Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. augusztus 13.
Előrendelhető Bérczes László legújabb beszélgetőkönyve Mucsi Zoltánnal

Előrendelhető Bérczes László legújabb beszélgetőkönyve Mucsi Zoltánnal

Előrendelhető újdonság

Bérczes László különleges beszélgetőkönyvei nagy népszerűségnek örvendenek. Az első ilyen kötet Cseh Tamásról szól, amelyben két barát múltba révedéséből vállaltan bomlik ki a legenda, mutatkozik meg az ember.

Ezt követte a Törőcsik Marival készült életinterjú, melyben számtalan izgalmas történettel találkozunk, ezek részben személyes, családi epizódok, részben közelmúltunk és jelenünk hírességeiről szólnak, legyenek azok közéleti szereplők, politikusok, orvosok és tudósok, de természetesen mindenekelőtt művészek, rendezők és színésztársak.

A beszélgetőkönyvek sorában a most szeptemberben megjelenő, Mucsi Zoltánról készült portré a harmadik. Ahogy a szerző, Bérczes László fogalmaz:

Ennek a könyvnek akkor van értelme, ha Mucsi Zoltánnal végig tudunk járni egy utat, az ő útját. És ha az olvasó, aki velünk végigjárja ezt az utat, eltöpreng közben a sajátján. Hogy saját döntései, a számára megnyíló véletlenek merre vitték őt azon az úton, ami csak az övé. Egy út van, a sajátunk.

És mégis: a Mucsi Zoltán nevű színész és Bérczes László nevű beszélgetőtársa negyven éve nem szabadulnak a kérdéstől: mi lett volna, ha az a szolnoki segédszínész annak idején, negyven évvel ezelőtt nem lép oda a szolnoki középiskolai tanárhoz, és nem nyomja a kezébe a Modern Könyvtár Mulatság című kötetét? De mivel odalépett hozzá, és kezébe nyomta azt a kötetet, erre a kérdésre nincs válasz. A válasz az, amit történt. És ennek a történetnek immár része ez a beszélgetőkönyv, amit az olvasó most a kezében tart.

A kötet az Európa Könyvkiadó gondozásában jelenik meg a könyvhétre.

Mucsi Zoltán -  Bérczes László beszélgetőkönyve

Mucsi Zoltán - Bérczes László beszélgetőkönyve

Bérczes László
Európa Könyvkiadó, 2021.02.19.
Hogyan lesz az abonyi melósok gyerekéből, egy szakmunkástanulóból vezető budapesti színész, országos hírű színházi előadások és tévésorozatok főszereplője? Milyen utakon és útvesztőkön kell keresztülvergődni ahhoz, hogy valaki azt csinálja, amit csinálni akar? Érzékeny és bizalmas beszélgetés életről, színészetről.
Törőcsik Mari

Törőcsik Mari

Bérczes László beszélgetőkönyve

Bérczes László, Törőcsik Mari