Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. március 11.
Előrendelhető A történelem hajótöröttei szerzőjének új könyve

Előrendelhető A történelem hajótöröttei szerzőjének új könyve

Előrendelhető újdonság

1939. május 13-án több mint 900 zsidó indult útnak egy Hamburgból Kubába tartó luxus tengerjáró fedélzetén abban a reményben, hogy a növekvő zsidóellenesség elől menekülve a tranzitország fővárosából, Havannából az Egyesült Államokba juthatnak.

1944. június 10-én a német SS-katonák összeterelték egy délfrancia falu, Oradour-sur-Glane összes lakóját, és kegyetlen módon végeztek velük. A 642 ember életét követelő mészárlást mindössze négy férfi és egy nő élte túl. Férje elhurcolása után Amanda Sternberg arra kényszerül, hogy két gyermekével Dél-Franciaországba meneküljön az egyre növekvő antiszemitizmus elől, de a háború szörnyűségei ott is utolérik a családját.

2015-ben a nyolcvanéves Elise Duval életét újra felforgatja egy telefonhívás és egy marék megsárgult papír; német nyelvű levelek, amiket egykor az anyja írt, és amik rengeteg behegedt sebet, fájdalmas emléket tépnek fel.

A 30-as években, a boldog békeidők korszaka után, a nemzetiszocializmus egyre növekvő népszerűsége miatt egy fiatal, első gyermeküket váró zsidó házaspár arra kényszerül, hogy bezárják a könyvesboltjukat. Akkoriban már szájról szájra terjedt az emberek között, hogy akik könyveket égetnek, azok előbb vagy utóbb embereket is fognak.

Két nem túlságosan ismert, de annál megrázóbb és jelentősebb történelmi eseményről, valamint a családról, anyákról és gyermekeikről, az önfeláldozásról szól A történelem hajótöröttei szerzőjének 2019-ben megjelent könyve, Az elveszett lány története, amely magyarul 2022 áprilisában érkezik a könyvesboltokba.

A kubai származású, amerikai születésű Armando Lucas Correa előszeretettel ír regényes történeteket a második világháború megtörtént eseményeiről és az azokat elszenvedő családok feltételezhető sorsáról. Első regénye, A történelem hajótöröttei nagy sikere után már Az elveszett lány története is előrendelhető!

„Ügyesen fűzött történet nőkről, akik összeszedték a bátorságukat, hogy lehetetlen döntéseket hozzanak borzalmas időkben; nővérekről, akiket szétszakítottak a háború kegyetlenségei, elvesztett és megtalált személyiségekről, létrejött, és szétszakított családokról. A történet egyedi és szimpatikus karakterein keresztül Correa feltárja a feszültségeket a továbblépés és aközött, ha elfelejtjük, hogy kik vagyunk. Az elveszett lány története sokáig az emlékezetemben él azt követően is, hogy elérkeztem a megváltó zárójelenethez.” – Kim Van Alkemade, The New York Times-bestsellerszerző

„Correa prózája hangulatos, de ami a leginkább lenyűgöző ebben a regényben, az a rémült, de erős női karakterek ábrázolása, akik előre látják a jövő megpróbáltatásait, de módszeresen dolgoznak rajtuk. Amanda tudja, hogy minden döntése hatással van a következőre, de célja mindig a túlélés." – Susan Ellingwood, The New York Times-könyvajánló

Az elveszett lány története

Az elveszett lány története

Armando Lucas Correa
Alexandra Kiadó (A)
Berlin, 1930-as évek. Amanda Sternberg és férje boldog jövőről szőtt álmai szertefoszlanak, amikor a náci hatalomátvétel után be kell zárniuk könyvesboltjukat, majd koncentrációs táborba hurcolják Juliust. A kétségbeesett Amanda gyermekeivel Dél-Franciaország felé menekül, ahol egy régi családi barát özvegye beleegyezik, hogy befogadja.

A szerző korábbi kötete

A történelem hajótöröttei
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A történelem hajótöröttei

Armando Lucas Correa
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A 12 éves zsidó lánynak, Hannah-nak 1939-ben szüleivel együtt menekülnie kell a nácik által kisajátított otthonukból. Az embertelenségből egy Kubába tartó óceánjáró kínál kiutat, de lehetséges-e a menekülés, vagy az új élet reménye délibáb csupán?