Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. január 18.
Könyvek az új évi megújuláshoz

Könyvek az új évi megújuláshoz

Könyvajánló

Január a fogadalmak hónapja, azonban legyünk őszinték: sokszor az év elején kitűzött céljaink elúsznak év közben. Nem is beszélve arról, ha az az év 2020… Ez a kihívásokkal teli időszak megtanított bennünket, hogy értékeljük, amink van, és kisebb, testközelibb célok elérésére sarkallt minket. Ugyanakkor 2021-ben az új év új reményeket is hoz, így nem ítélkezünk, ha mégiscsak megtartottad a januári fogadalomtételek szokását. Sőt, könyvajánlónkkal azon vagyunk, hogy ebben maximálisan támogassunk!

1. Alicia Munoz: Boldogság minden napra

Karantén és kijárási tilalom idején nehéz megtalálni a boldogságot a szürke hétköznapokban – és nincs ez másképpen a párkapcsolatokban sem. Megszokjuk, hogy a másik mindig mellettünk van, amitől könnyen ellaposodhat a kapcsolat. Azonban mi lenne, ha társunktól azt kérnénk, írja le a tökéletes napját a szokásos „és milyen napod volt?” kérdés helyett? Mi lenne, ha a vágyainkról beszélgetnénk, nem pedig az aktuális bevásárlólistáról? Nem lenne csodálatos, ha beszélgetéseink minden alkalommal kicsit mélyebbre jutnának? Alicia Munoz elismert párterapeuta ezeket a kérdéseket szem előtt tartva alkotta meg naplóját, amely 365 intim és bensőséges kérdésen keresztül vezeti a párokat a közös álmok, boldog pillanatok és jövőtervezés útján. Ha te is megfogadtad, hogy idén több minőségi időt töltesz a pároddal, ez a te könyved!

Boldogság minden napra

Boldogság minden napra

Alicia Munoz
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.15.
Mi lenne, ha társunktól azt kérnénk, írja le a tökéletes napját a szokásos "és milyen napod volt?" kérdés helyett? Mi lenne, ha a vágyainkról beszélgetnénk, nem pedig az aktuális bevásárlólistáról?

2. (+1) Michael Matthews: A női testformálás tudománya és Izmosabb, szálkásabb, erősebb

2014-ben született egy átfogó felmérés a Scranton Egyetemen az újévi fogadalmakról, ami nem meglepő eredményt hozott: a legtöbben bizony minden évben fogyni szeretnének újévkor. Ugyanakkor annyi edzés- és diétamítosz kering az interneten, hogy laikusként szinte lehetetlen megtalálni a számunkra megfelelő módszert. Michael Matthews szerint azonban anélkül is elérhetjük a kívánt testformálási eredményeket, hogy különböző diétákkal sanyargatnánk magunkat, vagy minden szabadidőnket az edzőteremben töltenénk – ez utóbbi ugyebár most nem is lehetséges. Könyveiben egyaránt segít hölgyeknek és uraknak, hogy megismerjék az izomépítés és a zsírégetés élettanát, a rugalmas étrend kialakításának titkát és a leghatékonyabb alakformáló, testépítő edzéseket.

A női testformálás tudománya

A női testformálás tudománya

Vékonyabb, szálkásabb, erősebb

Michael Matthews
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Ez a könyv nők millióinak segített már a tökéletes alak elérésében. Talán TE leszel a következő? Képzeld csak el… mához 12 hétre olyan külsőd lehet, amitől minden ismerősödnek eláll a lélegzete.
Izmosabb, szálkásabb, erősebb

Izmosabb, szálkásabb, erősebb

A férfi testépítés tudománya

Michael Matthews
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Ha a lehető leggyorsabban szeretnél izmos, szálkás és erős lenni, de nem rendelkezel szerencsés genetikával, és nem akarsz szteroidokat szedni, rengeteg időt tölteni a konditeremben és nevetséges összegeket költeni táplálékkiegészítőkre… akkor ez a könyv neked szól.

