Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. február 6.
Film készül a Röpke pillanat csak földi ragyogásunkból!

Film készül a Röpke pillanat csak földi ragyogásunkból!

Megfilmesítés

A The A24 podcast All The Ways To Be with Bryan Washington & Ocean Vuong című decemberi epizódjában fény derült a jó hírre, miszerint a podcastért felelős A24 produkciós iroda filmet készít Ocean Voung debütáló könyvéből. A Röpke pillanat csak földi ragyogásunk feldolgozásáról egyelőre sajnos nem sok információt tettek nyilvánossá, ám a készítők állítása szerint már javában folynak a felvételi munkálatok, így csak reménykedünk, hogy hamarosan a tévéképernyőn is viszontláthatjuk a gyönyörű történetet.

A Röpke pillanat csak földi ragyogásunk a vietnámi származású Ocean Voung első regénye – bár a szerző korábban Amerika-szerte hatalmas népszerűséget szerzett versgyűjteményeivel. A részben önéletrajzi ihletésű regény őszinte, költői nyelven megírt vallomás a szerelemről, a családról, a bevándorlásról, a szegénységről és a szeretetről. A húszas éveiben járó vietnámi származású fiú, Kiskutya anyjának írott levelein keresztül vezeti végig az olvasót fájdalmas felismerésekkel teli életútján, miközben bemutatja az őt felnevelő nők – a háború sebeit őrző nagyanyja és mentális betegséggel küzdő édesanyja – keserűségében is példátlan történetét. A kötet megjelenése után hosszú ideig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján, több mint 20 nyelvre adták el a fordítás jogait, majd az Amazon és a Goodreads is beválogatta a 2019-es év legjobb könyvei közé.

A Könyves Magazin így ajánlotta:

„Ocean Vuong Röpke pillanat csak földi ragyogásunk című könyve egyszerre meséli el egy migránscsalád történetét, beszél a szerelemről, az anya hiányáról és mutatja meg költőien saját másságát. Egy roppant izgalmas, kísérletező és szuggesztív fiatal szerző pályakezdő munkája, akiről nagyon sokat fogunk még hallani”

Röpke pillanat csak földi ragyogásunk

Röpke pillanat csak földi ragyogásunk

(E-könyv)
Ocean Vuong
Európa Könyvkiadó, 2020.
Ocean Vuong könyve brutálisan őszinte, költői nyelven megírt vallomás a szerelemről, a családról, a bevándorlásról, a szegénységről és a szeretetről. A húszas éveiben járó fiú, Kiskutya, anyjának írott levelében meséli el családjuk történetét, amelynek gyökerei a háború sújtotta Vietnámtól az amerikai Hartford városáig nyúlnak.

Az A24 Films indie produkciós irodának egyébként olyan nagy sikerű filmeket köszönhetünk, mint a 2019 egyik horrorszenzációjának számító Fehér éjszakák és a Golden Globe-díjas Lady Bird.