Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2023. február 7.
Hónapindító gondolatok és könyvajánló kiadóvezetőnktől

Hónapindító gondolatok és könyvajánló kiadóvezetőnktől

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

Rendkívül izgalmas hónap van mögöttünk – és még izgalmasabbak előttünk! Most már végre az új irodánkban készíthetjük elő nektek a könyveket, és hamarosan (amikor véget érnek az utolsó finomítások) mindezt nektek is meg tudjuk mutatni!

Annyit azonban addig is elárulhatok, hogy egy igazi kis könyvkastélyba költöztünk, és az új hely nagyon jó inspirációforrás – amire most különösen szükségünk van, hiszen az év első hónapjai nálunk mindig a megújulásról szólnak.

Örömmel tapasztaljuk nap mint nap, hogy a munkánk másokra is hatással van – olyannyira, hogy sok más kiadó és könyváruház is az általunk kijelölt utat járja. Persze ez mozdít minket előre, erőt és újult lelkesedést ad minden új projektünkhöz, így szívesen játsszuk továbbra is a trendindító szerepet a szakmában. Az elkövetkező hónapokban sok felületünkön tapasztalhattok majd megújulást, hiszen szeretnénk minél változatosabban, minél szélesebb körben teljesíteni az olvasóink igényeit, kívánságait. Ugyanakkor azok a dolgok, amikért leginkább szerettek bennünket – a rengeteg könyves tartalom, a verhetetlen árak és a garantált 24 órás szállítási idő –, természetesen maradnak! Ahogy láthattátok az oldalainkon, a raktárunk is elköltözött, és emiatt ideiglenesen kicsit több időt vett igénybe a csomagok kiszállítása. Ez azonban csak átmeneti állapot, és a lehető leghamarabb visszaállítjuk a megszokott rendet: vagyis ha délután 15 óráig leadod a megrendelésed nálunk, másnap már a kezedben tarthatod az új könyveidet!

Emellett a hónap végéig hatalmas akciót hirdettünk az oldalainkon, szinte minden könyvünket fél áron tudjátok megvásárolni, és persze idén is visszatért az olvasók kedvenc ajánlata: a Moobius zsákbamacska!

Tudjátok, hogy szívügyem, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyük az olvasást. Épp emiatt szépséghibás- és akcióskönyvvásár-sorozatunkat, ahol már 200 Ft-tól találhattok könyveket, állandóvá tettük; és mostantól a Moobius „Kitelepülések” oldalán egy hónapra előre mindig látni fogjátok, melyik városba megyünk legközelebb. Egy-egy ilyen kitelepülésre akár 15 000 könyvet is viszünk, ráadásul én is mindig személyesen részt veszek, hiszen nagyon feltölt, amikor látom, mennyien érdeklődtök a könyveink iránt. Szóval, ha lehetőségetek van részt venni valamelyik vásárunkon, találkozunk a kasszánál!

Ebben az évben több olyan cím is érkezik a gondozásunkban, amelyre sokan évek óta várunk. Láthatjátok, szinte naponta bővül az előrendelhető könyveink listája is. Szeretném, ha minél többen fordulnátok szívesen az előrendelés felé, hiszen az újdonságokat így tudjuk garantáltan a legjobb áron biztosítani számotokra; ráadásul az előrendelők mindig az országban elsőként – még a könyvesboltok előtt (!) – kapják kézhez a példányaikat. Természetesen az előrendelőinktől nem várjuk el, hogy előre fizessenek a könyvekért, amelyekre várnak – akár utánvétes, akár bankkártyás fizetési módot választotok, csak a könyv nyomdai megjelenése után kell kifizetnetek a számotokra „lefoglalt” könyvet. Hogy lássátok, milyen különleges könyvekről beszélek, hadd ajánljak párat…

Az Európa Könyvkiadó gondozásában nemrég előrendelhetővé vált a Másodvirágzás szerzője, Valérie Perrin első regénye, amellyel berobbant a francia irodalmi életbe, és 13 irodalmi díjat nyert el, köztük a legjobb első regénynek járó Chambéry-díjat, a Chronos-díjat és a francia könyvesek díját. A vasárnap koldusaiban párhuzamosan bontakozik ki egy különleges szerelem és egy elhallgatott családi titok története. Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogyan kell szeretni? Aki olvasta a Másodvirágzást, tudja, milyen kivételes elbeszélő Valérie Perrin – én pedig garantálom, hogy ez a regénye is hasonlóan emlékezetes marad majd számotokra, mint a Másodvirágzás.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.
Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.

