Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
május 22.
Érkezik Az auschwitzi bába történetének folytatása

Érkezik Az auschwitzi bába történetének folytatása

Előrendelhető újdonság

Anna Stuart Az auschwitzi bába című, igaz történeten alapuló regénye világszerte sikert aratott. A könyvet egy megrendítő történet inspirálta, amely egy nő az életért, a szeretetért és a reményért vívott harcát örökíti meg a világ egyik legsötétebb időszakában.

Ana Kaminski – a főszereplő – rögtön bábának jelentkezik Auschwitzban, annak érdekében, hogy túlélje a haláltábort. A németek elveszik a szőke, életerős gyerekeket az édesanyjuktól. Ana és barátnője titokban elkezdik tetoválni a kicsiket, hogy a háború végeztével megtalálhassák egymást a szülők és gyermekeik. Az auschwitzi bába óriási népszerűségnek örvend az olvasók körében: a mai napig az Amazon zsidó irodalmi listájának első helyét foglalja el, és a könyves platform romantikus regények top tízes listájára is felkerült.

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

„Anna Stuart gyorsan a kedvenc második világháborús írómmá vált.”

Goodreads, olvasói vélemény

Hamarosan Magyarországra is megérkezik a négyrészes sorozat második kötete, amelynek címe A berlini bába. A kötet egy zsidó nőről szól, akit Az auschwitzi bába című könyvünkben már megismerhettek az olvasók, és akitől a történetben elvették a gyermekét a nácik Auschwitzban. A nő felkutatja kislányát a háború által feldúlt Európában – útja reménykedés, számos csalódás és kudarc során végül a szétrombolt Berlinbe vezet, amelyet a háború után a hidegháború kerít hatalmába: van még bármi esélye arra, hogy viszontlássa gyermekét?

Számtalan olyan könyvet olvastam, amely a második világháború idején játszódik, de keveset, amely az 1960-as évek Németországára és a berlini fal felállítására összpontosított. De most, hogy befejeztem ezt a nagyon jól megírt történetet, zseniális karakterekkel, úgy érzem, mintha a legizgalmasabb történelemórán ültem volna.”

Goodreads, olvasói vélemény

A könyv amellett, hogy bemutatja a háborúban oly sokak által megtapasztalt szeparációt és a családi újraegyesülést, egy jelentőségteljes történelmi időszakot ismertet meg közelebbről. Az írónő hitelesen szemlélteti az akkori politikai és geopolitikai helyzetet a könyv végén található extra történelmi jegyzettel. Nem meglepő módon A berlini bába is nagy sikert aratott az olvasók körében külföldön: Stuart lenyűgöző érzékenységgel és éles észjárással fogalmazta regénnyé ezt a súlyos és ez idáig kevéssé tárgyalt témát. Újra bebizonyította, hogy mesterien keveri az izgalmat és a mély mondanivalót, létrehozva egy olyan olvasmányt, amelyet egyszerűen képtelenség letenni.

„Hihetetlenül megindító és zseniális… ez a könyv megolvasztja a szívedet… Nagyon ajánlom!”

Goodreads, olvasói vélemény

A berlini bába
Kiadóvezetőnk kedvence

A berlini bába

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2024.07.17.
1943, Auschwitz. Megsimogatom gyönyörű gyermekem haját. Csoda, hogy szőkének született, mert ez túlélésének záloga. Nemsokára eljönnek érte, és kiragadják a karjaimból, messze viszik Auschwitz-Birkenauból. De amíg élek, addig él a remény, hogy rátalálok majd…