Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. november 21.
Három szívmelengető olvasmány, amit ne hagyj ki idén karácsonykor!

Három szívmelengető olvasmány, amit ne hagyj ki idén karácsonykor!

Könyvajánló

Akár vicces, akár romantikus vagy szomorkás olvasmányra vágysz az ünnepi készülődés közben, neked is van egy könyvünk!

Mi tudná leginkább megidézni a karácsonyi hangulatot, ha nem egy pékség, amely a ködös, téli, reggeli forgatag kellős közepén képes meghittséget varázsolni az emberek napjába?

Listánk első állomásán Heléne Holmström Karácsonyi kovász című műve éppen ezt hozza el, hiszen a könyv középpontjában egy pékség áll, amely a családi örökség része, de úgy tűnik, hamarosan csődbe megy. Főszereplőnk, Nora azonban mindent megtesz azért, hogy megmentse a szülei szeretett pékségét, és a cél elérése érdekében akár még a tévében való szereplésbe is beleegyezik, pedig személyiségétől távol áll az ilyesfajta megmutatkozás. A fennálló nehézséget tovább tetézi, hogy a híres pékmester, Henrik Eklund, aki cukrászdájában forgatja a karácsonyi műsorát, alapjaiban akarja megváltoztatni Nora elképzeléseit azzal kapcsolatban, hogyan mutatkozzon meg a közönség előtt. A közös ügy azonban lassan összehozza őket, és egyre több minden forog kockán, nem csak a pékség megmentése.

A népszerű svéd romantikus író, Heléne Holmström regénye szívmelengető olvasmány, hamisítatlan karácsonyi ízekkel és illatokkal.

Heléne Holmström csupán 2019-ben debütált, de már első regényével a Falla fritt című művével elsöprő sikert aratott, amely egy összefüggő sorozat része a stockholmi Svardh & Partners ügyvédi iroda körül zajló történésekről. Korábban maga az írónő is jogi diplomát szerzett, és ügyvédként is tevékenykedett. A jog világában játszó történetek mellett azonban különleges helyet foglal el szívében a karácsony is, vagyis nem a Karácsonyi kovász című regénye az egyetlen alkotás, amelynek középpontjában ez az időszak áll.

A Karácsonyi kovász azonban több mint egy „egyszerű karácsonyi sztori”: nemcsak rávilágít arra, milyen fontosak a hagyományok és a család, de mindezen túlmutatva egy szerelmes, tanulságos és megindító történet arról, hogy rossz nélkül nincsen jó, és hogy a múlt milyen mértékben határoz meg minket.

Karácsonyi kovász

Karácsonyi kovász

Egy százéves kovász, egy arrogáns tévésztár és egy szenvedélyes pék… vajon mi sül ki ebből?

Heléne Holmström
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.11.14.
Nora Jansson mindent megtenne, hogy megmentse a trendi pékségek és kávézóláncok miatt lassan megfulladó családi pékségét a csődtől, még azt is vállalja, hogy Henrik Eklund, Svédország kedvenc celebpékének műsora, a Kigyúrjuk karácsonyi adásában szerepeljen.

Ajánlásunk második helyén a karácsonyi történetek koronázatlan királynője, Jenny Hale áll, a USA Today bestsellerszerzője. Olyan karácsonyi alkotásokat köthetünk hozzá, mint a Minden, amit karácsonyra akarok, A karácsonyi levelek vagy az Egy emlékezetes karácsony.

Legújabb, Karácsony a Kandalló Vendégházban egy történet azoknak, akik magányosak, és nehezen találják a helyüket az életben, mégis töretlenül hisznek a karácsony csodájában és abban, hogy mindenki érdemel egy otthont, ami hazavárja.

