Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2022. május 10.
Köszöntsd a májust kiadóvezetőnkkel!

Köszöntsd a májust kiadóvezetőnkkel!

A könyves világ hírei

Kedves Olvasóink!

Szeretném, ha minden hónapköszöntőmben nagy és látványos dolgokat tudnék mutatni nektek, ám a jó dolgokhoz idő és rengeteg munka kell – így némelyik hónapköszöntőm, akárcsak a mostani, kevésbé eseménydús, mint mások. A könyvkiadás alázatos munka, mindennap több tucat kézirat, fordítás, borító- és nyomdai terv, valamint marketinganyag fordul meg a kezeim között, és minden döntésem (legyen akár nagy és látványos, akár kicsi és számotokra láthatatlan), azt a célt szolgálja, hogy egész évben – sőt később is – szebbnél szebb kiadványokat vehessetek majd a kezetekbe.

Persze mindezektől függetlenül a május sem telik majd el érdekes programok nélkül! A legfontosabb, hogy május 21-én, szombaton megrendezésre kerül az első Alex-nap a Pécsi Állatkertben, ahol a gyerekek és családjaik személyesen is találkozhatnak Alexszel, az Alex Suli kíváncsi szurikátájával.

Rengeteg programmal készülünk: lesz kvíz a kisiskolásoknak, arcfestés, szurikáta-akadálypálya, illetve látványetetések egész során keresztül élvezhetitek, amint Alex és barátai megkapják az aznapi ebédjüket. A részletekről, pontos programokról hamarosan tájékozódhattok majd az esemény Facebook-oldalán.

Szeretnénk, ha 2022 az Alex Suli éve lenne: már több mint egy tucat munkafüzet és egy képes lexikon várja az okosodni vágyó kis olvasókat a könyvesboltokban, szeptemberig pedig ez 19 munkafüzetre és 2 képes lexikonra bővül! Ráadásul sulikezdéskor – és azt megelőzően – az egész országban találkozhattok majd a kíváncsi szurikátával két bevásárlóközpont-lánc üzleteiben is.

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alexandra Kiadó (A)
Alex Suli
Gyermekünk élénken érdeklődik a világ dolgai iránt? Tudni szeretné, mi fán terem az adó, mire való az akkumulátor vagy mit jelent a szólásszabadság? Alex, a kíváncsi szurikáta segít!
Ebben az 5-10 éveseknek összeállított szótárban jó eséllyel megtalálunk mindent, amire egy ilyen korú óvodás vagy kisiskolás kíváncsi lehet.
Alex Suli: Képes gyermeklexikon - Állatok

Alex Suli: Képes gyermeklexikon - Állatok

Dr. Tarnai Istvánné
Alexandra Kiadó (A)
Alex Suli
Az állatvilág hatalmas és lenyűgöző - nem csoda, hogy gyermekünk érdeklődését is felkeltette! Ám egy ilyen izgalmas és összetett témakör felfedezéséhez nem árt, ha van egy kis segítségünk… Szerencsére Alex, a kíváncsi szurikáta bármikor rendelkezésünkre áll!

Ne siessünk azonban ennyire előre! Gondoskodunk arról is, hogy a következő gyereknap is felejthetetlen legyen. Állandó hűségprogram-partnereink mellett idén tavasszal az ELEVENPARK Játszóházakkal együttműködve csalunk olvasóink – és gyermekeik – arcára mosolyt! Ha 2022. április 15. és május 20. között vásároltok a Moobiuson, könyvcsomagotokhoz egy ajándék ELEVENPARK gyermek tiszteletjegyet is adunk, amit Magyarország első és legnagyobb beltéri játszóterében válthattok be Budapesten, az Új Buda Center Bevásárlóközpontban. Az ELEVENPARK Játszóházak összesen több mint 7000 négyzetméteren várja a felszabadult és emlékezetes szórakozásra vágyó családokat.

A Moobius és az ELEVENPARK ajándéka
A Moobius és az ELEVENPARK ajándéka
Tegyük együtt felejthetetlenné az idei gyereknapot!

Már az előző hónapköszöntőmben is említettem: a tavasz számunkra a virágillat mellett a friss könyvillatot is jelenti, hiszen szinte naponta érkeznek az újdonságaink a nyomdából.