3. Jasmine Tarkeshi: Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv

Ha szeretnéd a rendszeres testmozgást az életed részévé tenni, de inkább nyugtató mozdulatsorokra vágynál, mintsem kemény izomépítésre: a jóga a te műfajod! Az otthon is könnyen végezhető mozgásforma egyszerre fejleszti szellemi erőnlétedet és fizikai rugalmasságodat. A Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet be a jóga világába az alapvető pózokon, légzéstechnikákon és meditációkon keresztül. Segíthet elérni, hogy visszanyerd testi és szellemi erődet, megnyugtatja az elmét, és csökkenti a stresszt. Ráadásul a gyakorlatok elvégzéséhez mindössze egy megfelelő szőnyegre van szükséged. Akkor sem kell tartanod tőle, ha épp nem vagy csúcsformában – Jasmine Tarkeshi jógaoktató könyve olyan útmutatást nyújt, mely szem előtt tartja egyéni képességeidet is.

Jóga kézikönyv

Jóga kézikönyv

A testnek és a léleknek

Jasmine Tarkeshi
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Kevesebb stressz Jobb közérzet Béke
A kifejezetten kezdők számára íródott Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet végig az alapvető jógapózokon, légzéstechnikákon és meditációkon.

4. Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek

Megfogadtad, hogy az új évben több időt töltesz a konyhában? Mutatjuk a tökéletes társat: Nemere Ilona szakácskönyve telis-tele van olyan receptekkel, amelyek anyáink és nagyanyáink legfinomabb főztjeit idézik, de nem is ez a legjobb benne! Mivel kezdőknek készült, több tucat oldalon keresztül ad bevezetést a főzés tudományába: fűszerek, eszközök, alapanyagok, tippek és praktikák várnak, mindez olyan elbűvölő stílusban, hogy úgy érezheted, mintha az írónő melletted állna a konyhában, és mókás nagymama módjára mutatná meg neked, hogyan is darabold azt a csirkét. És ha már elsajátítottad az alapokat, akkor sem válik feleslegessé, hiszen minden újraolvasással új praktikákkal finomíthatod tudásodat!

Szakácskönyv kétbalkezeseknek

Szakácskönyv kétbalkezeseknek

Nemere Ilona
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Ezt a könyvet az esendő, erőfeszítéseikért viszont nagyon is becsülnivaló kétbalkezeseknek írtam. Ők azok, akiket a legnagyobb igyekezettel létrehozott alkotás után is csak így dicsérnek: ki gondolta volna…?! Jó, ha nem teszik hozzá: tényleg te csináltad? Bezzeg az ezermesternek, aranykezűnek elkönyvelt embertársaink sikertelensége azt juttatja a többiek eszébe: mindenkinek lehet rossz napja.

5. Steven R. Gundry: A növényparadoxon

És persze 2020 legfontosabb tanulsága sem maradhat el: óvjuk az egészségünket! Azonban nem minden egészséges, ami annak látszik… Dr. Steven Gundry kardiológus és szívsebész A növényparadoxon című kötetében felfedi, hogy az egészségesnek hitt zöldségek és gyümölcsök is tartalmaznak káros növényi fehérjéket, úgynevezett lektineket, melyek mérgezők az emberi szervezetre és komoly gyulladásokat okozhatnak. Könyvében megismerkedhetünk a klinikailag bizonyított programjával, végigböngészhetjük a lektintartalmú ételek teljes listáját és azok egyszerű helyettesítőit, hogy a méregtelenítéssel valódi lépéseket tehessünk egészségünk megőrzéséért.

A növényparadoxon

A növényparadoxon

Steven R. Gundry
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Legtöbben hallottunk már a búzában található fehérjéről, amely kiterjedt gyulladást okoz a testben. Amerikában az emberek dollár­milliárdokat költenek gluténmentes étrendekre egészségük megőrzése érdekében. De mi van, ha eleve nem jól közelítjük meg a kérdést?