A karácsony nem mindenki számára a legszebb időszak, így van ezzel Leila is. Az amúgy is magányos főszereplőnknek ez az utolsó karácsonya, amit együtt tölthet még a barátnőivel, hiszen rajta kívül mindenki párt talált, és lassacskán családot alapít, ezért elhatározza: ez lesz élete legszebb karácsonya, amit senki sem akadályozhat meg. A baráti társaság a festői téli környezetbe utazik, Pinewood Hillsbe, ám a városban lefoglalt szállásuk nem egészen olyan, mint ahogyan azt elképzelték. A házuk egy romhalmaz, a mellettük lévő kávézó tulajdonosát pedig egyenesen idegesítik, aki ráadásul a karácsonyt is gyűlöli. Leila azonban nem adja fel; teljes erőbedobással azon van, hogy megmentse ezt a karácsonyt. A sors pedig végül igazolja, hogy aki kitart, mindig megkapja méltó jutalmát, sőt akár többet is…

Egy mű az összetartozásról, barátokról, akik néha meglátják azokat a dolgokat, amiket mi magunk nem. Kalandos történet az önzetlen segíteni akarásról, amely megmelengeti szívedet a karácsonyfa mellett.

„Abszolút tökéletes… Aki tökéletes karácsonyra vágyik, ne keressen tovább… Soha nem vágytam még annyira arra, hogy egy puha takaróba burkolózzak egy csésze gőzölgő, forró kakaóval, és élvezzem a karácsonyfa fényeit, mint e könyv elolvasása után.” – Goodreads olvasói vélemény

Karácsony a Kandalló Vendégházban

Karácsony a Kandalló Vendégházban

Sohasem tudhatod, hol találod meg az igazi otthonod

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó
Ennek a karácsonynak tökéletesnek kell lennie! Hiszen valószínűleg ez lesz az utolsó ünnepi szezon, amit Leila együtt tölthet a barátnőivel. Mindegyikük éli a maga életét, építik a karrierjüket, lassan családot alapítanak, csak Leila nem találja sem a párját, sem a hivatását, sem a helyét az életben.

Utolsó könyvajánlatunk azoknak szól, akiknek törték már össze karácsonykor a szívét, akik a múlttal küzdenek, utálják a karácsonyt és a körülötte lévő nagy felhajtást.

Josie Morgan, a publicistaként dolgozó főszereplőnk utálja a decembert, hiszen a szüleire emlékezteti, akiket kilencéves korában karácsonykor veszített el, ráadásul éppen most szakított barátjával, aki megcsalta. Josie minden karácsonykor levelet küld szüleinek, amelyben leírja, hogy hiányoznak neki, ám ez alkalommal egy Max Carter nevezetű építésszel ütközik össze, miközben a postához igyekszik, akinek nem sikerült jegyet szereznie New Yorkba a családjához, ezért a karácsonyát egyedül kellene töltenie. Josie és Max végül együtt töltik a karácsonyt, és e rövid idő alatt hamar egyértelművé válik: több is van köztük, mint barátság. Útjaik azonban úgy tűnik, különválnak, és egyhamar nem hozza össze őket a sors… Vagy mégis?

Ha nem egy tipikus ünnepi románcra vágysz, akkor tökéletes választás számodra ez a könyv; keserédes, megrendítő történet arról, hogy a megfelelő ember nem mindig a megfelelő időben érkezik. Egy történet, amely garantáltan karácsony után is veled marad.

„Megható, szívszorító, életigenlő történet, amely minden évszakban körbeöleli majd az embert. Tartsd a zsebkendőt a közelben!” – Josie Silver, a The New York Times bestsellerszerzője

Mindig december

Mindig december

Akkor is velem maradsz, ha kihunynak a karácsonyi fények

Emily Stone
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.11.09.
Josie számára a karácsony az év legfájdalmasabb időszaka. Gyermekként ekkor vesztette el szüleit, akiknek minden évben levelet küld ilyenkor. Az idei ünnepi szezon ráadásul újabb megpróbáltatásokat tartogat: elveszti a munkáját, szakít a barátjával, a postaláda felé vezető útján pedig biciklijével elüt egy járókelőt.