Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. augusztus 24.
Ezekkel az újdonságokkal készülünk az Ünnepi Könyvhétre

Ezekkel az újdonságokkal készülünk az Ünnepi Könyvhétre

A könyves világ hírei

Egyéves kihagyás után végre ismét személyesen vehetünk részt Magyarország egyik legmeghatározóbb könyves rendezvényén: szeptember 2. és 5. között Budapesten, a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén rendezik meg a 92. Ünnepi Könyvhetet!

Az ősz elején rendezendő könyvvásáron az MKKE külön figyelmet fordít a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára, maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilonelrendezéssel készül, miközben a látogatóknak a korábban megszokott és általuk elvárt teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani, sok könyvújdonsággal, érdekes könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a szerzők és olvasók fesztelen találkozásának lehetőségével. És akárcsak az elmúlt sok évben, az Európa Könyvkiadó idén is külön standdal, érdekes újdonságokkal és szerzői dedikálásokkal várja olvasóit!

A dedikálások pontos időpontjáról hamarosan tájékoztatunk benneteket, addig is böngésszétek végig újdonságainkat, amelyek az Ünnepi Könyvhéten várnak benneteket! És ha nem tudtok szeptember elejéig várni, esetleg nem tudnátok részt venni velünk a rendezvényen, természetesen a megszokott kedvezményekkel elő is rendelhetitek!

Az Európa Könyvkiadó könyvheti újdonságai

Az írásról

Az írásról

Értekezés a mesterségről

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.08.17.
1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t.
George Orwell

George Orwell

Legenda és örökség

John Rodden
Európa Könyvkiadó, 2021.08.04.
George Orwell az egyik legnagyobb hatású író, aki valaha élt, állítja John Rodden könyve. Rodden szerint a mára klasszikusnak számító művek írója ugyan nem volt nemzedékének vezető regényírója, mégis felmérhetetlen a korára és különösen az utókorra tett hatása. Művei egyszerre váltak a művészetek, a tudományok és az egyetemi kutatások, a technológia, valamint a
Mamikám

Mamikám

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2021.08.26.
A minden szempontból különleges regény azok hangját juttatja el hozzánk, akikről ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni. Ők csupán illusztrációként, a már eldöntött „üzenet” megszemélyesítőjeként bukkannak fel előttünk.
Mucsi 12x

Mucsi 12x

Mucsi Zoltán
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
Perforált, így képeslapként vagy faliképként is használható különleges fotók teszik egyedi ajándékká az igényes kivitelű kötetet.
Vízió a lápon

Vízió a lápon

Ady Endre, Ferencz Győző
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
Kultúrországban az emberek nem énekelnek folyton a hazáról, s a haza igen boldog”, írta Ady Endre egyik újságcikkében. Versei azonban szinte másról sem szólnak, mint arról, hogy milyen állapotok uralkodnak az országban.
Ne uszítsatok levelezésre!

Ne uszítsatok levelezésre!

Faludy György hagyatékából

Csiszár Gábor
Európa Könyvkiadó, 2021.08.30.
Kötetünk válogatás Faludy György eddig feldolgozatlan levelezéséből: a kézirattárakból és magántulajdonból összegyűjtött levelek nagyobb része Faludy írása, de közlünk hozzá írottakat is. Az írásokból kirajzolódik a költő irodalmi és baráti kapcsolatrendszere.
A Faludy-levelek terjedelme és témája rendkívül változatos, ám egyvalami közös bennük: az írójuk mesélő- és anekdotázókedve.
Szerecsenségem története

Szerecsenségem története

Ferdinandy György
Európa Könyvkiadó, 2021.08.31.
Valóság és fikció találkozása: a világháború, a forradalom és az emigráció, majd a hazatérés kétségbeesett kísérletei. Az életmű reprezentáns toposzai ezek, melyek most mind helyet kaptak Ferdinandy György talán legismertebb és legelismertebb kötete, a Szerecsenségem története hat elbeszélésében.
Titkos világ I-II

Titkos világ I-II

A hírszerzés története

Christopher Andrew
Európa Könyvkiadó, 2021.09.02.
„Minél messzebbre tekintesz vissza – írta Winston Churchill –, annál távolabbra látsz előre.” Maximája az egyik kulcsa a huszonegyedik századi terrorelhárítás megértésének.