Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 4.
Mary Berryt a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották

Mary Berryt a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották

Kultúra és életmód

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy Mary Berryt, a brit sztárséfet és számos bestseller szakácskönyv szerzőjét II. Erzsébet királynő kitüntetésben részesítette. Ettől kezdve a neve előtt viselheti a lovagság női tagjainak járó „Dame” jelzőt. Most Wales hercege is kitüntette: több mint fél évszázados gasztronómiai karrierjéért a ,,Dame Commander” címet kapta a windsori beiktatási ceremónia keretein belül.

„Rendkívül büszke vagyok, és megtisztelve érzem magam. Bárcsak a szüleim is itt lennének… – de lenéznek ránk, a gyerekeim pedig izgatottak” – nyilatkozta a ceremónia után. Amikor megkérdezték tőle, hogyan fogja megünnepelni az elismerést, így válaszolt: „Hazamegyünk egy szendvicsre, a gyerekek pedig este átjönnek.”

A 85 éves Dame Mary Berry, az angol szakácsművészet nagyasszonya több mint 50 könyvet jelentetett már meg, szerepelt a The Great British Bake Off (magyarul: Sütimester) sorozat zsűrijében, saját műsort is kapott, valamint védnöke egy gyászoló szülőket segítő alapítványnak is.

Ha szeretnéd megismerni Mary Berry konyhaművészetét, kipróbálnád a receptjeit, kínálatunkban megtalálod magyar és angol nyelven is megjelent köteteit, mint például az Életem receptjeit vagy a Főzni tanulunkot.

Remek karácsonyi meglepetés lehet konyhatündér vagy kezdő szakács családtagjaidnak, barátaidnak, de akár magadat is meglepheted velük!

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
Bármennyi vendég érkezik hozzánk, Mary Berry 160 receptje között biztos megtaláljuk az alkalomhoz illőt.
A Mary Berry vendégváró fogásaiból megtudhatjuk, mivel vendégeli meg családját és barátait Mary az év jeles ünnepein és összejövetelein.
Életem receptjei

Életem receptjei

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Főzzünk úgy, mint Mary… Mary Berry, a szakácsművészet nagyasszonya élete legjobb receptjeit gyűjtötte össze új könyvében, amely senki konyhájából sem hiányozhat, aki komolyan veszi a főzést, legyen akár abszolút kezdő vagy a sütés-főzés hétpróbás mestere. A nyolcvanas éveit taposó, ám roppant fiatalos sztárszakács receptjei tökéletesen beépíthetők a mindennapjainkba.
Főzni tanulunk

Főzni tanulunk

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Elronthatatlan receptek és egyszerű technikák. Mary Berry, Nagy-Britannia legnépszerűbb szakácskönyvírója, az itthon is népszerű tévéműsor, a Sütimester kedvelt zsűritagja azoknak gyűjtötte össze a legfontosabb alapismereteket, akik még csak most szeretnének közelebbi ismeretséget kötni a konyha világával.