Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. február 4.
Golden Globe-díjat nyert a Sárkányok háza

Golden Globe-díjat nyert a Sárkányok háza

Megfilmesítés

George R. R. Martin regényeiből készített Trónok harca sorozat nyolc évada is nagy sikerekkel szerepelt a díjkiosztókon, de a többszöri Golden Globe jelölést és a hozzá fűzött reményeket egy alkalommal sem tudta díjra váltani. Idén azonban a Sárkányok háza elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó elismerést. A díj átvételekor a sorozat producere Miguel Sapochnik megköszönte az HBO-nak a produkció sikerét, valamint elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a sorozat a Trónok harca nyomdokaiba léphetett. Nem csak magát a sorozatot, hanem Emma D’Arcy-t is jelölték a legjobb televíziós színész, drámasorozat kategóriában, akit Rhaenyra Targaryen karakterében láthatnak a nézők.

A nagysikerű regényből készült 10 részes Sárkányok háza sorozat augusztusban debütált, amelynek utolsó része október 23-án vált elérhetővé. Az HBO a sorozat 2. évadára is leszerződött, azonban az HBO vezetője, Casey Bloys elmondásai szerint valószínűleg csak 2024-ben kerül majd a nagyközönség elé.

Tűz és vér
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

A sorozat George R. R. Martin Tűz és vér című könyvéből készült, amelyben több évszázaddal a Trónok harca eseményei elé tér vissza, ahol Westeros marakodó királyságait hódítják meg a Targaryenek. Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, uralkodók felemelkedését és bukását követhetjük végig, miközben látjuk a Vastrón kovácsolását, a Királyvár felépülését a királyságok egyesítését. Feltárul a Targaryenek eddig csak kis részletekben látott története, nem mellesleg sárkányoktól hemzsegő históriája, amelyet átsző a rokongyilkosságok, a cselszövések, pusztító csaták, testvérházasságok, lázadások és megtorlások sora. Szövetségek bomlanak fel, sárkányok küzdenek egymással a csatamezőn, és mindeközben a szerelem lángja is fellobban. A történet egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Cselekményes, részletekbe menő krónika a Fellegvár tanult mesterétől, amiből olyan fontos kérdésekre kap választ az olvasó, hogy mi történt a Sárkányok tánca előtt, honnan származik Daenerys három sárkánytojása, vagy miért vált Valyria halálos hellyé a Végzet után. Ezt a kihagyhatatlan történetet több, mint nyolcvan illusztráció is gazdagítja.

„A fantasyirodalom sosem zárkózott el a nagyszerűségtől, de ennek a regénynek már pusztán észbontó terjedelme fejcsóválásra készteti a többi fantasyírót.” - Guardian