Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. április 26.
Előrendelhető a magány pusztító hatásairól és a lehetséges gyógymódokról szóló A közösség hatalma!

Előrendelhető a magány pusztító hatásairól és a lehetséges gyógymódokról szóló A közösség hatalma!

Előrendelhető újdonság

„Néha azt a legnehezebb meglátni, ami magától értetődő. Hatalmas hálával tartozunk dr. Vivek Murthynek, aki munkájával rávilágított a magányosságra mint aktuális problémára, valamint megértette velünk annak súlyos következményeit is. Ez a könyv mindenki számára ajándék.” (Susan Cain)

Időnként mindenkit elönt a magányosság érzése – az ember kétségkívül társas lény, így megfelelő közösség hiányában sajnos korántsem ritka az említett jelenség. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a magány tartós fennállásának milyen árnyoldalai, illetve az egész társadalmat érintő negatív hatásai lehetnek. Jó hír azonban, hogy minőségi kapcsolataink mentőövként szolgálhatnak.

Vivek Murthy, az Egyesült Államok kiemelt tiszti főorvosa a magányosságot mint közegészségügyi kérdéskört tárgyalja A közösség hatalma című könyvében, amely az Alexandra Kiadó gondozásában végre a magyar olvasók számára is elérhetővé válik! Dr. Murthy szerint a magányosság a depresszió és a szorongás mellett az alkohol-, illetve drogfüggőségekhez hasonló szociális problémák kiváltójaként is azonosítható. Emellett hangsúlyozza: a magány nem csak egészségkárosító hatású, szerepe lehet a gyermekeink iskolai élményeiben, a munkahelyi teljesítményünkben, valamint a társadalmunkban egyre jelentősebb polarizációs szakadék mélyülésében is.

Dr. Murthy különböző kultúrák eltérő társadalmi csoportjainak heterogén alanyaival végzett kutatásai során hosszasan kereste a magány kialakulásának tényleges magyarázatát, ám ez idő alatt újra és újra azzal kellett szembesülnie, hogy a magány a világ népességének jókora részét már „megbetegítette”. Akár egy járvány, melyet le kell győznünk, hiszen a kapcsolatteremtési ösztön és a társasági lét igénye születésünk óta bennünk él, ennélfogva együtt egyszerűen jobbak vagyunk. Közösségek tagjaként fejlődhetünk, juthatunk előrébb, ily módon alakíthatunk ki szoros köteléket egymás között, továbbá így nyílik lehetőségünk arra is, hogy élettapasztalatainkat megosszuk másokkal, és mindvégig kölcsönösen segíthessük egymást.

Az író szerint akita társtalanságból fakadó szomorúsághullámok gyötörnek, hajlamos a közösségi lét adta nyilvánvaló értékek és az ezekben rejlő megoldási lehetőségek felett elsiklani, annak ellenére, hogy a felismerés esélye egész idő alatt karnyújtásnyira volt.

Vivek Murthy rámutat arra, hogy a jelen kori, modern technikával átszőtt, komplex világunkban, sok esetben csak virtuálisan és ezért pusztán látszólag vagyunk igazi közösség, valójában fizikailag egyre távolodunk egymástól, s egyszerre az elhagyatottság határában találjuk magunkat. Mindennek tudatában azonban a magány visszafordítható. E folyamat megkezdéséhez ad inspirációt, illetve bátorítást a szerző, hogy megérthessük, nem vagyunk egyedül, és egy ideális közösség létrehozásával saját magunkon és a hozzánk közel állókon is segíthetünk, emellett lassan képesek lehetünk a közösség tényleges hatalmának felismerésére.

A közösség hatalma című alkotás segítségével te is kiléphetsz a magányosság ördögi köréből, és elindulhatsz boldogságod felé!

A közösség hatalma

A közösség hatalma

Vivek H. Murthy MD
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Az ember társas lény: ebben az egyszerű és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Arra rendeltettünk, hogy közösségben éljünk, hogy hosszú távú kötelékek fűzzenek másokhoz, segítsük egymást, és megosszuk másokkal is élettapasztalatunkat. Egyszerűen jobbak vagyunk együtt.