Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. augusztus 21.
Hamarosan megjelenik Eszterhai Katalin legújabb könyve

Hamarosan megjelenik Eszterhai Katalin legújabb könyve

Előrendelhető újdonság

Az elismert dokumentumfilm-producer és egyedi, szívhez szóló írói stílusa miatt népszerű Eszterhai Katalin hamarosan új könyvvel örvendezteti meg olvasóit. Az írónő korábbi könyveiben is hatalmas életörömmel osztotta meg gondolatait, élettapasztalatait, ám legújabb kötete új szintre emeli a szeretetteljes kapcsolatot közte és az olvasó között.

A Csillag lettél Eszterhai Katalin eddigi talán legbensőségesebb műve, ami negyvenkét, édesanyjához írt levelet tartalmaz. Negyvenkét levelet, amelyet a szerző sosem küldött el, hiszen már nem volt kinek és hová küldenie. Egyfajta emlékkönyv ez, színek, ízek, hangok és mozdulatok emlékkönyve, amely arra vállalkozik, hogy kisimítsa anya és lánya lelkén támadt gyűrődéseket, ráncokat, hogy az életen innen és azon túl is megbékélést, kiengesztelődést találjanak. A Csillag lettél arra tanít, hogy sosem késő egymáshoz fordulni, és elmondani azt, amit még el kell mondani. Sosincs túl késő a szeretethez.

A szerző így mesélt könyvéről egy korábbi Moobius-interjúban:

„Anyám, mielőtt a fény kialudt volna benne, és lelke elindult volna a csillagok közé, azt kérte tőlem, írjak neki leveleket, mindenről írjak, jó nagy betűkkel, hogy el tudja olvasni... Szerinte az írás az egyetlen módja annak, hogy tisztán lássam a mindennapjaim igazát vagy fonákját. Azt mondta, »ha írsz, olyan, mintha imádkoznál«. »Írj nekem – kérte. Írj mindenről, mert a halálon túl sem akarom elfelejteni az élet ízét, a csillagot fönn és a felleget, nem akarom, hogy az emlékeim szétessenek, mint a régi szövetek... És írj sokat magadról, mert abban én is ott leszek, látható maradok.« És én megígértem, hogy írni fogok, összevissza mindenről, ami eszembe jut. Hát most megteszem, írni fogok azokról a féltve őrzött érzelmeimről, melyekről sokáig azt hittem, valamennyit örökre megtartom majd magamnak... De jobb lesz így, mert így tudni fogja, még akkor is, ha mellette úgy nőttem föl, hogy nálunk gyakran csapkodtak a villámok, én mégsem cserélnék senki gyerekkorával, mert nem bántam az otthoni égzengést. Hogy is bánhattam volna, hiszen a villámot az égbolt csiszolja, és nekem anyám volt az egyetlen lehetséges mennybolt, ami, azt mondják, örökkévaló. Szentül hiszem, ha az égiek úgy akarják, tudni fogja, bármi legyen is a sorsom a világban, nincs semmi, ami elfelejteti majd velem hajának kamillaillatát és azt a melegséget, azt a bizsergető érzést, amit akkor éreztem, amikor utoljára találkoztunk, és amikor életünkben először és utoljára öleltük egymást... Első és utolsó ölelés volt, szorosan kapaszkodtunk egymásba, úgy, ahogy gyökér kapaszkodik a földhöz.

Ha én lennék Michelangelo, biztosan márványba faragnám, ha festő lennék, mint Chagall, a szeretet színével megfesteném, de nem akármilyen vászonra, hanem selyemre. Nem vagyok se szobrász, se festő, de a lánya vagyok, és hiszek a szavak erejében, leveleket írok neki, ahogyan ezt megígértem…”

A különleges kötet 30% kedvezménnyel előrendelhető a Moobius oldalán.

Csillag lettél

Csillag lettél

Levelek anyámnak

Eszterhai Katalin
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Eszterhai Katalin új könyve negyvenkét, édesanyjához írt levelet tartalmaz. Negyvenkét levelet, amelyet a szerző sosem küldött el, hiszen már nem volt kinek és hová küldenie.