Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. szeptember 4.
Előrendelhető Pécsi Ildikó memoárja!

Előrendelhető Pécsi Ildikó memoárja!

Előrendelhető újdonság

Pécsi Ildikó a színpadon: csábító mellékszereplő, drámai hősnő, ragyogó komika. Pécsi Ildikó a mozivásznon: elementáris erővel játszó, valamennyi szerepében messzemenőkig emlékezetes alakítást nyújtó filmikon. Pécsi Ildikó, a közszereplő: látványos férfifaló, aki nemcsak az adottságaival, hanem szexszimbólum státuszával is tisztában van, valamint humoros, temperamentumos, nagyszájú feleség. És végül Pécsi Ildikó, a botrányhős: a fiával és unokájával a kapcsolatot megszakító, volt menyére kígyót-békát kiáltó idős sztár.

Pécsi Ildikó számtalan szerepet játszott mind a munkája során, mind pedig az életben. Mindezek mögött azonban ott van az érzékeny, a szüleit rajongásig szerető, kollégáit istenítő, egyetlen gyermekét anyai szerelemmel pátyolgató, férjét bizalommal támogató, gyakran sértődékeny és haragtartó, pályafutását többször látványosan újragondoló érző ember.

Az Úgy, ahogy volt oldalairól most kiderül a „valódi” történet, és egyedülálló betekintést kapunk a legendás színésznő életébe.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő maga kezdte el írni memoárját, majd később, amikor már betegsége nem engedte az írást, hangfelvételeken folytatta élettörténetének elmesélését, és a könyvet jegyző „fogadott fiára” bízta, hogy a rögzített anyag alapján készüljön el a teljes életrajz. L. Péterfi Csabát Az aranyember és az Indul a bakterház országosan ismert és körülrajongott színésznője nemcsak bizalmába fogadta, hanem színpadra tette, tanította, rendezte. Hagyatékának őrzőjeként társszerzőként jegyzi Pécsi Ildikó memoárját, amelyben a 2020-ban, nyolcvanévesen elhunyt Kossuth-díjas színművész kendőzetlenül nyilatkozik sikerről és földbeállásról, bizonytalanságról és családi szégyenről, soha nem hallott viszonyokról és szakmai irigyeiről is.

Az Úgy, ahogy volt előrendelhető kizárólag az Alexandra Kiadócsoport felületein. Előrendelőink számára már a hivatalos megjelenés napján, 2022. október 7-én feladjuk a kötet(ek)et, így az országban elsőként vehetik kézbe a memoárt.

Pécsi Ildikó - Úgy, ahogy volt

Pécsi Ildikó - Úgy, ahogy volt

L. Péterfi Csaba
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.07.
Pécsi Ildikó a színpadon: csábító mellékszereplő, drámai hősnő, ragyogó komika. Pécsi Ildikó a mozivásznon: elementáris erővel játszó, valamennyi szerepében messzemenőkig emlékezetes alakítást nyújtó filmikon. Pécsi Ildikó, a közszereplő: látványos férfifaló, aki nem csak az adottságaival, hanem szexszimbólum státuszával is tisztában van, valamint humoros, temperamentumos, nagyszájú feleség.