Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. július 5.
Júniusi kedvenceitek egy helyen!

Júniusi kedvenceitek egy helyen!

Könyvajánló

Magazinsorozatunkban hónapról hónapra összeszedjük nektek, hogy mely 10 könyv volt az abszolút kedvencetek, amit a legszívesebben vásároltatok meg tőlünk. A listában több olyan cím is szerepel, ami még a nyomdában van, de ti már előrendelhetőként lecsaptatok rá. Ez két okból is nagyon jó döntés, hiszen 30% kedvezménnyel juthattok hozzá a kiszemelt kiadványhoz, illetve soron kívül, még a boltokba érkezés előtt kézhez kaphatjátok a saját példányotokat. Júniusban is rengeteg újdonsággal jelentünk meg, ám ez még csak a kezdet! Rengeteg meglepetést tartogatunk még számotokra, így mindenképpen érdemes minket minden platformon figyelemmel követni.

Az e havi listánkban három olyan könyvet is találtok, ami hetek óta előkelő helyet foglal el az Alexandra Kiadócsoport toplistáinak élén. Jessica Pan rengeteg humorral és kendőzetlen őszinteséggel tárja elénk az introvertált és extrovertált emberek közti különbséget. Az Európa Könyvkiadónál hosszú hetek óta töretlen siker Valérie Perrin A vasárnap koldusai című szépirodalmi regénye, amelynek nemcsak a külseje magával ragadó, hanem maga a történet is. Rengeteg könyves platformon olvashatunk erről az érzelmes, kissé melankolikus, egyben mélyen elgondolkodtató kiadványról.
Stephen King újdonsága, a Minden sötét, csillag sehol ismét felkerült a listára, ami várható volt, hiszen a thrillerek kedvelői számára King neve garancia egy igazán jó történetre. Szántó Dániel előrendelhető újdonsága is hamarosan elérhető lesz, amivel megkoronázza regénysorozatának eddig megírt darabjait. Új kiadónk, a Lux Kiadó egyik friss megjelenése, a Gyógyító kristályok is felkerült a lista legjobbjai közé. A könyv segítségével könnyen eligazodhattok az ásványok csodálatos világában, megtudhatjátok, hogy milyen hatást gyakorolhatnak az emberi testre és lélekre egyaránt.

1. Jessica Pan: Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

„Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is – introvertált, extrovertált vagy bármi más – gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék. Ez a könyv ezekről a próbálkozásokról szól. Jó szórakozást a rémes történeteimhez!”

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Egy introvertált rémes és tanulságos éve az extrovertáltak világában

Jessica Pan
Pioneer Books, 2023.05.25.
"Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is - introvertált, extrovertált vagy bármi más - gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék.

2. Szántó Dániel: A másoló – előrendelhető

Egy ügy, ahol egyre kevésbé világos az indíték, és egyre kevésbé tudni, hogy ki a valódi célpont, miközben a holttesteknél is gyorsabban szaporodnak a követők, és fogynak a percek…
Szántó Dániel új regénye mélyre visz minket a közösségi média mocskába, miközben mesterien és felkavaró módon zárja le a Revans, Az üldözött, az Egy pap vallomása és A hatszög történetét.

A másoló

A másoló

Hamis személyiségek, másolt gyilkosságok, valódi halálok

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.19.
Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása
"Ez még csak a kezdet, a gyomirtás első, jelképes pillanata. Ti jöttök, ti semmirekellő, mihaszna idióták! Magamutogatók! Az élet többről szól, és ti bemocskoljátok ezt a csodát. Hát most én mocskollak be titeket..." Egy leszerelt nyomozó, akinek csak a bosszú maradt.

3. Karen Lynch: Rendíthetetlen

Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját.
Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.

Rendíthetetlen

Rendíthetetlen

Olykor a bennünk rejtőző démonok valódiak

Karen Lynch
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.12.
Rendíthetetlen
Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját. Immár tizenhét esztendős, de a borzalmas nap emléke nem hagyja nyugodni, és megszállottan próbál értelmet találni a történtekben. Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.

4. Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Egy egyszerre vicces és melankolikus szerelemi regény a múlt és a jelen összefonódásáról: Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye ezúttal már nem csak a francia irodalom egyik legkedveltebb szépirodalmi műve, hiszen a május eleji megjelenése óta itthon is igazi sikertörténetté vált.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

5. Adrienne Young: Fable

A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia.

Fable

Fable

Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.13.
A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?

6. Karen Frazier: Gyógyító kristályok

Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!

Gyógyító kristályok

Gyógyító kristályok

Karen Frazier
Lux Kiadó, 2023.05.04.
Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével! Szomorú esemény történt, amit nem vagy képes feldolgozni? Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!

