Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. április 29.
Megérkezett Mary Berry legújabb, ínycsiklandó szakácskönyve!

Megérkezett Mary Berry legújabb, ínycsiklandó szakácskönyve!

Friss megjelenés

Méltán érdemelte ki a 86 éves Mary Rosa Alleyne Hunning, vagyis Mary Berry az „angol gasztrokirálynő” címet.

A Magyarországon is közvetített Sütimester elnevezésű vetélkedő bírájának egész élete a sütés-főzés körül forgott, mivel ő még olyan időszakban született, amikor a főiskolán is tartottak háztartástant, ezután pedig a neves francia Le Cordon Bleu iskolában képezte tovább magát.

Első szakácskönyvét 1970-ben adta ki, azóta pedig több mint 70 receptgyűjteménye jelent meg, mégis 2010-ben lett igazán ismert, amikor 75 éves korában a The Great British Bake Off című angol cukrászműsor zsűritagja lett, ahol humoros, csipkelődő stílusával és arisztokratákat túlszárnyaló, csinos angol hölgyhöz méltó külsejével nemcsak a briteket, de világszerte mindenkit megnyert magának. Számos saját tévéműsort kapott, melyekben többek között együtt főzött a yorki érsekkel, de megfordult nála a hercegi pár, Vilmos és Katalin is, aki már a közös műsor előtt nagy rajongója volt Mary Berrynek. Olyannyira, hogy állítása szerint legfiatalabb gyermeke, Lajos herceg bármikor felismerné a gasztrokirálynőt a konyhájukban sorakozó rengeteg recepteskönyvének köszönhetően.

De nem Katalin hercegnő az egyetlen a királyi családból, aki elismeri Mary Berry munkásságát. Jótékonysági és gasztronómiai tevékenységéért 2021 őszén megkapta a brit érdemrend legnagyobb elismerését, a lovagi cím női megfelelőjét, így a neve hivatalosan Dame Mary Rosa Alleyne Hunning.

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre című új szakácskönyvében olyan részletességgel és alapossággal vezet be minket a konyhamesterség fortélyaiba, hogy olyan, mintha a dáma egy fakanállal vagy habverővel a kezében maga is ott állna mellettünk, és erős angol akcentusával megosztaná velünk a titkait és azt a rengeteg tapasztalatot, amelyre eddigi hosszú élete során szert tett.

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.12.
Mary Berry receptjei sosem okoznak csalódást Mary Berry az összes apró trükköt ismeri, amelyek révén ételeinket ellenállhatatlanul finommá tehetjük. Tudja, mitől lesz kívül ropogós, belül szaftos a mázas sonka, mi a pillekönnyű gyümölcsös muffin titka, és mi varázsolja a tésztaszószt csodálatosan krémessé.