Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 1.
Karácsonyi ajándékötletek romantikus lelkeknek

Karácsonyi ajándékötletek romantikus lelkeknek

Könyvajánló

Love, amour, amore, Liebe és szerelem. Más betűkkel, más nyelven írt szavak, mégis mindenkiben ugyanazt az érzést keltik. Nem számít, ki hova született, előbb vagy utóbb találkozni fog ezzel a kusza és leírhatatlan érzelemmel, amely néha oly nagyon képes felbolygatni az életünket. Legyen szó a párodról, a 12 éves unokahúgodról, aki most kezdi észrevenni a fiúkat, vagy a szomszéd néniről, mindegyikükből ki fog váltani érzelmeket egy romantikus regény elolvasása, még ha nem is ugyanolyan módon. Vagy azért, mert annyi tapasztalata van a témával kapcsolatban, hogy jólesik egy kicsit nosztalgiázni, vagy mert nagyon kíváncsi.

Heléne Holmström: Palackba zárt múlt

A svéd szerző több mint 400 oldalas könyvét a hossza ellenére sem lehet megunni, mert olyan szép helyekre kalandozhatunk, ahová sokszor a való életben sem jutunk el. Párizs meseszerű estképe, a Szajna lassú ringatózása és egy borosüveg a kézben: ezek a könnyed belefeledkezést ígérő alaphelyzet díszletei. Azonban a történet olyan komoly témákat feszeget, mint a mindennapos túlhajszoltság egy egyre gyorsuló világban; a mérgező szülő-gyermek viszony, a magány és a becsület sokféleképen értelmezhető fogalma egyaránt. Méghozzá abban a bizonyos 1944-es évjáratban, amihez sok mindent, de pozitívumot a legkevésbé tudunk csatolni. Mindez a német megszállás alatt lévő Bordeaux-ban történik. Az egyetlen, ami kitart könyv kezdetétől a végéig, Bente Hammar bor iránt érzett szeretete. Mindez egy kis tiltott szerelemmel és kalandos nyomozással fűszerezve.

Palackba zárt múlt

Palackba zárt múlt

Heléne Holmström
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.02.
Az egykor menő tévés borszakértőnek számító Bente Hammar médiakarrierjének egy kínos eset vetett véget. Most egy középszerű étterem pincérnőjeként dolgozik, de a borok iránti szenvedélye változatlan, és amikor egy párizsi barátja egy régi palack bor kapcsán kéri a segítségét, örömmel kap az alkalmon.

„Nagyon élveztem az elbeszélés stílusát, a borospalackot övező rejtélyt, a bor szeretetét, ami az egész könyvet átitatja, és a szívszaggató múltbéli történetet. Remek olvasmány, különösképpen azoknak, akik szeretik a bort és Franciaországot, és érdekli őket a második világháború története.” - Anna Granberg, svéd író

Sheila O’ Flanagan: Ház a narancsligetek között

Sheila O’ Flanagan a legnépszerűbb kortárs ír szerzők egyike. Regényeiből több mint kilencmilliót adtak el világszerte, és 2011-ben elnyerte az Év Populáris Könyve díjat az ír Év Könyvén. A téma kifejezetten érdekes, mert egy radiográfus szemszögéből közelíti meg a felhőtlen szerelem világát. Azonban a felhők elérkeznek, és olyan váratlan fordulatokat vonnak maguk után, melynek következményeképpen főszereplőnk egy melegebb éghajlatra menekül, ahogyan azt néha mi is tennénk a hideg elől. Ezért is nagyszerű választás, ha már teljesen szétfagytunk a hóember építése közben, és el szeretnénk repülni Spanyolország meleg tengerpartjaira.

Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

„Teljesen elvesztem Juno történetében és a Villa Naranjában. Úgy éreztem, mintha Spanyolországban lettem volna vele, ami segített elfelejtenem a sok esőt olvasás közben, mivel túlságosan elragadtattak a napsütéses leírások.”   -   Goodreads, olvasói vélemény

Milly Jonhson: Játszik még a fény

Egy igazán szívmelengető téli történet Milly Johnsontól, aki 2014-ben elnyerte a romantikus szerzők díját a legjobb szórakoztató regény kategóriájában, és akinek könyvei több mint egymillió példányban keltek el. A sors keze mindig összefonja az összetartozó lelkek életét, és olykor egy katasztrofális múlt után hozza el a csodálatos szerelmet. Noha nem mindig minden zökkenőmentes, és néhanapján titkok felhőzik a csillogó szemeket, Milly gondoskodik a jó sztoriról a kandalló közelében.

