Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
augusztus 18.
Újabb gyönyörű szakácskönyv a macaronok szerelmeseinek

Újabb gyönyörű szakácskönyv a macaronok szerelmeseinek

Előrendelhető újdonság

Pierre Hermé, vagy ahogyan a világ ismeri, „a cukrászat Picassója”, megalkotta a Macaron mesterfokon című könyvet, melynek nemsokára olvasható lesz a folytatása is. Utóbbit Camila Hurst jegyzi.

top_view_colorful_french_macarons_bake.jpg

Először érdemes tisztázni, mi a macaron, mivel manapság nem véletlenül hívjuk a cukrászat arisztokráciájának. A klasszikus francia cukrászkészítmény története egészen a 14–15. századra nyúlik vissza; két, talpával egymásnak fordított, és valamilyen ízesített krémmel, ganache-sal vagy lekvárral összeragasztott mandulás habcsókból tevődik össze. Ennek következményeként azonosították régen mandulás habcsókkal, ami a hiedelmek szerint Claude Gerbet párizsi cukrász nevéhez kötődik. Ezt követően Pierre Desfontaines ragasztotta össze először a két habcsókot ganache-sal. Bár elkészítési ideje a két órát is elérheti, összetevőiben nem tartalmaz olyat, amit ne lehetne megtalálni bármelyik boltban. Az eredeti francia recept elkészítéséhez nélkülözhetetlen 3 tojás, 6 dkg kristálycukor, 18,5 dkg porcukor és 10 dkg finomra darált mandula. Azonban Hermé és Camila nem érik be a legegyszerűbb receptekkel, így a kihívást kedvelők is hamar megtalálják a kedvüknek megfelelő recepteket mindkét könyvben.

Macaron mesterfokon

Macaron mesterfokon

Pierre Hermé
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.09.
Franciaország leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé macaronoknak szentelt könyvéből mindent megtudhatunk az egyik legkedveltebb francia desszert elkészítéséről.

A macaronok történelmében nagy szerepet játszott Pierre Hermé, aki olasz meringgel tette még esztétikusabbá a süteményeket. 2016-ban elnyerte a legjobb cukrász címet a The World's 50 Best Restaurants jóvoltából. A Vanity Fair rangsora szerint a világ negyedik legbefolyásosabb franciája. Franciaország leghíresebb cukrászmestere gondoskodik arról, hogy az olvasók egyaránt elkészíthessék a klasszikus recepteket és az általa kikísérletezett különlegességeket, így például a mogyoróolaj és zöld spárga, eper és wasabi, mandarin és olívaolaj ízpárosításokat. Teljesen mindegy, mi a kedvenc ízesítésünk, találni fogunk kedvünkre való receptet. Legyünk bár a szicíliai citrom szerelmesei, a jól bevált vanília kedvelői, vagy legyen kedvencünk a keserűbb ízeket preferálóként a kávé. Azon felül, hogy a könyv nagyszerű ajándék lehet szeretteinknek születésnapra, évfordulóra vagy karácsonyra, a macaronkészítés közös programnak is tökéletes választás. Pierre Hermé a „néhány gramm boldogság” elkészítésén túl megosztja olvasóival minden praktikáját a nélkülözhetetlen technikáknak és alapanyagoknak. Ezzel is orientálva és elősegítve a sütésben fejlődni vágyókat. Annak, aki még nem készített macaront, nagy segítség a 32, lépésről lépésre fotókkal illusztrált útmutató a héj és töltelékek készítéséhez.

Macaroniskola

Macaroniskola

A világ legmutatósabb desszertje tökélyre fejlesztve 50 ínycsiklandó recepttel

Camila Hurst
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.05.
Sajátítsd el a színes-krémes sütifalatkák készítésének titkát receptről receptre!
Ha még soha nem próbálkoztál e csodaszép, ámde meglehetősen trükkös édesség elkészítésével, és akkor is, ha már van benne némi tapasztalatod, ennek a szakácskönyvnek ott a helye a konyhádban! Camila Hurst macaronmester lépésről lépésre vezet végig a macaronkészítés folyamatán.

„Camila macaronreceptjei és töltelékei nem e világból valók. Ízprofilja annyira kreatív és egyedi. Ez a könyv vízválasztó a macaroncukrászok számára!”

Pierre Hermé könyvének folytatásaként tekinthetünk a Camila Hurst tapasztalatai alapján íródott, 10 különböző ízű héj és 40 ínycsiklandó töltelék receptjeiből álló könyvre. Kipróbálhatod a Tengeri sós karamellás macaron, Fahéjas cukros macaron, a „Szülinapi torta" macaron, Pisztáciás macaron, Fekete szezámmagos-matcha teás macaron és a „Chilis forró csoki" macaron ízvilága adta csodákat egyaránt. Bár a brazíliai származású Camila önszorgalomból tanult meg sütni, a hobbiból hamar karriert kovácsolt. A Piték és Tacók blog szerkesztője, emellett élelmiszer-fejlesztő és ételfotográfus is; mindezek hozzájárultak szakmai rangjához. Másik ismert receptkönyve a Csodálatos töltött muffinok címet viseli. Színesíti munkásságát, hogy nemcsak gasztronómiai tárgyú könyveket, hanem gyermekkönyveket is ír, vagyis gyakorlata van abban, hogy egy szöveget, adott esetben receptjeinek szövegét könnyen értelmezhetővé és érdekessé tegye.

 

Összességében tehát a Macaron mesterfokon és a Macaroniskola is gyönyörű könyvek, nem érdemes a boltban hagyni sem a kezdő, sem a profi cukrászoknak!