Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2023. február 10.
Két fiatal, akik csak együtt élhetik túl a szél nélküli város gyilkos összeesküvéseit

Két fiatal, akik csak együtt élhetik túl a szél nélküli város gyilkos összeesküvéseit

Könyvajánló

A fantasy szerelmeseit egy lenyűgöző és akadályoktól korántsem mentes kalandra hívja Éléonore Devillepoix regénysorozata. A fiatal írónő filozófiai és politikai tanulmányokat végzett, amit érzékelhet is az olvasó a könyv olvasása közben.

A szél nélküli város első része Hyperborea fantasztikus világába kalauzol: a mágikus kupolával rendelkező városban szigorú rend uralkodik. A havas hegyek által körbevett titokzatos hely a világ utolsó olyan városa, ahol a mágia még mindig megengedett.

A társadalom alsó szintjén elhelyezkedő legszegényebbek közül Lastyanax, a jó képességű mágusi tanítvány mentorának titokzatos halála révén azonban az uralkodó mágusok szintjére kerül. Így végül a nincstelenek sorából felemelkedik a társadalmi ranglétra legmagasabb fokára. A fiatal mágus missziót folytat, hogy megtalálja a gyilkost. Ám ez nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen az elkövető nem hagy maga után nyomokat.

Az ifjúnak ki kell kerülnie a politikai kelepcéket, de elég rátermett-e ahhoz, hogy bele ne essen a szerelem csapdájába? Útja során ugyanis összeismerkedik Arkával, a fiatal harcoslánnyal, aki még sosem látott apját keresi. Arka édesapja hatalmas varázsló hírében áll. A két fiatal meglepő módon könnyedén egymás szövetségeseivé válik.

A lány múltját csaknem oly sok titok fedi, akár a fiú jövőjét. S ez a két út vajon kereszteződhet-e úgy, hogy végül egymásba fonódjon? Vagy kettejük jövőjét mégis képes lesz elfújni a szél? Az igazság keresése során Arka és Lastyanax sötét varázslatokkal találják szembe magukat, és mindeközben meg kell küzdeniük múltjuk szellemével is.

Egymás segítségére szorulnak: csak együtt élhetik túl a szél nélküli város gyilkos összeesküvéseit.

Hyperborea titkai

Hyperborea titkai

Éléonore Devillepoix
Cartaphilus Könyvkiadó
Hyperboreában, a városban, ahol sosem fúj a szél, szigorú rend uralkodik. A külvilág viharaitól mágikus kupolával óvott városban a nincstelenek a város legalsó szintjén nyomorognak, míg az uralkodó mágusoké a legmagasabb szint.

Bátran ajánljuk azoknak, akik kedvelik a varázslatok és a mágusok világát!