Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. november 18.
Ezeket a könyveket ajánljuk, ha te is szereted A korona című sorozatot

Ezeket a könyveket ajánljuk, ha te is szereted A korona című sorozatot

Könyvajánló

Mindössze néhány napja vált elérhetővé a Netflix streamingszolgáltató oldalán A korona című történelmi drámasorozat várva várt negyedik évada, és a közösségi médiát azóta szinte elárasztották a műsorral kapcsolatos hírek és nézői vélemények. A korona II. Erzsébet királynő uralkodását kíséri végig a 20. század második felét formáló események tükrében, a negyedik évad pedig elsősorban Károly herceg és Diana hercegnő házasságát dolgozza fel. A magyar nézők 2018 óta élvezhetik a sorozatot, mely nívós szereposztásával és magával ragadó történetvezetésével népszerű mind a fiatalok, mind pedig az idősebb korosztály körében.

Kevesen tudják, de a filmsorozat egyik hiteles forrása Sally Bedell Smith Erzsébet, a királynő – Egy modern uralkodó élete című életrajzi kötete. A számtalan interjúra és korábban sosem hivatkozott dokumentumra támaszkodó Erzsébet, a királynő minden részletében hiteles, mégis olvasmányos és szórakoztató közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk – egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi munkájával és családjával szembeni kötelességét. Figyelemre méltó és rokonszenves portré, emellett lenyűgöző beszámoló arról a kivételes modern kori vállalkozásról, amivé az uralkodás vált.

Erzsébet, a királynő

Erzsébet, a királynő

Egy modern uralkodó élete

Sally Bedell Smith
Alexandra Kiadó (A), 2016.
A csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A kötet egy nagy gonddal, mégis olvasmányosan, szórakoztatóan megírt életrajz, amely egyúttal a világ és Európa történetét is bemutatja egy nagyon érdekes szempontból.

Egyik legfrissebb könyvújdonságunk, Az utolsó királynő – Hetven év küzdelem a monarchiáért ezzel szemben nem szokványos életrajz. Clive Irving egy oknyomozó újságíró kritikus szemével láttatja Erzsébet és a királyi család életét a fennmaradásért vívott küzdelemben, melynek során sosem látott változásokkal kellett szembesülniük, mint például a Brexit-kampány vagy korábban az uralkodói hagyományok tekintetében tragikus 1992-es év…

Az utolsó királynő

Az utolsó királynő

Hetven év küzdelem a monarchiáért

Clive Irving
Európa Könyvkiadó
2019-ben úgy tűnt, a királynő végre fesztelenül mozog a Windsorok új generációja által teremtett modern világban, miközben a Brexit-kampány ironikus módon arra ösztönözte a briteket, hogy hagyjanak fel végre a vágyakozással az iránt a dicsőséges kor iránt, amely valójában sohasem létezett.

Ha kevéssé maga a királynő élete és munkássága, mint inkább az elmúlt években nagy médiaport kavaró unoka, Harry és felesége, Meghan Markle története érdekel, a Cartaphilus Könyvkiadó 2018-ban megjelent életrajzi könyvét ajánljuk neked: Harry – Életút, veszteségek, szerelmek. A kötet ugyan nem mesélhet a 2020-as év legmeghatározóbb uralkodói eseményéről, Harry és Meghan bejelentéséről, miszerint a jövőben visszalépnek uralkodói tevékenységüktől, és anyagi függetlenségre törekszenek, de hitelesen bemutatja, hogyan is jutott el a hercegi házaspár idáig, hogyan vált a ballépések sorozatát elkövető ifjú hercegből a királyi család teljes körű tagja, és hogyan találta meg az igaz szerelmet, aki végül a királyi családba beházasodó első színes bőrű, elvált asszony lett.

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Katie Nicholl
Cartaphilus Könyvkiadó, 2018.05.11.
Mióta alig tizenkét évesen elveszítette édesanyját, Harry herceg mindannyiunk szíve csücske. Ezért is nyert bocsánatot az összes sokat taglalt ballépéséért - kezdve a barátja születésnapján viselt náci jelmezen, az éjszakai klubokban való lazításon át, egészen a Las Vegas-i közjátékig.

Végül, de nem utolsósorban a fantázia szerelmeseinek Jennifer Robson II. Erzsébet ruhája: egy királyi esküvő története című történelmi regényét ajánljuk. A gondos kutatómunkával megírt történet a történelem egyik leghíresebb, menyasszonyi ruhát készítő műhelyébe kalauzol el minket. Kulisszatitkokra derít fényt, miközben elsöprő erejű képet fest a rengeteg áldozat árán kivívott győzelem által megrázott angol társadalomról, és felejthetetlen hősnőket kelt életre, akiknek sorsát a túlélés fájdalma, a barátság és a megváltó erejű szeretet köti össze.

II. Erzsébet ruhája: egy királyi esküvő története
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

II. Erzsébet ruhája: egy királyi esküvő története

Jennifer Robson
Alexandra Kiadó (A)
London, 1947. A várost emberemlékezet óta nem sújtotta ilyen kemény tél, a városlakók az éhezéssel küzdenek, az életet szigorú jegyrendszer szabályozza. A háború utáni Nagy-Britanniában az alig két évvel korábbi győzelem ellenére csöndes kétségbeesés uralkodik. Ann Hughes és Miriam Dassin Norman Hartnell híres mayfairi divatházának hímzői.