A boldogság ritkán társa az üres gyomornak. Egy ajándék, amivel nemcsak szeretteinknek, de az őket körülvevő embereknek is hatalmas örömet szerezhetünk. Az ünnepi, vidám hangulat biztosításához gyűjtöttük össze nektek a legkülönfélébb kulináris kalauzokat.
Szert tennél a tudásra, amit csak a méltán világhírű Ferrandi francia szakácsiskola diákjai tudhatnak maguknak?
A konyhaművészet nagykönyve a tökéletes alapanyagok beszerzésétől kezdve segít fokozatosan elsajátítani a különböző főzési technikákat annak érdekében, hogy elérjük a szintet, amely teret enged kulináris kreativitásunknak. A különböző recepteknek 3 variációját kínálja az olvasónak, mindegyik változat egy-egy nehézségi szintet illusztrál, így a hobbiszakácstól a chefig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptvariációt.
Védd a szíved! Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás messze elmarad az európai országok átlagától. Pedig a hal nagyon egészséges, omega-3 és telítetlen zsírsav tartalma szinte nélkülözhetetlen szívünk és agyunk megfelelő működéséhez. Az ausztráliai Josh Niland könyve az alaplétől az egészben sült halvariációkig mindent részletesen bemutat képekkel illusztrálva, hogy mindenki könnyedén megtalálja a megfelelő elkészítési módot szerettei számára.
"Minden ételen érezhető remek humorérzéke – az ismert klasszikusokat saját, meglepő csavarokkal tálalja, és nekem aztán elhihetik, tényleg működnek így! Hosszú ideje nem láttam ehhez hasonló szakácskönyvet – teljesen lenyűgözött, és alig várom, hogy kiderüljön, mihez fog Josh legközelebb." (Jamie Oliver)
A macaron klasszikus francia cukrászkészítmény, amely két, talpával egymásnak fordított és valamilyen ízesített krémmel, ganache-sal vagy lekvárral összeragasztott mandulás habcsókból áll.
A 14–15. században kialakult,világszerte közkedvelt édesség receptjét Pierre Hermé újította meg, és most könyvének hála, bárki az otthonában elkészítheti eme tradicionális édesség tökéletesített verzióját.
„Imádom azokat a képeket, amelyek kiugranak az oldalról, és figyelmet követelnek. Pierre Hermé művészete csúcsán van, macaronjai a maguk bajnokságában vannak” (The Oxford Times)
A kenyér évtizedek óta az emberiség egyik legfontosabb eledele. Mindenütt, ahol kialakult egy civilizáció, ott hamarosan már kenyeret is sütöttek. Manapság is a különböző kenyerek, briósok meghatározó szerepet töltenek be táplálkozásunkban. A pékmesterség nagykönyve lehetőséget nyújt, hogy a családi asztalra olyan adalékmentes, egészséges finomságokat készítsünk, melyek illata már messziről egy francia pékségbe repíti az érzékeinket.
„A dinamikus és változatos pékszakma legszebb oldalát mutatják meg. Itt van minden: a hagyomány és a modern szövetsége, a Franciaország minden részén kapható kenyerek, az egyes régiókat gazdagító helyi különlegességek, a világ különböző tájairól származó, válogatott finomságok,valamint péksütemények Franciaországból, és egyéb édes pékáruk a nagyvilágból.Legyen szó kenyérről vagy édes süteményről, mindegyik figyelemre méltó kézművesmunka." (Denis Fatet)
Nincs is jobb, mint összegyűlni a nagyiéknál, finomakat enni, és minőségi időt tölteni egymással. Azonban az előkészületek során és az ételek elkészítésénél jó, ha van segítségünk.
Mary Berry, a brit gasztronómia nagyasszonya sosem okoz nekünk csalódást. Az általános érvényű útmutatók és szakértői tanácsok segítségével nagy sikerű ételeket készíthetünk asztal mellett elköltött vacsorákra és ebédekre, koktélpartikra és svédasztalos fogadásokra egyaránt, a vendégek számától függetlenül. Mary az előre elkészíthető ételekkel, a receptek egyszerűsítésével és a divatos tálalással kapcsolatos, jól bevált tippjeit is megosztja velünk.
Igazi ínyencek és BBQ-szerelmesek részére hoztunk egy hatodik könyvet is. A szabadtéren valódi szenes grillezés páratlan hangulata összekovácsolja a közösséget egy, akár egész napos feledhetetlen kikapcsolódást biztosítva.
James tippjei és trükkjei révén 70 lenyűgöző, az összes húsfélét, egész halakat, zöldségeket és elképesztő BBQ-lakomákat felvonultató recepttel tehetjük próbára BBQ-tudásunkat. E hiánypótló könyv segítségével kezdőből szinte azonnal BBQ-rocksztárrá válhatunk, és egész évben élvezhetjük családunkkal és barátainkkal az ízletes, szabad tűzön sült ételeinket.