirívóbb és értelmetlenebb egy apróság, annál nagyobb figyelmet érdemel… Sokszor előfordul, hogy alapos vizsgálat és tudományos elemzés után éppen azok a momentumok válnak a leghasználhatóbb nyommá, amelyek kezdetben csak komplikálták az ügyet.”
Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes-könyvek szerzője

Alexandra Benedict: Gyilkosság a karácsonyi expresszen

Erről a karácsonyi expressz történetről te sem szeretnél lemaradni. London romantikus, esős vidékéről egészen a Skót-felföld hegyes tájaira repít el bennünket. Azonban mi vár pontosan a végállomáson? Maga a pokol. Roz Parker nyugalmazott detektív a félresiklott vonat szerelvényén ül, amivel karácsonyi tervei is félresiklottak, így még nem térhet nyugovóra. A problémák és a megoldásra váró kérdések egyre csak tetőznek, és lassan detektívünk ki sem látszik mögülük. Alexandra Benedict mindenkinél jobban elismeri a thriller királynője jelentőségét, így képes olyan történeteket alkotni, melyek versenybe szállnak még Agatha Christie műveivel is.

Gyilkosság a karácsonyi expresszen

Gyilkosság a karácsonyi expresszen

Alexandra Benedict
Európa Könyvkiadó, 2023.11.01.
"Kérjük, fejezzék be a felszállást, az ajtók záródnak!" Senki sem sejti, hogy a vonat a pokolba tart, és többeknek nincs visszaút! Karácsony előestéjén a Londonból a Skót-felföldre induló éjszakai, hálókocsis vonat utasai már erősen ünnepi hangulatban múlatják idejüket, mikor a hófödte hegyek között kanyargó szerelvény kisiklik, egy csapásra hazavágva a hazatérni készülők hangulatát.

„Akkora pofont kaptam a könyvtől! Azt hittem, kitaláltam, hogy ki a gyilkos, sőt ha már a Gyilkosság az Orient Expresszenre hajaz a sztori, akkor az írónő onnan merít ihletet, de erre a végkifejletre tényleg nem számítottam.”   -   moly.hu, olvasói vélemény

Szántó Dániel: A másoló

A mindössze néhány éve befutott Szántó Dániel minden könyvét a képzeletére bízva írta meg. Végig ügyelve arra, hogy a bűn, a szereplők és a háttérinfók olyan hálót képezzenek, amit az olvasó is élvez szövögetni. Úgy ragadja meg a kegyetlen valóság történetét, hogy a végén mindenki átértékeli az életét. Ha már krimi, nem maradhat el a klasszikus szereplő, a leszerelt nyomozó, de hogy mégse legyen ennyire hétköznapi, egy fiatal sztárrendőrt is kap maga mellé, valamint egy aktuális sztorit, a közösségi média legmélyebb bugyrainak tartalmával színesítve.

A másoló

A másoló

Hamis személyiségek, másolt gyilkosságok, valódi halálok

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.19.
Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása
"Ez még csak a kezdet, a gyomirtás első, jelképes pillanata. Ti jöttök, ti semmirekellő, mihaszna idióták! Magamutogatók! Az élet többről szól, és ti bemocskoljátok ezt a csodát. Hát most én mocskollak be titeket..." Egy leszerelt nyomozó, akinek csak a bosszú maradt.

Gillian McAllister: Rosszkor, rossz helyen

Már korábbi cikkünkben is olvashattatok arról a krimiről, amelyet kritikusi és olvasói szemmel is mindenki 2022 legjobb krimiregényének választott. Sőt, a The Sunday Times bestsellerlistájának 4., és a The New York Times bestsellerlistájának 2. helyét egyaránt kiérdemelte. De miért is pontosan? A múltban rejlő válasz próbára teszi a családi kötelék erősségét. Egy aggódó anya és a fia gyilkos cselekedetének puzzle-darabjai rakódnak össze a történetben. Tetszeni fog, ha szereted a thrillert, ha átérzed, milyen nehéz feladat szülőként helytállni nap mint nap, és ha szereted az időutazás témáját.

Rosszkor, rossz helyen

Rosszkor, rossz helyen

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Későre jár, a fiadat várod. Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent. Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.

„A szülői élet mindkét szakaszát – az újszülött és a majdnem felnőtt kort – az alváshiány zárja, bár különböző okokból."

Jonas Moström: A negyedik férfi

Hogy még jobban színesítsük a palettát, most egy svéd krimiíró és állatorvos könyvsorozatának első részét hoztuk el nektek, amely eredeti nyelven immár a kilencedik résznél tart. Nathalie Svenssonnak nem elég, hogy a magánéletében konkrétan létrára állva sem lát ki problémái mögül. Amikor jön az a bizonyos „ettől rosszabb már nem lehet” érzés – de, mégis lehet. Egy ismerősét, a híres stockholmi színészt a szeme előtt végzik ki, és addigi problémái hirtelen eltörpülnek azok mellett az érzelmek mellett, amelyeket ez az eseménysorozat vált ki belőle. Ráadásul visszahozzák régi szerelmével kapcsolatos érzelmeit, akinek élete pontosan ugyanígy ért véget. Mivel krimiről van szó, a főszereplő, aki nem mellesleg sikeres pszichiáter, bűnügyi profilalkotó, mintafeleség és kétgyermekes családanya, azonnal nyomozásba kezd.

