Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. november 6.
Kezdd a novembert kiadóvezetőnk köszöntőjével!

Kezdd a novembert kiadóvezetőnk köszöntőjével!

Könyvajánló

„Senki sem tudhatja, hogy mi fog történni a következő percben, és az emberek mégis mennek előre. Mert bíznak. Mert van Hitük.” (Paulo Coelho)

Karácsony közeledtével valahogy az egész világ nagyobb hangsúlyt fektet a hitre – számomra ez azonban nem szezonális érzés, hanem olyan biztos támasz, amely egész évben átsegít a nehézségeken. Hiszem például, hogy élményt ajándékozni a legnagyobb öröm. Nem kell azonban olyan nagy dolgokra gondolni, mint egy külföldi utazás vagy egy extrémsport-alkalom – a mindennapi élmények, például egy jó könyv éppúgy megmutatja szerintem, hogy fontos számunkra a másik. És sokszor ezek az olvasásélmények maradandóbb emléket hagynak, mint egy látszólag nagy és fényes ajándék.

Sokszor említettem már, mi egész évben azon dolgozunk, hogy kiadványaink magas minőségűek és változatosak legyenek. Az őszi hónapok azonban különösen fontosak számunkra, hiszen tudjuk, a szeretet ünnepén sokan szoktatok könyvet ajándékozni, és szeretnénk, ha a legkülönfélébb, legértékesebb köteteket tudnánk ehhez biztosítani.

Szeretnénk, ha a Moobiust böngészve az egész családotoknak – és persze magatok számára is – megtalálnátok a tökéletes ajándékkönyveket. És hogy a legjobb könyveket a legjobb áron szerezhessétek be nálunk, a tavalyi évhez hasonlóan idén is hatalmas karácsonyi akcióval készültünk: több mint 5000 könyvet kínálunk akár 50% kedvezménnyel!

Az akció részleteit keressétek a honlapunkon – én pedig hadd tegyem azt, amit látszólag minden hónap elején nagyon szerettek: ajánlok nektek néhányat legújabb és hamarosan érkező köteteink közül!

Nagyon izgatott vagyok, hiszen végre új kiadásban elhozhattuk nektek Bernard Cornwell Angolszász históriák-sorozatát! Tudom, hogy rengetegen vártátok, így rögtön az első négy kötetet jelentetjük meg nagyjából egy időben: van, ami már beérkezett a nyomdából, és van, ami a következő 1-2 hétben érkezik.

Az utolsó királyság

Az utolsó királyság

Angolszász históriák 1.

Bernard Cornwell
Csatadal

Csatadal

Angolszász históriák 4.

Bernard Cornwell

Persze a „régi rajongókról” sem feledkezünk meg! Amellett, hogy újra kiadjuk a nagyszerű sorozatot – hiszen nincs megállás az első négy könyvnél –, még a hónapban érkezik a folytatás, A vihar harcosai is!

A vihar harcosai

A vihar harcosai

Angolszász históriák 9.

Bernard Cornwell
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.20.
Angolszász históriák
Hosszú évtizedek véres háborúi után az angolszász földeken törékeny béke honol. Wessexet és a dánok uralma alól felszabadított Kelet-Angliát a néhai Alfréd király fia, Edward uralja, míg Merciát Alfréd lánya, Aethelflaed igazgatja.

Hasonlóan várva várt kötet Edward Rutherfurd Sarumja is – a szerző első könyve, amely korábban még sosem volt olvasható magyar nyelven. Az elképesztő alapossággal megírt műben népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

Sarum

Sarum

Edward Rutherfurd
Alexandra Kiadó (A)
Népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

Minden kiadványunk közel áll a szívemhez, de persze vannak olyan könyvek, amelyeknél még a szokásosnál is jobban várom a megjelenést! Mélységes büszkeséggel tölt el például, hogy a Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve után most két újabb gyűjtemény jelenik meg a gondozásunkban a francia csúcsgasztronómiai iskolából: A cukrászművészet nagykönyve és a Csokoládé.

