Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. február 3.
Hónapnyitó gondolatok kiadóvezetőnktől

Hónapnyitó gondolatok kiadóvezetőnktől

A könyves világ hírei

A tél vége felé mindig várakozás tölt el minket, várjuk a jó időt és az új élményeket, idén azonban nem csak a tavasz közeledte ad okot a reménykedésre. Sötét időszak áll mögöttünk, és kiadócsoportunk mindent megtett azért, hogy a kilátástalannak tűnő hónapokban minél többen részesülhessenek az olvasás gyógyító élményében. Reméljük, hogy akcióinkkal sok olvasónknak szereztünk és szerzünk örömet, de ezek mellett rengeteg mással is készülünk az idei évre. A következő hetek során lerántjuk a leplet előkészületben lévő újdonságainkról, és reményeink szerint ti is épp olyan örömmel és izgalommal várjátok majd új könyveinket, mint amilyen izgatottsággal mi dolgozunk ezeken.

A tavasszal várható könyveink közül néhány különösen a szívemhez nőtt. Az aleppói méhész fájdalmas, felkavaró, egyben reményteli olvasmány háborúról, az otthon és a szeretteink elvesztéséről, és a legsötétebb időszakokon is átsegítő szeretetről. A ciprusi menekültektől származó Christy Lefteri könyve óriási sikert aratott, több nemzetközi díjat is elnyert, és büszke vagyok rá, hogy mi hozhatjuk el a magyar olvasókhoz.

Az aleppói méhész

Az aleppói méhész

Christy Lefteri
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Núri valaha méhészként dolgozott a varázslatosan sokszínű és gazdag Aleppóban, felesége, Áfra pedig festőművész volt. Kisfiukkal hármasban egyszerű, de boldog életet éltek, míg be nem következett az elképzelhetetlen. Minden, ami valaha fontos volt, miért az emberek küzdöttek és dolgoztak, porrá lett a szír polgárháború borzalmában-

Szintén a szeretet és a közösség fontosságáról szól az Egyesült Államok tiszti-főorvosa, Vivek Murthy könyve, ám a tudomány oldaláról. A kényszerű bezártság hónapjaiban mindannyian megtapasztalhattuk, hogy milyen fontos a közösség hatalma, Amerika egyik legelismertebb egészségügyi szakembere pedig példák sokasága révén mutatja be, milyen pusztító hatású az életünket már a járvány előtt is egyre jobban jellemző izoláció, és milyen gyógyító erővel bír az emberi közösség.

Ilyen gyógyító erőt jelenthet a közös főzés és mások vendégül látása, egy újabb dolog, amitől a járvány megfosztott minket, és remélhetőleg nemsokára újra részünk lehet benne. Rajtunk nem fog múlni: már javában dolgozunk Mary Berry vendégváró fogásain, amelyben a konyhaművészet angol nagyasszonya vezet végig minket az ünnepi lakomák és baráti összejövetelek menüin.

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
Bármennyi vendég érkezik hozzánk, Mary Berry 160 receptje között biztos megtaláljuk az alkalomhoz illőt.
A Mary Berry vendégváró fogásaiból megtudhatjuk, mivel vendégeli meg családját és barátait Mary az év jeles ünnepein és összejövetelein.

A nyáron megjelenő Kristálybiblia nem újdonság a szó szoros értelmében, viszont már hosszú évek óta nem kapható. Rengeteg megkeresés érkezett hozzánk az utóbbi időben a kötet kapcsán, és nagy örömömre szolgál, hogy sikerült újra elérhetővé tennünk.

Kristálybiblia

Kristálybiblia

Amit a kristályokról tudni érdemes

Judy Hall
Alexandra Kiadó (A), 2022.
A drágaköveket és a féldrágaköveket az egész világon nagyra becsülik, s nem véletlenül! Felvidítják a szívet-lelket, s az ősi kultúrákban gyógyító tulajdonságaik ugyanolyan fontosak voltak, mint díszítőképességük. A csodálatosan illusztrált kötet minden részletre kiterjedően mutatja be a kristályok világát.

Bár az olvasás magányos élmény, mégis közösséget teremt, hiszen olvasmányaink révén társakra, rokon lelkekre, vagy akár vitapartnerekre lelhetünk. Könyvélményeink megosztását szolgálja nemsokára induló új kezdeményezésünk, a Moobius Könyvklub, ahol szabadon beszélhetünk majd arról, ami összeköt minket: a könyvek végtelen világáról és az olvasás öröméről. Nemsokára további részleteket is közlünk, addig is jó olvasást és tavaszvárást kívánok mindenkinek!

Matyi Alexandra