Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
2020. június 22.
Katherine Center könyve a franciák közönségkedvence lett

Katherine Center könyve a franciák közönségkedvence lett

A könyves világ hírei

A Prix des Lectrices Franciaország egyik meghatározó irodalmi díja, amelyet az olvasók szavazatai alapján ítélnek oda az előző évben megjelent, szakmai zsűri által összeválogatott 10 döntős könyv egyikének. Az olvasók 2020. február 1. és március 31. között adhatták le szavazataikat a www.prixdeslectrices.fr oldalon, eldöntve, hogy idén melyik könyv nyerje a 2014-ben alapított díjat.

A június 10-én megtartott díjátadó ünnepségen kiderült: 2020-ban a francia olvasóközönség Katherine Center Egy lépésre a boldogságtól című könyvét választotta kedvencének. A Prix de Lectrices nem az első elismerés, amit a könyv magáénak tudhat: kiadása után azonnal a New York Times bestsellerlistájának élére ugrott, tavaly a Goodreads közönségszavazásának középdöntőse volt, és a Booklist is beválasztotta 2019 legjobb nőknek szóló könyvei közé.

Kapcsolódó híreink

Az Egy lépésre a boldogságtól 2019 legjobb nőknek szóló könyvei között
Az Egy lépésre a boldogságtól 2019 legjobb nőknek szóló könyvei között
Katherine Center könyve a Booklist Top 10-es listáján végzett.

Nem is csodáljuk, hiszen az Egy lépésre a boldogságtól a reményről és a bátorságról szól, amelyre mindenkinek szüksége van, aki élete beteljesedésének tetőfokán egy tragikus pillanat alatt a puszta gondolat erején kívül mindent elveszít. Az olvasó Margaret Jacobsent kísérheti végig és küzdhet vele együtt azon a rögös úton, amely a lehetetlentől, a teljes kétségbeeséstől a lehetségeshez és a reményhez vezet, és amely kemény próbára teszi az emberi kapcsolatokat. Elgondolkodtató, megkönnyeztető, katartikus történet, amelyet szinte lehetetlen elengedni.

Egy lépésre a boldogságtól
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Egy lépésre a boldogságtól

Katherine Center
Pioneer Books, 2019.06.12.
Margaret Jacobsen éppen megtenné az első lépést fényes jövője felé, amiről oly sokat álmodozott: az új állása fantasztikus, a barátja imádnivaló, és készül megkérni a kezét. A legboldogabbnak ígérkező napon azonban hirtelen minden örökre megváltozik.

A Prix des Lectrices díjra egyébként esélyes volt Jojo Moyes Álmok nyomában című könyve is, amely hazánkban 2018-ban jelent meg a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában, Franciaországban azonban csak tavaly adták ki. A jelölt könyvek teljes listája megtekinthető az egyik szervező, a Shoko francia online női magazin oldalán.

Álmok nyomában

Álmok nyomában

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2018.
London egyik eldugott zugában az idős Henri Lachapelle a lovaglás művészetére tanítja unokáját, Sarah-t. A tinédzser lány szorgalmasan és nagy fegyelemmel edz, hogy megvalósíthassa nagyapja álmát, és felvételt nyerjen a neves francia lovasakadémiára, melynek annak idején a "Kapitány" is büszke tagja volt.