Játszik még a fény

Játszik még a fény

Vannak, akiket épp olyan tévedhetetlenül vezet egymáshoz a sors, mint az iránytű

Milly Johnson
Pioneer Books, 2023.10.17.
Laurie-nak és Pete-nek sosem kellett volna találkoznia. Ám a sors okkal hozta őket össze. Hat hónappal korábban ugyanazon az estén veszítették el a párjukat és a rájuk váró közös jövőt. Gyászukkal küzdve csatlakoznak egy terápiás csoporthoz, és itt találnak egymásra. Pete és Laurie azon kapják magukat, hogy szomorúságukból boldogság és egy új kezdet reménye kezd sarjadni.

Ebben a könyvben a felszínes karakterű embereknek is lehet szívük, és megtalálhatják lelki társukat. És egy kis égi varázslat is hozzásegített a kielégítő végkifejlethez.” -   Amazon, olvasói vélemény

Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

96 életévbe megannyi történet és ember belefér. De mi van akkor, ha sokan már nincsenek az élők sorában, és hiába van helyük a szívünkben, már nem beszélhetünk velük, és nem ölelhetjük meg őket többet? Egy igazán aktuális szerelmes regény a szeretet ünnepére, amely amellett, hogy romantikus, a szeretet fontosságát is megragadja. A világsikerű könyv felhívja a figyelmet az élet mulandóságára és az emlékek gyűjtése mellett azok papírra vetésének fontosságára is.

Az elveszett nevek füzete

Az elveszett nevek füzete

Sofia Lundberg
Alexandra Kiadó (A)
Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság fér… Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk. Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. A 96 éves nő most egyedül él Stockholmban. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt.

Nicola May: Ajándék az öböl partján

A Cockleberry Bay-trilógia lezáró részében annyi biztos, hogy semmi sem marad ugyanaz, mint azelőtt volt. Az első részben (Apró bolt az öböl partján) Rosa Larkinnak nem igazán jön be a londoni élet, negatív fordulat követett negatív fordulatot, mígnem egy kellemes „ajándékot” meg nem örököl. Így 25 évesen már Cockleberry Baybe utazhat, ahol a hódolókat nem is tudja számontartani. A második részben (Találkozzunk az öböl partján) már Joshsal, a férjével szövődik tovább a történet, olyan kibogozatlan szálakban, mint hogy megcsalta-e őt, vagy sem.

Ajándék az öböl partján

Ajándék az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2023.10.26.
Cockleberry Bay
Rosa Larkin élete végre révbe ért. Leszámolt démonjaival, rendbe rakta házasságát, ráadásul tacskója, Virsli immár büszke apuka! Rosa mégis úgy érzi, hogy itt az ideje a váltásnak, és miután kávézója egyre jobban megy, és ő maga is családalapításon gondolkodik, meg akar válni az apró bolttól az öböl partján, amivel minden kezdődött.

„Imádom ezt a sorozatot, amelyben van barátság, második esély, dráma, rejtély, család, titkok és igazságok. Ez az utolsó könyv csodálatos olvasmány volt. Hiányozni fognak a karakterek”  -  Me and My Books

Emily Brontë: Üvöltő szelek

A listáról nem maradhat el egy igazi klasszikus, ez esetben Emily Brontë Üvöltő szelek címet viselő romantikus regénye, amelyben a szereplők a gyermekek meseországából a felnőttek komoly felelősséggel járó világába lépnek, válnak éretté a szemünk láttára. Bár az iskolapadban ülve mint kiállhatatlan kötelezőt kezeltük, megéri rászánni az időnket, mert nem véletlenül tartják az egyetemes irodalom egyik legfontosabb alappillérének. Az 1847-ben megrajzolt Heathcliff és Catherine Earnshaw viszonya ma Tessa és Hardin rögös kapcsolatára hasonlít. A cselekményvezetés nem a jól megszokott lineáris történetmesélést követi, hanem mindig egy-egy szereplő tekint vissza és meséli el a szerelmes pár életét, és hogy hogyan jutottak oda, ahova. Több film is készült már belőle. Érdekesség, hogy Emily Brontë-nek ez az egyetlen regénye, és ezt is a halála előtti évben alkotta meg.

Üvöltő szelek

Üvöltő szelek

Emily Bronte
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi regénye. Valóság és látomás, természet és lélekelemzés, vadság és odaadás furcsa szövedéke a történet, egy magába forduló, romantikus lélek költői vallomása a szerelemről és a szenvedélyről.

Fordította: Borbás Mária