Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. március 27.
Öt előrendelhető könyv, amely garantáltan felkelti majd az érdeklődésed

Öt előrendelhető könyv, amely garantáltan felkelti majd az érdeklődésed

Könyvajánló

A tavasz a megújulás, az új remények időszaka – és persze az előrendelhető könyvújdonságoké! Gőzerővel dolgoznak a könyvkiadók, dübörögnek a nyomdagépek, és nap mint nap jelennek meg újabb és újabb előrendelhető újdonságok a Moobius kínálatában. Rövid gyűjteményünkben most összeszedtünk öt olyan címet, amelyről te sem akarsz majd lemaradni! Rendeld elő őket 30% kedvezménnyel, és a megjelenéskor az országban elsőként kapod majd kézhez a példányodat, és vetheted bele magadat az izgalmas, szívszorító vagy éppen örömteli történetekbe!

1. Szántó Dániel: A hatszög

Egy feltörekvő, fiatal, jóképű rendőr, akiért odavannak a nők. Egy kiégett, lezüllött, iszákos nyomozó, aki odavan a nőkért, de már az utolsókat rúgja. Középkorú, fekete női áldozatok, különös kegyetlenséggel meggyilkolva. És a kétségbeesett hajsza az elkövető után, ami minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja. Az Egy pap vallomása szerzőjének új könyve egy brutális, faji indíttatású sorozatgyilkosság történetét meséli el. Vajon ilyen tényleg megtörténhet Magyarországon? A hatszögből kiderül…

A hatszög

A hatszög

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2021.05.12.
"- Tőlem akarod hallani, hogy egy sorozatgyilkos fekete nőkre vadászik az országban? Ez baromság! Ha sorozatgyilkos lenne az elkövető, aki azt akarta volna, hogy megtaláljuk a holttestet, akkor hátra-hagyott volna egy üzenetet vagy egy jelet az áldozatok körül, hogy kérkedjen vele. Érted? Kellene lennie valaminek, ami összeköti a helyszíneket.

2. Emily Blaine: Az álmok könyvesboltja

A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll. Egy barátja meglepő és jövedelmező ajánlattal húzná ki őt a bajból: be kell fogadnia Maxime Maréchalt, az ismert színészt, aki nemcsak a kamerák előtt, hanem a való életben is a rosszfiú szerepét játssza, és akit legutóbbi balhéja miatt közmunkára ítéltek. Mi közös lehet a nagyvilági színészben és az életét ódon könyvek között töltő könyvesboltosban? Álmodhatnak együtt az elfeledett antikváriumban? Az álmok könyvesboltja szívmelengető, felejthetetlen romantikus történet , szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki szerette A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című kötetet.

Az álmok könyvesboltja

Az álmok könyvesboltja

Emily Blaine
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.23.
A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll.

3. Eva Mozes Kor: Az auschwitzi ikrek

1944 nyarán Mózes Évát a családjával együtt Auschwitzba deportálták. Szüleit és két nagyobb lánytestvérét azonnal a gázkamrába vitték, az alig tízéves Évát és ikertestvérét viszont átadták a szörnyű orvosi kísérleteiről hírhedt dr. Josef Mengelének. Nap mint nap küzdeniük kellett a túlélésért, és a legtöbbjükkel vagy a szörnyű kísérletek végeztek, vagy a betegség és az éhezés. Az auschwitzi ikrek egyszerűen megírt, érzelmekkel telített, ám meghökkentő tárgyilagossággal elmesélt történetében megismerhetjük egy kislány kitartó harcát a túlélésért, ebben a kivételesen kegyetlen világban.

Az auschwitzi ikrek

Az auschwitzi ikrek

Eva Mozes Kor
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Mirjam több mint a testvérem. Ő a másik felem. A túlélésünk függ egymástól. Éva és Mirjam az életüket köszönhetik annak, hogy ikrek. Ám könnyen lehet, hogy ami rájuk vár, az a halálnál is rosszabb...

4. Phillip Witcomb: Escobar fia – Az elsőszülött

Mit tennél, ha 24 évesen szembesülnél azzal, hogy az igazi apád a világ legnagyobb drogbárója? 1965 októberében egy véres kolumbiai tűzharcban csak egy csecsemő marad életben: Roberto Sendoya Escobar, a feltörekvő drogkereskedő, Pablo Escobar elsőszülött fia, akit a brit titkosügynök, Patrick Phillip Witcomb vesz magához. Roberto felnőttként szembesült az igazsággal – önéletrajzi könyve az Escobar-sztori teljesen új részleteit tárja fel. Megtudhatjuk belőle, hogyan próbálja újra és újra elrabolni Escobar a gyermekkorát testőrök között töltő elsőszülött fiát, és milyen mocskos nemzetközi játszmák során lesz Pablo a drogvilág megkérdőjelezhetetlen ura. Kiderül, hogyan játszik össze Roberto nevelőapja révén a brit titkosszolgálat Escobar kartelljével a pénzmosásban és a kábítószer-kereskedelemben, ahogy az is, hol lehetnek a drogbáró máig hiányzó milliárdjai.

Escobar fia: az elsőszülött

Escobar fia: az elsőszülött

Phillip Witcomb
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.10.
Az Escobar fia: az elsőszülött emellett egy megkínzott lélek vallomása, aki több évtizeden keresztül próbálta feldolgozni az egész életét megváltoztató titkot: igazi apja emberek ezreinek életét vette el, és további százezrekét tette tönkre.

5. Vivek H. Murthy: A közösség hatalma

Az ember társas lény: ebben az egyszerű és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Vivek Murthy, az Egyesült Államok tiszti főorvosa azonban magasabb szinten vizsgálja a kérdéskört: szerinte a világon járványszerűen végigsöprő válságok, legyen szó alkoholizmusról, drogfüggőségről, erőszakról és szorongásról, mind erre vezethetők vissza. A magányosság nem csupán az egészségünket fenyegeti: meghatározza gyermekeink iskolai élményeit, hogy hogyan teljesítünk a munkahelyen, és ez az egyik fő oka a társadalmunkat egyre jobban szétfeszítő megosztottságnak és polarizációnak. Ám a társas kapcsolatok iránti vágy velünk született, és kiváló gyógyír a magányra. Dr. Vivek Murthy pontosan megrajzolt, átfogó képet nyújt napjaink egyik legalattomosabb és egyben legpusztítóbb járványáról, ráébreszt minket arra, hogy a kézzelfogható megoldás ott hever az orrunk előtt.

A közösség hatalma

A közösség hatalma

Vivek H. Murthy MD
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Az ember társas lény: ebben az egyszerű és nyilvánvaló tényben rejlik az egyre többünket sújtó magányosság problémája. Arra rendeltettünk, hogy közösségben éljünk, hogy hosszú távú kötelékek fűzzenek másokhoz, segítsük egymást, és megosszuk másokkal is élettapasztalatunkat. Egyszerűen jobbak vagyunk együtt.