Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. május 1.
A Netflix megrendelte a Te 5. évadát!

A Netflix megrendelte a Te 5. évadát!

Megfilmesítés

A 2018-ban debütáló Te (You) című pszichothriller-sorozat, amelyet Caroline Kepnes nagy sikerű könyvei nyomán készítettek, nagyon rövid idő alatt a Netflix egyik legfelkapottabb műsorává vált, és azóta már a negyedik szériája is meghódította a streamingplatformot.

A jó hír, hogy március 24-én a Netflix egy Twitter-posztban bejelentette: a rajongóknak nem kell sokáig várniuk, ugyanis 2024-ben érkezik a sorozat ötödik, egyben záró évada.

Peter Friedlander, a Netflix forgatókönyvírója egy korábban adott interjújában úgy nyilatkozott a sorozattal kapcsolatban, hogy:

„A Te azonnali szenzáció lett a Netflixen, és évadról évadra egyre nagyobb kulturális hatást fejtett ki. Izgatottak vagyunk, és félünk is egy kicsit, hogy lássuk, hogyan végződik Joe Goldberg története; de egy dolog biztos: a Te egy felejthetetlen befejezés előtt áll.”

Egyelőre az ötödik évadról nem lehet túl sok konkrétumot tudni. Ami szinte biztos, hogy az utolsó évadban is Penn Badgley-t láthatjuk viszont Joe szerepében, de arról, hogy a történet milyen irányokat vesz, és milyen helyszínen fog játszódni, egyelőre csak találgatások vannak

Azonban amíg megérkezik a sorozat, könyv formájában is élvezhetjük az izgalmakat, ugyanis magyar fordításban is megjelent Caroline Kepnes mindhárom kötete, amely Joe Goldberg könyvesbolti eladó életét meséli el, aki a szerelmet keresi, és látszólag meg is találja; először a boltba besétáló gyönyörű, vagány és okos írópalánta, Becket személyében. Azonban Joe eszelős módjára próbálja meg behálózni a fiatal lányt az Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókján keresztül. Hiába távolít el kapcsolatuk útjából minden zavaró tényezőt, Beck végül mégis a többi elrejtett test közé kerül. A második regényben a történtek után Joe Los Angeles felé veszi az irányt, és készül maga mögött hagyni a múltat, azonban arra nem számít, hogy az elrejtett testek sötét gondolatokként fognak előbukkanni, amelyek az igaz szerelem elpusztításával fenyegetik majd. Új szerelmének nem akar ártani, de ha valaha is kiderül, mit tett, lehet, hogy nem marad más választása, és őrá is hasonló sors vár, mint korábbi szerelmére. Az írónő harmadik nagyszerű regényében Joe kivonul a nagyváros forgatagából, és egy otthonos, barátságos szigetre költözik, ahol könyvtárosként kezd el dolgozni. Ismét megtalálja az igazit, és elsőre más taktikát választ szerelme meghódítására, csakhogy akibe beleszeret, már feleség és családanya. Ahhoz, hogy szerelmük beteljesülhessen, mind a kettőjüknek áldozatot kell hozniuk, amelyet ha új kiszemeltje nem tud megtenni, ő is az elrejtett testek közé kerülhet.

Elrejtett testek

Elrejtett testek

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A), 2022.
Te
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került. Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját.
Te

Te

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A)
Te
Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója úgy érzi, valóra vált az álma, mikor egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck sétál be a boltba. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos és hihetetlenül szexi - egyszerűen tökéletes.
Te szeretsz engem

Te szeretsz engem

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A), 2023.02.09.
Te
Joe-nak elege van a nagyvárosokból. Elege van a lármából, a pozőrökből, és végképp elege van Love-ból. Irány a természet, egy otthonos, barátságos sziget Seattle közelében. Joe a helyi kisváros könyvtárában szerez munkát - elvégre tud egy-két dolgot a könyvekről -, és itt találkozik az igazival. Mary Kay DiMarco könyvtárossal.

„Teljesen addiktív, borotvaéles írás” - Catherine Steadman

A rajongók számára még egy örömteli hírrel szolgálhatunk, ugyanis nemcsak a Netflix készül új évaddal a nagy népszerűségnek örvendő sorozatból, hanem az írónő is folytatta a regényt, így a negyedik rész külföldön már áprilisban megjelenik. Azonban a magyar olvasóknak sem kell szomorkodniuk, hiszen magyar fordításban Te, csakis te címmel válik majd elérhetővé, az Alexandra Kiadó jelenlegi tervei szerint idén ősszel.

Te, csakis te

Te, csakis te

Az igaz szerelem fájdalommal jár

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A)
Te
"Levadászlak, mert le kell, hogy vadásszalak. Úgy érzem, te valami újat hoztál az életembe. Valami frissességet. Egyenrangúak vagyunk, Wonder. Te nem a férjezett főnököm vagy, és nem vagy lehetetlenül, elérhetetlenül gazdag sem. Nem vagy szociopata pasizógép, és nem vagy kibaszott társadalmi törtető sem."