Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. április 22.
Filterek nélkül az Instagramról

Filterek nélkül az Instagramról

Előrendelhető újdonság

Órákon át görgetsz vicces macskás videókat keresve vagy az aktuális trendnek megfelelő humoros bejegyzéseket olvasva. Észrevétlenül már a nyolcadik ember profiljában kutakodsz, irigyelve a tavalyi mediterrán nyaralásukat. Komoly megfontolással válogatsz képeid közül, melyik szerepeljen örökre az oldaladon, és melyik tűnjön el 24 órán belül. Ugye neked is ismerősek ezek a helyzetek?


A 2010-ben alapított Instagram azzal az egyszerű céllal jött létre, hogy virtuális fotóalbumot biztosítson a felhasználóknak, mára azonban az egyik legnépszerűbb közösségimédia-oldallá vált, és használata szinte elkerülhetetlen, ha egy személy vagy márka sikeressé akar válni. Az immár több mint egymilliárd felhasználóval rendelkező Instagram alig pár év leforgása alatt teljesen átformálta életünk számos aspektusát.


Sarah Frier díjnyertes technológiai újságíró közelről követte az egyszerű fotóapplikációból viharos gyorsasággal százmilliárd dolláros kolosszussá váló cég történetét, és hiánypótló könyvében feltárja a high tech vállalati intrikák forgatagát: a tőkeemelések, fel- és kivásárlások, a vezetőváltások végtelen körforgását. Az Instagram-sztori bennfentes szemmel azonban jóval több üzleti könyvnél: Frier bemutatja, hogyan forgatta fel gyökerestül az életünket, szokásainkat, kapcsolatainkat, üzletpolitikánkat az Instagram, akár használjuk, akár nem. Bepillanthatunk az influenszerek világába is, akik egyre inkább meghatározzák, mit eszünk, mit iszunk, mit hordunk, és azt is láthatjuk, hogyan alakította át az „Insta” a populáris kultúrát és a politikát. Az Instagramot lehet imádni és megvetni, de megkerülni lehetetlen. Ismerd meg közelebbről te is!


Az instagram sztori bennfentes szemmel

Az instagram sztori bennfentes szemmel

Sarah Frier
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Az immár több mint egymilliárd felhasználóval rendelkező Instagram alig pár év leforgása alatt teljesen átformálta életünk számos aspektusát.