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Paris

Ferrandi, Michel Tanguy
A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Csokoládé

Csokoládé

Ferrandi

De hogy ne csak újdonságokról meséljek, nagyon izgalmas újranyomásokkal is készülünk: például Giorgio Armani A hülyék sosem elegánsak című könyvével.

A hülyék sosem elegánsak

A hülyék sosem elegánsak

Giorgio Armani
Európa Könyvkiadó, 2016.
Ez a kötet a divattörténelem első stylistja, Giorgio Armani szavaiból, mondataiból, "szentenciáiból" állt össze, azokból a nyilatkozatokból, melyeket egyedülálló nemzetközi sikerszériájának évtizedei alatt Armani a világsajtó legkülönbözőbb orgánumainak adott.

Hosszan folytathatnám még a sort, hiszen tényleg mindenkinek készülünk újdonsággal: Franciaország szerelmeseinek (Eiffel titkai), a szívszorongató romantikus regények kedvelőinek (Az űzött család), a sorozatrajongóknak (A műtő másik oldalán – A Grace klinika kulisszatitkai)… Egy különleges kötetet mégis kiemelnék: az Európa Könyvkiadó gondozásában hetven év után új fordításban, helyes átiratban jelent meg Lev Tolsztoj klasszikusa, az Anna Karenyina. S nézzétek, milyen gyönyörű!

Anna Karenyina 1.-2.

Anna Karenyina 1.-2.

Lev Tolsztoj
Európa Könyvkiadó, 2021.11.15.
Anna Karenyina bizonyára a legelevenebb a világirodalom valamennyi nőalakja közül: mind újabb filmekben, balettelőadásokban és musicalekben láthatjuk, jöhet bármilyen új hullám az irodalomban, új erkölcsiség a társadalomban, szexuális forradalom és feminizmus, az ő története valamiért nem avul el.

Az egyik szerelemprojektemről, az Alex Suliról már meséltem nektek. Alex, a kíváncsi szurikáta szerencsére egyre több gyermek otthonába látogathat el a képes gyermeklexikonunk által, mi azonban még ennél is többre vágytunk! Szeretnénk, ha az Alex Sulin keresztül a kiadócsoport sokoldalúan segíteni tudná a gyermekek fejlődését, tanulását, és legfőképpen a tanárok és szülők áldozatos munkáját. Pedagógusok közreműködésével rengeteg munkafüzeten dolgozunk – az általános iskolai tanterv 1–4. osztályos tantárgyak mindegyikéből gyakorlófüzeteket készítünk, amelyek színesek és élvezetesek a gyermekek számára. Az első kettőt pedig hamarosan kézbe is vehetitek! Ráadásul rejtvénygyűjteménnyel is érkezik Alex, hogy ne minden csak a tanulásról szóljon!

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alex Suli -  Alex számos kalandjai

Alex Suli - Alex számos kalandjai

1. osztály matematika munkafüzet

Józsa Tímea
Alex Suli -  Alex kalandjai a betűk földjén

Alex Suli - Alex kalandjai a betűk földjén

1. osztály betűtanulás munkafüzet

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli rejtvénykönyv

Alex Suli rejtvénykönyv

Gyerekeknek (10-16 éves korig)

A legjobbat pedig a végére hagytam: sok év után végre újra könyvesboltot nyitunk a szülővárosomban és otthonomban, Pécsen! Hamarosan találkozhatunk a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol más Alexandra Joy for Less könyvesboltokhoz hasonlóan (a teljes listáért kattints ide) 30–70% állandó kedvezménnyel találhatjátok meg a kiadócsoport összes kötetét. Nagyon vártam ezt a napot, és igazán boldog vagyok, hogy az örömömet megoszthatom az olvasókkal is.

Szeretettel

Matyi Alexandra