Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 13.
Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknek

Karácsonyi ajándékötletek nagyszülőknek

Könyvajánló

A karácsonyi időszakot sokszor az állandó rohanás, a tervezgetés stressze jellemzi. A nagyszüleink számára az igazi ajándék, ha a rohanós hétköznapok ellenére is időt töltünk velük. Viszont akkor is nagy az öröm, ha valami aprósággal szeretnénk kedveskedni nekik.

Szeretnénk mi is hozzátenni a magunk részét az ünnepléshez, így pár olyan kötetet ajánlunk, amelyekkel meglephetitek idősebb szeretteiteket is.

1. Mary Berry: Mary Berry vendégváró fogásai

Nincs is jobb, mint összegyűlni a nagyiéknál, finomakat enni, és minőségi időt tölteni egymással. Azonban az előkészületekhez és az ételek elkészítésénél jó, ha van segítségük.

Mary Berry, a brit gasztronómia nagyasszonya sosem okoz nekünk csalódást. Az általános érvényű útmutatók és szakértői tanácsok segítségével nagy sikerű ételeket készíthetünk asztal mellett elköltött vacsorákra és ebédekre, koktélpartikra és svédasztalos fogadásokra egyaránt, a vendégek számától függetlenül. Mary az előre elkészíthető ételekkel, a receptek egyszerűsítésével és a divatos tálalással kapcsolatos, jól bevált tippjeit is megosztja velünk.

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry vendégváró fogásai

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.23.
Bármennyi vendég érkezik hozzánk, Mary Berry 160 receptje között biztos megtaláljuk az alkalomhoz illőt.
A Mary Berry vendégváró fogásaiból megtudhatjuk, mivel vendégeli meg családját és barátait Mary az év jeles ünnepein és összejövetelein.

2. Az év természetfotói – Magyarország 2021

Lassan három évtizede örökíti meg és ünnepli a természet és a magyar táj kifogyhatatlan csodáit „Az Év Természetfotósa” pályázat révén a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége. Az Alexandra Kiadónál gyönyörű albumba rendezzük a díjnyertes képeket. Az idei album borítójára az Alexandra-különdíjas Radisics Milán V mint vértesi Vuk című képe került.

A koronavírus-járvány ellenére több mint 3400 pályaműből választhatta ki a zsűri a díjnyertes képeket és azt a minden korábbinál több, 116 lenyűgöző, megindító vagy elgondolkodtató fotográfiát, amely helyet kapott ebben a varázslatos albumban.

Az év természetfotói - Magyarország 2021

Az év természetfotói - Magyarország 2021

Alexandra Kiadó (A), 2021.11.11.
Lassan három évtizede örökíti meg és ünnepli a természet és a magyar táj kifogyhatatlan csodáit "Az Év Természetfotósa" pályázat révén a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége.

3. Stéphane Garnier: Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg

A kis herceg a világirodalom egyik legvarázslatosabb műve, amely olvasók egymást követő nemzedékeit tanítja emberiességre és megértésre.

Használjuk ki a nekünk jutott időt, nyissuk meg a szívünket, legyünk kíváncsiak és szerények – ez csupán néhány A kis herceg leckéi közül, amelyeket bármilyen életkorban megfogadhatunk. Stéphane Garnier feltárja a mű mélységeit, és a kis herceg példáján keresztül megmutatja, hogyan szabadulhatunk a felnőttkor béklyóitól, és hogyan becsülhetjük meg azokat, akik igazán fontosak számunkra.

Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg

Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg

Stéphane Garnier
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.26.
Stéphane Garnier feltárja Antoine de Saint-Exupéry művének mélységeit, és a kis herceg példáján keresztül megmutatja, hogyan szabadulhatunk a felnőttkor béklyóitól, és hogyan becsülhetjük meg azokat, akik igazán fontosak számunkra.

4. Harsányi Zsolt: Petőfi

Petőfi neve nem egyszerűen a népköltő vagy a forradalmár neve a magyar kultúrában, hanem a reményé: lehetséges felemelkedni a legalacsonyabb sorból is, lehetséges átalakítani a világot. Harsányi Zsolt klasszikus regényének főhőse a tehetségében bízó és minden akadályt leküzdő ember megtestesülése, aki heroikus küzdelmet folytat önmagával és az őt körülvevő világgal.

A regényből megismert Petői mitikus alak ugyan, de nagyon is emberi, messze túlnőve az irodalomtörténetből ismert merev figurán. Szerelmein, családi kötődésein keresztül megismerhetjük esendő emberi arcát, ám a Sors nagyobb célokra szemelte ki: épp magánemberi esendőségeit levetkőzve volt képes megváltoztatni a hozzá nem túl kegyes Magyarországot.

Petőfi legendája máig nem vesztett erejéből. Olyan sikertörténet, amelynek még a korai vég sem szabhatott gátat, hanem a közösségi megváltás lehetőségét hozta a magyarok számára.

Ez Harsányi Petőfijének titka, és ez adja a 90 esztendő után újra kiadott könyvének újdonságát, amely a mai olvasók számára is árnyalhatja és új életre keltheti a nagy nemzeti költőről kialakult kultikus képet.

Petőfi

Petőfi

Harsányi Zsolt
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.29.
"Itt-ott legendákban, szájról-szájra adott történetekben még sokáig felbukkan. Esküdtek is, hogy látták. Ha a csillag villámgyors útja végighasít az emberiség felett a mennybolton, a vakító fényesség után behunyt szem egy darabig még látja a csodálatos csillag vonalát."

5. Szendrey Júlia: A nemzet özvegye

Szendrey Júlia egyszerre volt a „feleségek felesége”, és saját és a nemzet gyászát eláruló bukott és megvetett nő. Egyszerre volt a költő fiát elhanyagoló rossz anya, és második férjétől született három gyermekét példásan nevelő, gondos asszony. Egyszerre volt ünnepelt írónő, és egy szerelmére érdemtelen, kéjhajhász férfi meggyötört, testileg-lelkileg kizsákmányolt felesége. Szendrey Júlia csak egy valami nem lehetett gyötrelmes és keserves kínok közt lelt haláláig soha: önmaga.

Vannak a múltnak örökké vitatott és meg nem értett személyiségei. Petőfi felesége, majd özvegye kétségtelenül ezek közé tartozik. Ez a Szendrey Júlia naplórészleteit, válogatott műveit és egyben Szana Tamás 1891-es, kortárs forrásokból táplálkozó életrajzát tartalmazó kötet ennek a szerencsétlen sorsú, tragikusan korán elhunyt asszonynak a portréját igyekszik bemutatni elfogultságtól és haragtól mentesen, hogy végre megláthassuk benne azt, aminek született: a tehetséges, rendkívül okos és érzékeny írónőt.

Szendrey Júlia titkai

Szendrey Júlia titkai

A nemzet özvegye

Szendrey Júlia
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.18.
Szendrey Júlia egyszerre volt a "feleségek felesége", és saját és a nemzet gyászát eláruló bukott és megvetett nő. Egyszerre volt a költő fiát elhanyagoló rossz anya, és második férjétől született három gyermekét példásan nevelő, gondos asszony.