A negyedik férfi

A negyedik férfi

Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét. De mi van akkor, ha szemlélőből szemtanú lesz?

Jonas Moström
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.24.
A sikeres pszichiáter, bűnügyi profilalkotó, mintafeleség és kétgyermekes családanya, Nathalie Svensson úgy dönt, kilép a házasságából, elválik, és élni kezdi a saját életét. Szórakozni jár, futó kalandokba bonyolódik, és végre ismét szabadnak érzi magát. Az egyik éjszakája azonban rémálomba fordul, amikor a szeme láttára gyilkolják meg alkalmi ismerősét, a híres stockholmi színészt.

„Már az első oldaltól kezdve tűkön ültem, és ez az érzés nem múlt el egészen a könyv végéig. Remek karakterek és öt csillagot érdemlő történet – bár a lezárást még oldalakon át tudtam volna olvasni.” -   Goodreads, olvasói vélemény

Ilaria Tuti: Virág nő a pokol felett

Az olasz írónő 2014 óta Gran Giallo Città di Cattolica díjjal büszkélkedhet, és a Virág nő a pokol felett című regényének 2018-as megjelenése óta a nemzetközileg elismert írók körébe emelkedett. Emellett az olasz Rai készített tévés feldolgozást a történetből. Brutális gyilkosság, a legtapasztaltabb rendőrök és az olasz Alpok zord, jeges csúcsai. Ezek a nélkülözhetetlen összetevői annak a nyomozásnak, amelyet Teresa Battaglia felügyelő vezet. Tény, hogy már benne van a korban, de pont emiatt rendelkezik megannyi tapasztalattal, amik a nyomozás során előreviszik. Ahogyan Sherlocknak is, neki is szüksége van egy társra, ha tetszik neki, ha nem. Ebben a szerepben találja magát Massimo Marini, aki inkább vált ismertté csetlés-botlásairól, mintsem precíz oknyomozói munkájáról. Azonban a zárkózott falu lakói, az Ausztria tájaira és a nácizmusra mutató nyomok megkívánják mindkettejük kitartó személyiségét. A megoldandó szituáció önmagában is elég nagy falatnak bizonyul, azonban ennek fejében a nyomozónőnek azzal is szembe kell néznie, hogy fizikai és mentális állapota egyre rohamosabban romlik.

Virág nő a pokol felett

Virág nő a pokol felett

Ilaria Tuti
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.02.
Az olasz Alpok zord, jeges csúcsai között olyan brutális gyilkosság történik, amilyennel még a legtapasztaltabb rendőrök sem találkoztak pályafutásuk során. A nyomozást Teresa Battaglia felügyelő vezeti.

„Óraműpontossággal működő történet és egy baljós, misztikus helyszín. Így kell igazán jó bűnügyi regényt írni!”  -  Crime Time

Lynn Messina: Arcátlan kíváncsiság

Jane Austen történetei juthatnak eszünkbe az Arcátlan kíváncsiságot olvasva. Többek között azért, mert Beatrice Hyde-Clare mint 26 éves nő, a 19. században vénkisasszonynak számít. Élete alakulása ehhez mérten szokásszerű volt: árvaként rokonai tartották el, minden munkát elvégzett, amit rábíztak, ott bazsalygott édesen, ahol azt elvárták tőle… ám egy elegáns vidéki fogadás teljesen megborítja napirendjét. Egy holttestre bukkan, és addig nem adja fel, amíg ki nem deríti, mi is történt valójában. Elérkezik a pont az életében, amikor a saját kezébe veszi az irányítást, és figyelmen kívül hagyja mások véleményét. Egy társadalmi szatíra, amelyben „még egy nő is képes” kitörni a sors mókuskerekéből.

Arcátlan kíváncsiság
Kiadóvezetőnk kedvence

Arcátlan kíváncsiság

Semmi sem dob fel jobban egy elegáns vacsorapartit, mint egy vérbe fagyott hulla

Lynn Messina
Pioneer Books, 2023.10.24.
Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei
A huszonhat éves vénkisasszony Beatrice Hyde-Clare-nek semmi esélye férjet szerezni. Rokonai jótékonyságából élő árvaként egyetlen dolga a hímzés és az udvarias hallgatás. Egy elegáns vidéki fogadás vendégeként Beatrice tökéletesen hozza a szerepét, még Kesgrave borzasztóan idegesítő, ám annál is jóképűbb hercege sem hozza ki a sodrából.

„Lynn Messina prózája elmés és magabiztos, érződik rajta, hogy betéve ismeri Jane Austen világát. Az Arcátlan kíváncsiság önfeledt, magával ragadó mókázás.”  -  Publishers Weekly