Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. november 15.
Karácsonyi ajándékötletek a gasztronómia szerelmeseinek

Karácsonyi ajándékötletek a gasztronómia szerelmeseinek

Könyvajánló

A boldogság ritkán társa az üres gyomornak. Egy ajándék, amivel nemcsak szeretteinknek, de az őket körülvevő embereknek is hatalmas örömet szerezhetünk. Az ünnepi, vidám hangulat biztosításához gyűjtöttük össze nektek a legkülönfélébb kulináris kalauzokat.

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve – A francia csúcsgasztronómia iskolája

Szert tennél a tudásra, amit csak a méltán világhírű Ferrandi francia szakácsiskola diákjai tudhatnak maguknak?

A konyhaművészet nagykönyve a tökéletes alapanyagok beszerzésétől kezdve segít fokozatosan elsajátítani a különböző főzési technikákat annak érdekében, hogy elérjük a szintet, amely teret enged kulináris kreativitásunknak. A különböző recepteknek 3 variációját kínálja az olvasónak, mindegyik változat egy-egy nehézségi szintet illusztrál, így a hobbiszakácstól a chefig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptvariációt.

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Paris

Ferrandi, Michel Tanguy
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.20.
Tanuljunk főzni a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a FERRANDI tanáraitól!
Miután részletesen bemutatják a különböző területeket, a szakácsmesterség legjobbjai tanácsaikkal, tippjeikkel és trükkjeikkel abban is segítenek, hogy jó alapanyagot vásároljunk, jól válasszunk, és így a főztünk is a legjobb legyen.

Josh Niland: Hal, mindenestül

Védd a szíved! Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás messze elmarad az európai országok átlagától. Pedig a hal nagyon egészséges, omega-3 és telítetlen zsírsav tartalma szinte nélkülözhetetlen szívünk és agyunk megfelelő működéséhez. Az ausztráliai Josh Niland könyve az alaplétől az egészben sült halvariációkig mindent részletesen bemutat képekkel illusztrálva, hogy mindenki könnyedén megtalálja a megfelelő elkészítési módot szerettei számára.

"Minden ételen érezhető remek humorérzéke – az ismert klasszikusokat saját, meglepő csavarokkal tálalja, és nekem aztán elhihetik, tényleg működnek így! Hosszú ideje nem láttam ehhez hasonló szakácskönyvet – teljesen lenyűgözött, és alig várom, hogy kiderüljön, mihez fog Josh legközelebb." (Jamie Oliver)

Hal, mindenestül
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hal, mindenestül

Josh Niland
Alexandra Kiadó (A), 2022.
Josh Niland, a tengeri halak világszerte elismert szakértője a halak elkészítésének forradalmian újszerű látásmódját mutatja be a Hal, mindenestül című könyvében. A neves ausztrál séf mindent megkérdőjelez, amit eddig tudni véltünk a beszerzéstől kezdve a feldolgozáson, a száraz érlelésen, a sóval pácoláson át egészen a legjobb, ropogós serpenyős hal sütéséig.

Pierre Hermé: Macaron mesterfokon

A macaron klasszikus francia cukrászkészítmény, amely két, talpával egymásnak fordított és valamilyen ízesített krémmel, ganache-sal vagy lekvárral összeragasztott mandulás habcsókból áll.
A 14–15. században kialakult,világszerte közkedvelt édesség receptjét Pierre Hermé újította meg, és most könyvének hála, bárki az otthonában elkészítheti eme tradicionális édesség tökéletesített verzióját.

„Imádom azokat a képeket, amelyek kiugranak az oldalról, és figyelmet követelnek. Pierre Hermé művészete csúcsán van, macaronjai a maguk bajnokságában vannak” (The Oxford Times)

Macaron mesterfokon
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Macaron mesterfokon

Pierre Hermé
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.09.
Franciaország leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé macaronoknak szentelt könyvéből mindent megtudhatunk az egyik legkedveltebb francia desszert elkészítéséről.

