Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. április 2.
Őrizd meg a nyugalmadat!

Őrizd meg a nyugalmadat!

Könyvajánló

Mindennap több és több rossz hír zúdul ránk a médiából, és már azt sem tudjuk, mi az igaz és betartandó a koronavírussal kapcsolatban javasolt lépések közül. Ebben a helyzetben könnyű elveszíteni a lelki békénket, és átadni magunkat a stressznek, az idegeskedésnek. Pánikra azonban semmi ok! A stressz számos negatív hatással bír, ráadásul az immunrendszert is gyengíti, így fogékonyabbá tesz minden betegséggel szemben. Persze fontos az elővigyázatosság, azonban majdnem ugyanolyan fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is nyugodtak maradjunk, és tisztán lássunk. Összegyűjtöttük azokat a köteteinket, amelyek ebben segíthetnek.

A tudat ébersége, azaz a mindfulness olyan kifejezés, amivel napjainkban mindenhol találkozhatunk. Ideje azonban a szívünk éberségével is foglalkozni! Dr. Steven McKenzie pszichológiaprofesszor óvatosan, gyakorlatokon át tanítja meg nekünk, hogyan váljunk szeretőbb és gondoskodóbb emberré, hogy teljesebb, élvezetesebb életet élhessünk. A szeretet és a kedvesség a mindennapok legfontosabb tulajdonságai közé tartoznak – tanuld meg hát, hogyan gyakorold őket, és meglátod, saját nyugalmadat is megtalálod közben!

A szív ébersége

A szív ébersége

Stephen dr. McKenzie
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A tudat ébersége, azaz a mindfulness olyan kifejezés, amivel napjainkban mindenhol találkozhatunk. Vajon többet jelent, mint amit elsőre gondolnánk? Ázsiában a tudat éberségének gondolata egy másik, gazdagabb fogalomhoz kapcsolódik - a szív éberségéhez. Egyes ázsiai nyelvekben a tudat ébersége kifejezésre ugyanazt a szót használják, mint a szívre.

Ha szellemi és lelki békére, megnyugvásra vágysz, a Gyógyító kristályok egy egészen új nézőpontot mutat neked: a kristályok erejével oldja fel a problémákat, és segít elérni a belső céljaidat, legyen szó akár megbocsátásról vagy motivációról.

Gyógyító kristályok

Gyógyító kristályok

Karen Frazier
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével
Szomorúesemény történt, amit nemvagy képes feldolgozni? Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!

Ha a szellemi békén túl fizikai rugalmasságodat is növelni szeretnéd, a Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet be a jóga világába az alapvető pózokon, légzéstechnikákon és meditációkon keresztül. A jóga segíthet elérni, hogy visszanyerd testi és szellemi erődet, megnyugtatja az elmét, és csökkenti a stresszt. Ráadásul a gyakorlatok otthon is elvégezhetők, mindössze egy megfelelő szőnyegre van szükséged. Akkor sem kell tartanod tőle, ha épp nem vagy csúcsformában – Jasmine Tarkeshi jógaoktató könyve olyan útmutatást nyújt, mely szem előtt tartja egyéni képességeidet is.

Jóga kézikönyv

Jóga kézikönyv

A testnek és a léleknek

Jasmine Tarkeshi
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Kevesebb stressz Jobb közérzet Béke
A kifejezetten kezdők számára íródott Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet végig az alapvető jógapózokon, légzéstechnikákon és meditációkon.

Nem szabad elfeledkeznünk a szeretet és az akarat gyógyerejéről sem! Eszterhai Katalin könyveit olvasva meggyőződhetünk arról, hogy egy kis változtatás az életszemléletünkben szebbé teheti egész környezetünket. Most talán még nagyobb szükség van ezekre a gondolatokra, mint valaha, így bátran ajánljuk ezeket a köteteket mindenkinek, aki úgy érzi, szüksége van egy kis fényre az életében!

Szeretném még elmondani: szerettem

Szeretném még elmondani: szerettem

Eszterhai Katalin
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Különös dolog a szeretet. Amikor fiatalok vagyunk, még tudunk magától értetődő módon, őszinte szívvel szeretni, de ahogy múlnak az évek, a temérdek csalódás és a hétköznapi gondok megkeményítik a lelkünket.
Légy az élet csodálója

Légy az élet csodálója

Eszterhai Katalin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Eszterhai Katalin legújabb könyvében a tőle megszokott derűs bölcsességgel és fékezhetetlen életörömmel beszél az időskorról, a szeretet erejéről és a minket körülvevő apró csodákról.

A szerzővel készített interjú

„Hiszem, hogy a kimondott és a leírt szavak hallhatóvá teszik a szívembe ültetett vágyakozást a jóra…”
„Hiszem, hogy a kimondott és a leírt szavak hallhatóvá teszik a szívembe ültetett vágyakozást a jóra…”
Interjúsorozatunk első alanya az Alexandra Kiadó kiemelt szerzője, Eszterhai Katalin.