Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. február 4.
Golden Globe-díjat nyert a Sárkányok háza

Golden Globe-díjat nyert a Sárkányok háza

Megfilmesítés

George R. R. Martin regényeiből készített Trónok harca sorozat nyolc évada is nagy sikerekkel szerepelt a díjkiosztókon, de a többszöri Golden Globe jelölést és a hozzá fűzött reményeket egy alkalommal sem tudta díjra váltani. Idén azonban a Sárkányok háza elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó elismerést. A díj átvételekor a sorozat producere Miguel Sapochnik megköszönte az HBO-nak a produkció sikerét, valamint elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a sorozat a Trónok harca nyomdokaiba léphetett. Nem csak magát a sorozatot, hanem Emma D’Arcy-t is jelölték a legjobb televíziós színész, drámasorozat kategóriában, akit Rhaenyra Targaryen karakterében láthatnak a nézők.

A nagysikerű regényből készült 10 részes Sárkányok háza sorozat augusztusban debütált, amelynek utolsó része október 23-án vált elérhetővé. Az HBO a sorozat 2. évadára is leszerződött, azonban az HBO vezetője, Casey Bloys elmondásai szerint valószínűleg csak 2024-ben kerül majd a nagyközönség elé.

Tűz és vér
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

A sorozat George R. R. Martin Tűz és vér című könyvéből készült, amelyben több évszázaddal a Trónok harca eseményei elé tér vissza, ahol Westeros marakodó királyságait hódítják meg a Targaryenek. Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, uralkodók felemelkedését és bukását követhetjük végig, miközben látjuk a Vastrón kovácsolását, a Királyvár felépülését a királyságok egyesítését. Feltárul a Targaryenek eddig csak kis részletekben látott története, nem mellesleg sárkányoktól hemzsegő históriája, amelyet átsző a rokongyilkosságok, a cselszövések, pusztító csaták, testvérházasságok, lázadások és megtorlások sora. Szövetségek bomlanak fel, sárkányok küzdenek egymással a csatamezőn, és mindeközben a szerelem lángja is fellobban. A történet egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Cselekményes, részletekbe menő krónika a Fellegvár tanult mesterétől, amiből olyan fontos kérdésekre kap választ az olvasó, hogy mi történt a Sárkányok tánca előtt, honnan származik Daenerys három sárkánytojása, vagy miért vált Valyria halálos hellyé a Végzet után. Ezt a kihagyhatatlan történetet több, mint nyolcvan illusztráció is gazdagítja.

„A fantasyirodalom sosem zárkózott el a nagyszerűségtől, de ennek a regénynek már pusztán észbontó terjedelme fejcsóválásra készteti a többi fantasyírót.” - Guardian