A pékmesterség nagykönyve

A kenyér évtizedek óta az emberiség egyik legfontosabb eledele. Mindenütt, ahol kialakult egy civilizáció, ott hamarosan már kenyeret is sütöttek. Manapság is a különböző kenyerek, briósok meghatározó szerepet töltenek be táplálkozásunkban. A pékmesterség nagykönyve lehetőséget nyújt, hogy a családi asztalra olyan adalékmentes, egészséges finomságokat készítsünk, melyek illata már messziről egy francia pékségbe repíti az érzékeinket.

„A dinamikus és változatos pékszakma legszebb oldalát mutatják meg. Itt van minden: a hagyomány és a modern szövetsége, a Franciaország minden részén kapható kenyerek, az egyes régiókat gazdagító helyi különlegességek, a világ különböző tájairól származó, válogatott finomságok,valamint péksütemények Franciaországból, és egyéb édes pékáruk a nagyvilágból.Legyen szó kenyérről vagy édes süteményről, mindegyik figyelemre méltó kézművesmunka." (Denis Fatet)

A pékmesterség nagykönyve
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A pékmesterség nagykönyve

Jean-Marie Lanio, Thomas Marie
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.15.
Nélkülözhetetlen receptgyűjtemény a jó kenyér és péksütemény szerelmeseinek!

A pékmesterség nagykönyve csodálatos világ körüli utazásra hív. 100 recepttel és lenyűgöző fotóval mutatja be a hagyományos francia regionális kenyereket és péksüteményeket, valamint a világ legnépszerűbb sós és édes finomságait.

Mary Berry vendégváró fogásai

Nincs is jobb, mint összegyűlni a nagyiéknál, finomakat enni, és minőségi időt tölteni egymással. Azonban az előkészületek során és az ételek elkészítésénél jó, ha van segítségünk.

Mary Berry, a brit gasztronómia nagyasszonya sosem okoz nekünk csalódást. Az általános érvényű útmutatók és szakértői tanácsok segítségével nagy sikerű ételeket készíthetünk asztal mellett elköltött vacsorákra és ebédekre, koktélpartikra és svédasztalos fogadásokra egyaránt, a vendégek számától függetlenül. Mary az előre elkészíthető ételekkel, a receptek egyszerűsítésével és a divatos tálalással kapcsolatos, jól bevált tippjeit is megosztja velünk.

Mary Berry vendégváró fogásai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
Bármennyi vendég érkezik hozzánk, Mary Berry 160 receptje között biztos megtaláljuk az alkalomhoz illőt.
A Mary Berry vendégváró fogásaiból megtudhatjuk, mivel vendégeli meg családját és barátait Mary az év jeles ünnepein és összejövetelein.

James Whetlor: Sütés-főzés a Big Green Egg grillsütővel

Igazi ínyencek és BBQ-szerelmesek részére hoztunk egy hatodik könyvet is. A szabadtéren valódi szenes grillezés páratlan hangulata összekovácsolja a közösséget egy, akár egész napos feledhetetlen kikapcsolódást biztosítva.

James tippjei és trükkjei révén 70 lenyűgöző, az összes húsfélét, egész halakat, zöldségeket és elképesztő BBQ-lakomákat felvonultató recepttel tehetjük próbára BBQ-tudásunkat. E hiánypótló könyv segítségével kezdőből szinte azonnal BBQ-rocksztárrá válhatunk, és egész évben élvezhetjük családunkkal és barátainkkal az ízletes, szabad tűzön sült ételeinket.

Sütés - főzés a Big Green Egg grillsütővel
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Sütés - főzés a Big Green Egg grillsütővel

James Whetlor
Alexandra Kiadó (A), 2022.06.02.
A Big Green Egg igazi legendának számít a BBQ-szakértők körében nagy teljesítményének és a NASA technológiával készülő különleges kerámiának köszönhetően. Napról-napra egyre többen fedezik fel az EGG sokszínűségét és praktikusságát, és a profik, illetve a BBQ világával még csak ismerkedők új receptek kikísérletezésével teszik próbára tudásukat, és igyekeznek kihozni a maximumot az EGG-ből.