Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. január 23.
Februárban folytatódik a Te a Netflixen…

Februárban folytatódik a Te a Netflixen…

Megfilmesítés

„Egy újabb morbid, izgalmas és sötét humorú kaland mindenki kedvenc gyilkosával.”
(Claire Mcgowan)

Az oly sokak által ismert és várva várt Te című könyvsorozat harmadik része, a Te szeretsz engem még éppen azelőtt vált előrendelhetővé a magyar olvasók számára, hogy a sorozatfeldolgozás negyedik évada befutna a Netflixen. Egy biztos: ebben az évben nem szenvedünk hiányt Joe Goldbergből!

Te

Te

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A)
Te
Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója úgy érzi, valóra vált az álma, mikor egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck sétál be a boltba. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos és hihetetlenül szexi - egyszerűen tökéletes.
Elrejtett testek

Elrejtett testek

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A), 2022.
Te
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került. Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját.
Te szeretsz engem

Te szeretsz engem

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A), 2023.02.09.
Te
Joe-nak elege van a nagyvárosokból. Elege van a lármából, a pozőrökből, és végképp elege van Love-ból. Irány a természet, egy otthonos, barátságos sziget Seattle közelében. Joe a helyi kisváros könyvtárában szerez munkát - elvégre tud egy-két dolgot a könyvekről -, és itt találkozik az igazival. Mary Kay DiMarco könyvtárossal.

„Lehet, hogy azt hiszed, már láttad a legrosszabbat Joe-tól, de még semmit sem láttál… Ez a könyv abszolút vad, és nem úgy, ahogyan azt várnád… Lebilincselő thriller, leesik az állad tőle.” – PopSugar

A folytatás a többi részhez hasonlóan megnevetteti, ugyanakkor el is borzasztja az olvasót; miközben azt is képes elérni, hogy az olvasó/néző egy gyilkosnak szurkoljon. Egyvalami azonban változik: Joe. Úgy tűnik ugyanis, főszereplőnk szakít addigi mérgező szokásaival, és minden erejével azon van, hogy a régit valami új váltsa fel, beleértve a környezetét is. Ezért úgy dönt, elhagyja a nagyvárosokat és velük együtt Love-ot is: egy Seattle közepén lévő kisvárosba megy, ahol egy könyvtárban sikerül munkát találnia. Ott találkozik egy Mary Kay DiMarco nevű lánnyal, aki azon kívül, hogy könyvtáros, anya, barát, elfoglalt személyiség. Ennek ellenére Joe nem riad vissza, és elhatározza, ezúttal minden másképp lesz. Nem nyomoz, nem kutakodik, és végképp nem játszik semmiféle játékot sem, hanem a hagyományos módon fogja meghódítani a hölgy szívét. A kérdés csak az, ő lesz-e az igazi, és ha igen, vajon a lány is így érez iránta? Mi mindent áldoznának fel az igaz szerelemért?

„Joe Goldberg kulturális alapművé vált (…) Kepnes mesterien formálta meg a szerethető gonosztevő alakját Joe-val, egy olyan kedves karaktert alkotva, akinek minden szörnyű tette mögött sziklaszilárd érvek húzódnak meg.” – Rolling Stone

A könyvsorozat különlegességét bizonyítja az is, hogy immár a sorozat negyedik évada fog megjelenni február 9-én a Netflix oldalán, s évadról évadra egyre nagyobb az érdeklődés és a nézettségi számok. Az új évad a hírek szerint új formákat, és talán még stílusbeli változásokat is fog hozni – ennek egyik oka az lehet, hogy a rendezői csapathoz új tagok csatlakoztak, köztük maga a főszereplőt játszó színész, Penn Badgley is, aki a következőképpen nyilatkozott:

„El kellett fogadnunk, hogy a sorozat évadról évadra változni fog. Egy másfajta thrillernek kellett lennie, amellett, hogy másfajta szerelmi történet is lesz.”

Minden jel arra utal tehát, hogy az új évad garantált meglepetéseket tartogat – új szereplőkkel, érdekes és izgalmas karakterrel, akiket olyan színészek alakítanak, mint az Eufória sorozatban látható Lucas Gage, vagy az Outlanderből ismerős Ed Speleers. Egy biztos: a Caroline Kepnes által megálmodott Te szórakoztat, elborzaszt, kérdőre von, és egy kiemelkedően izgalmas és kiszámíthatatlan thrillerélményt nyújt, ami függővé tette az egész világot.

„Caroline Kepnes biztosan valamiféle mesemondó varázsló. Hogyan másképp lehetne Joe Goldberg ilyen szórakoztató elbeszélő? Zseniális.” – The New York Times Book Review