7. Dejan Tiago-Stanković: A Nílus színe

A mesés Kelet – ha tudod a varázsigét, akár Ali baba barlangja is megnyílik előtted. A '70-es évek elején a családjával Amerikából Kairóba érkező művészettörténész Arnának végül több évtizedes egyiptomi kalandja során igencsak változatos, sokszor küzdelmes sors jut osztályrészül. Vallástalan fehér nőként kell helytállnia az Ezeregyéjszaka dzsinnjeit sem nélkülöző, fantasztikus hiedelmekkel és szokásokkal teli, a nyomornegyedeket és a dúsgazdag kiváltságosok palotáit egyaránt magába foglaló, mindvégig idegen, muszlim arab metropoliszban.

A Nílus színe

A Nílus színe

A kiszmet regénye

Dejan Tiago Stankovic
Európa Könyvkiadó, 2023.05.08.
A mesés Kelet - ha tudod a varázsigét, akár Ali Baba barlangja is megnyílik előtted. A '70-es évek elején a családjával Amerikából Kairóba érkező művészettörténész Arnának végül több évtizedes egyiptomi kalandja során igencsak változatos, sokszor küzdelmes sors jut osztályrészül, mire a mindenhol jelen lévő sivatagi homok alatt sikerül - a végzet (kiszmet) által vezérelve - a valódi kincsre rálelnie. Vallástalan fehér nőként kell helytállnia az Ezeregyéjszaka dzsinnjeit sem nélkülöző, fantasztikus hiedelmekkel és szokásokkal teli, a nyomornegyedeket és a dúsgazdag kiváltságosok palotáit egyaránt magába foglaló, mindvégig idegen, muszlim arab metropoliszban. A félelmet és szabályokat nem ismerő taxisok, baksisért kezüket nyújtó utcai kéregetők, a házak felügyeletét ellátó núbiai boábok, szemétből és szemétben élő zabalinok bazári rengetegében oázisként tűnik fel számára a Nílus közrefogta sziget Zamalek városrészében működő kis antikvárium. Ahol a fáraók hagyatékán túl az élet csodás történeteivel is megismerteti a régiségkereskedő Koszta.
Fordította: Bognár Antal

8. Stephen King: Minden sötét, csillag sehol

Mind a négy novella lebilincselő izgalmakat tartogat, és a szerzőtől jól ismert kíméletlenséggel boncolgatják, vajon meddig mehetünk el szeretteink ellenében. Nem véletlen, hogy a már élő klasszikusnak számító King új kötete Bram Stoker-díjat kapott. King mesterien adagolja történeteiben a feszültséget.

Minden sötét, csillag sehol

Minden sötét, csillag sehol

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban, ahol a gazda, Wilfred épp azt tervezgeti, miként ölje meg a családi földet egy nagyvállalatnak eladni készülő feleségét.

9. Marie-France Pochna: Christian Dior

Dior sikere felért egy esztétikai revelációval, amely a szépség és az életöröm himnuszaként zeng azóta is, a nyomában jelentkező döbbenet hatására pedig az átélt világégés után továbblépni és újra élni vágyó, széthullott és kétségbeesetten új, felszabadító energiára vágyó emberek tömegei valósággal elözönlötték Párizst. Bár az alapítójában fel sem merült ilyesmi, a Christian Dior-divatház 1947-es megszületése az újkori történelem jelentős pillanatává vált, ha másért nem, hát azért bizonyosan, mert ismét a fény városává tette Párizst.

Christian Dior

Christian Dior

Egy élet, egy sors

Marie-France Pochna
Európa Könyvkiadó, 2023.05.04.
1947. február 12-t írtuk, és Párizsban, a Montaigne sugárút 30.-ban bemutatták Christian Dior első kollekcióját, amely New Look néven vonult be a divattörténelembe.

10. Éléonore Devillepoix: Hyperborea titkai – Az erdő lánya

Éléonore Devillepoix második regénye a Hyperborea titkai – A város, ahol sosem fúj a szél fordulatokban bővelkedő folytatása. Lapjain politikai cselszövés keveredik mágikus praktikákkal, szerelmi bonyodalmak családi titkokkal, és feleletet kapunk az első kötet megválaszolatlan kérdéseire is.

Hyperborea titkai - Az erdő lánya

Hyperborea titkai - Az erdő lánya

Éléonore Devillepoix
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.06.01.
Hyperborea nemrég még virágzó, csodálatos kupolavárosa romokban hever. A themisszirai csapatok látszólag felszabadították, valójában azonban megszállták a várost. A politikai hatalomátvétel leple alatt a magatehetetlen themisszirai uralkodó fia, Alkandresz mozgatja a szálakat, aki sötét mágikus erővel bír, és hatalma van a holtak felett is.