Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 25.
Karácsonyi ajándékötletek nagyszüleidnek

Karácsonyi ajándékötletek nagyszüleidnek

Könyvajánló

Talán nincs is tökéletesebb ajándék egy könyvnél, ha a nagyszüleinket szeretnénk meglepni valamivel karácsony alkalmából. Ők még az a generáció, akik a nyomtatott sajtón nőttek fel, így még most is gyakran láthatunk könyvet vagy újságot a kezükben. A cikkünkben összegyűjtöttünk néhány könyvet, amik ugyan nem regények, de annál érdekesebbek, kezdve lehengerlő fotóalbumoktól az agyafúrt rejtvényekig: a megfelelő válogatás szeretett nagyszüleink számára.

Kaiser Ottó: Gótikus templomok a történelmi Magyarországon

Egy fotóalbum, amely egészen a középkorig vezet bennünket vissza. A magyar fotográfus, Kaiser Ottó legújabb albumában a Magyarországon mai napig fellelhető, a gótika jegyében épült remekműveket sorakoztatja fel. A fényképeken keresztül megörökített lélegzetelállító épületeket, szobrokat és festményeket nézegetve visszarepülünk a múltba, a gótika virágzásának századaiba. A gótikus építészet és a történelem iránt érdeklődőknek ez a könyv kihagyhatatlan darab.

Gótikus templomok a történelmi Magyarországon

Gótikus templomok a történelmi Magyarországon

Kaiser Ottó
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.09.
A gótika a középkori kultúra virágzásának kora volt, amely során lélegzetelállító építészeti alkotások készültek Európa-szerte, és természetesen Magyarországon is. Kaiser Ottó fotográfus új albumában a történelmi Magyarország területén fellelhető gótikus remekműveket mutatja be.

Az év természetfotói – Magyarország 2023

Magyarország legszebb természetfotói egy könyvben. A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége minden évben kiírja az Év Természetfotósa fotópályázatot, ahová a jelentkezők jól sikerült természetfotóikat küldhetik be. A töretlen népszerűségnek örvendő pályázatot már 31. alkalommal írták ki. A könyvbe az idei év legjobban sikerült pályamunkáit válogatták. Elképesztő fotók hazánk élővilágáról.

Az év természetfotói - Magyarország 2023

Az év természetfotói - Magyarország 2023

The Nature Photographs of the Year - Hungary 2023

Alexandra Kiadó (A), 2023.11.07.
Ma már számtalan természetfotós pályázatot rendeznek hazánkban és külföldön egyaránt, de tény, hogy Az Év Természetfotósa pályázat az, ami a legnagyobb hagyományokkal rendelkezik, és ez a pályázat az, amit minden magyar természetfotós meg akar nyerni.

Lovass Ágnes: Súgókönyv

Az olvasópróbától a premierig. Egy könyv a színházak szerelmeseinek. Lovass Ágnes könyve megismertet minket a színházak rejtett világával; megláthatjuk, mi rejlik a színfalak mögött. A kulisszák mögött dolgozó írónő (aki valaha kellékesként, asszisztensként és súgóként is dolgozott) művében megismerkedhetünk neves színészekkel, mint Udvaros Dorottya vagy Mucsi Zoltán, és történeteikkel a színház világából. Könnyed humorral átitatott mű, élvezetes olvasmány mindazok számára, akik bepillantást szeretnének nyerni a színpadon túlra.

Súgókönyv

Súgókönyv

Titkok a kulisszák mögül

Lovass Ágnes
Európa Könyvkiadó, 2023.09.15.
Lovass Ágnes ezzel a könyvvel a kezét nyújtja felénk, hogy vele útnak induljunk a színházi kulisszák mögötti titokzatos világba, és szórakozva-tanulva együtt araszoljunk az olvasópróbától a premier felé.

Angyalok - Minden napra egy gondolat

Szívhez szóló ajándék. A naptárban 365 bölcsesség és idézet olvasható neves művészektől, íróktól, történelmi személyektől. Minden napra jut egy lélekmelengető gondolat, amely mintha őrangyalunktól érkezett volna. A gyönyörű illusztrációk csak fokozzák a könyv varázslatos hangulatát. Kedves meglepetés szeretteink számára, hogy tudják, törődünk velük és gondolunk rájuk.

Angyalok - Minden napra egy gondolat

Angyalok - Minden napra egy gondolat

365 gondolat

Wölfinger Kitti
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
Minden nap szükségünk van az angyalok segítségére és egy lélekmelengető gondolatra. A tökéletes ajándékként szolgáló naptárban írók, művészek és történelmi személyiségek angyali bölcsességei olvashatók a gyönyörű illusztrációk mellett, hogy szeretteink egész évben érezhessék, az angyalokkal együtt mi is figyelünk rájuk.

Egy válogatás a legjobb rejtvénykönyvekből, hiszen melyik nagyszülő ne szeretne rejtvényt fejteni?
A rejtvényfejtés pallérozza az elmét, és remek szórakozást nyújt!

A 365 skandináv rejtvény 1. és a 365 sudoku kiadványaink az év minden napjára kínálnak egyet-egyet a két népszerű rejtvénytípusból. A Nagy rejtvénykönyv 20. pedig egy válogatás több mint 300 rejtvényből. A kiadvány nemcsak rejtvényekkel szórakoztat, hanem receptekkel, viccekkel, történelmi és tudományos érdekességekkel is, hogy semmiképp sem unatkozzunk.

365 Skandináv rejtvény 1.

365 Skandináv rejtvény 1.

Alexandra Kiadó (A), 2023.04.30.
365 skandináv rejtvény, egy az év minden napjára. A rejtvények hasznosságát valószínűleg nem kell külön hangsúlyoznunk: azon kívül, hogy pallérozzák az elmét és remek időtöltést kínálnak, a rendszeres rejtvényfejtés óriási szerepet játszik a szellemi frissesség megtartásában és visszaszerzésében.
365 Sudoku

365 Sudoku

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.04.
A 21. század Rubik kockájaként is emlegetett SUDOKU rejtvények tökéletes kikapcsolódást jelentenek a fejtörők szerelmesei számára. 365 sudoku című kiadványunkban az év minden napjára talál egy kedvére való fejtörőt, a könnyű feladványoktól kezdve az igazán kemény diókig.
Nagy rejtvénykönyv 20.

Nagy rejtvénykönyv 20.

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
Az Alexandra Kiadó Nagy rejtvénykönyv-sorozata évtizedek óta nélkülözhetetlen társa a rejtvényfejtés szerelmeseinek. A 20. Nagy rejtvénykönyv a hagyományoknak megfelelően változatos fejtörőket és izgalmas olvasmányokat kínál a rejtvényfejtés és az olvasás szerelmeseinek.