Hamarosan érkezik az elsöprő sikerű Sóvárgás-sorozat harmadik része is! Tracy Wolff a Vívódásban még nagyobb sebességre kapcsol: vérfagyasztó romantika, misztikum és sodró lendület. Főszereplőnk, Grace az összeomlás szélén áll, a paranormális világ fele rá vadászik, fel kell készülnie a koronázására, és társaival nehéz döntéseket kell meghoznia… ám nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit.

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.
Vonzódás
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Vonzódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó
Sóvárgás
Mi történhetett azokban a hónapokban, amelyekből Grace szinte semmire sem emlékszik? Életbe vágó lenne összeraknia a hiányzó időszak eseményeit, és megtudnia, pontosan ki és mi ő, hiszen visszatérése után minden oldalról ellenségek fenyegetik a Katmare Akadémián.
Sóvárgás

Sóvárgás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.01.
Sóvárgás
A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide.

Ha szereted a young adult romantikát, a következő ajánlásom is tetszeni fog neked: a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában hamarosan magyarul is olvasható Adrienne Young óriási sikert aratott regénye, a Fable. A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről. Azonban amikor végre sikerül elhajóznia, hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek… Vajon mit és kit áldoz fel a túlélésért?

Fable

Fable

Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.13.
A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?

Persze nem feledkezhetünk meg Lucy Score lehengerlő romantikus regényéről sem, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere! Az Amin sosem leszünk túl egyszerre vicces és megható, izgalmas és szexi. Ha szereted a „mogorva rosszfiú, csupa derű jó kislány” jellegű romantikát, ez lesz a következő kedvenc könyved.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Nagy örömmel fogadtam a 95. Oscar-gála jelöltjeit, ugyanis több olyan alkotás esélyes a díjra, amely a könyveinkhez köthető. A Nyugaton a helyzet változatlan legújabb filmes feldolgozása 9 jelölést tudhat magáénak, a Szöszi színésznőjét pedig a legjobb női főszereplőnek járó díjra jelölték.

Nyugaton a helyzet változatlan

Nyugaton a helyzet változatlan

Erich Maria Remarque
Alexandra Kiadó (A), 2023.02.21.
Erich Maria Remarque regénye rendkívül időszerű volt első megjelenése idején, 1929-ben, amikor már gyülekezni kezdtek az elsőnél is pusztítóbb második világégés viharfelhői, és legalább ennyire aktuális ma is, amikor néhány száz kilométerre Magyarországtól városok lángolnak és ágyúk dörögnek. Az embertelenség idejében az irodalom minden korábbinál fontosabb.
Szöszi
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szöszi

Joyce Carol Oates
Európa Könyvkiadó, 2022.11.24.
Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.

De ha filmek helyett a sorozatokat kedveled inkább, akkor is tudok jó hírekkel szolgálni: februárban mindenki kedvenc sorozatgyilkosa, Joe Goldberg tér vissza a képernyőre a Te negyedik évadában; március 2-án pedig a Vágyak/Valóság várva várt második évada érkezik. A feldolgozás BB Easton 44 fejezet-könyvsorozatán alapszik, és akár az életrajzi ihletésű regények, üdítő őszinteséggel mesél arról, hogy attól, mert eltelik néhány év, és az életünk halad előre, egy nő vágyai még nem változnak.

44 fejezet 4 férfiról
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.
A Csontarcú
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A Csontarcú

B.B. Easton
A rocksztár
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A rocksztár

B.B. Easton
A sebesség megszállottja
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A sebesség megszállottja

B.B. Easton
Az öltönyös
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az öltönyös

B.B. Easton

Végül, de nem utolsósorban azok számára szeretnék megosztani egy örömhírt, akik az írói pályán képzelik el magukat, de még szükségük van egy kis kezdő löketre: idén is elindítottuk a Moobius Kortárs Irodalmi Versenyt! Március 15-ig van lehetőséged regényrészlettel jelentkezni a versenyre, ahol a profi szerkesztők által legjobbnak ítélt alkotást könyv vagy e-könyv formájában megjelentetjük. A részletekért olvass tovább a Moobius oldalán.

Szeretettel,

Matyi Alexandra