A világpremierrel egy időben hozzánk is megérkezett például a Skandar és az unikornistolvaj, amit már a megjelenés előtt 46 nyelvre lefordítottak, s ezzel hivatalosan is világrekordot döntött az elsőkönyves szerzők között. A Skandar és az unikornistolvaj egy egészen újszerű világot teremt, ahol az unikornisok nem a megszokott rózsaszín, csillámos lények, hanem hatalmas, mágikus fenevadak, akik egyenesen vérszomjasak – hacsak nem rendelik őket egy unikornislovashoz. Lovasnak azonban születni kell, birtokolni a négy fő elem (tűz, víz, föld, levegő) egyikének erejét, ráadásul egy könyörtelen képzést is végig kell csinálnia annak, aki ki akar kelteni egy örökéletű unikornist. Igazi csemege a Harry Potter- és Percy Jackson-rajongóknak, csak ajánlani tudom!

Skandar és az unikornistolvaj

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!

Szintén az elmúlt pár napban megérkezett a várva várt A kertészkedés öröme is – Monty Don első, magyarul is olvasható könyve, ami ráadásul egyben a legszebb, legösszetettebb műve is. A kertész kertje sztárkertésze sok-sok év kertművelési tapasztalatát osztja meg az olvasókkal ebben a lenyűgöző, színes képekkel teli könyvben, hogy mindenki kialakíthassa és örömét lelhesse a saját organikus kertjében, harmóniában a természettel. És hatalmas örömünkre szolgál, hogy úgy látjuk: rengetegen foglalkoztok kertműveléssel, a természettel, és nagy lelkesedéssel vártátok ezt a könyvet.

A kertészkedés öröme

A kertészkedés öröme

Monty Don
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.24.
Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit.

Az Európa Könyvkiadó gondozásában két különleges nőtörténet is érkezett: a bipoláris Sylvia Plath regényes életéről mesélő Eufória, és a Shakespeare legnépszerűbb darabja mögött rejtőző titokra épülő Hamnet. Mindkét történetet kívül-belül gyönyörű; és ha anyaságról, a női lét kihívásairól szeretnénk olvasni, nem is tudnék szebb könyveket ajánlani. Elin Cullhed könyve a tragikus sorsú írónő utolsó évéről mesél, amikor a mentális problémákkal küzdő Sylvia Plath a legintenzívebben fordul az írás felé, örömet és menekvést keresve benne, miközben próbál helytállni édesanyaként és megcsalt feleségként is. Maggie O`Farrell könyve, a Hamnet pedig Shakespeare feleségére – akit az életben Anne, a regényben Agnes Hathewaynek hívnak – helyezi a hangsúlyt, az ő szemszögéből mutatja be, mit is ér egy erős nő egy nagyságra hivatott férfi támaszaként, és hogyan dolgozza fel egy család a legszörnyűbb tragédiát, ami csak szülőkkel megeshet.

Eufória

Eufória

Sylvia Plath élete nyomán

Elin Cullhed
Európa Könyvkiadó, 2022.04.28.
Az Eufória, amely remekül idézi meg az amerikai író- és költőnő, Sylvia Plath műveinek stílusát, hangulatát, nemcsak a mély átéléssel megírt, felkavaró története, hanem az anyaságról, családról, szerelemről, művészi alkotómunkáról megfogalmazott gondolatai miatt is magával ragadó olvasmány.
Hamnet

Hamnet

Maggie O'Farrell
Európa Könyvkiadó, 2022.04.21.
A díjnyertes írónő, Maggie O'Farrell könyve ennek a házasságnak a ragyogó portréja, egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története. Közben gyengéden megidéz egy fiút, akinek az életét mára ugyan elfeledték, de nevét a világirodalom egyik legünnepeltebb darabja őrzi.

Persze nemcsak az újdonságok fontosak számunkra, hanem az is, hogy újra elérhetővé tegyünk olyan könyveket, amelyekre az olvasóink sokszor éveket várnak. Ilyen például Anthony Doerr Pulitzer-díjas regénye, A láthatatlan fény, amiből nemsokára Netflix-sorozat is készül, vagy Stephen King lenyűgöző könyve, az időutazás témakörét feldolgozó 11.22.63.

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A)
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.
11.22.63

11.22.63

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2016.
Dallas, 1963. november 22. Három lövés dördül. John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke halott. Stephen King regénye nem pusztán zseniális időutazás és páratlanul izgalmas, váratlan fordulatokban gazdag történet, hanem a véletlenről, a választásainktól és a sorsról szóló tűnődés is. Letehetetlen.

Időnként pedig fontos, hogy az újranyomás mellett aktualizáljuk, javítsuk is a kiadványainkat – így jelent meg például új külsővel, javított szöveggel a Putyin vágatlan interjúit tartalmazó Putyin tabuk nélkül, ami talán segíthet olvasóinknak kicsit közelebbről megismerni Oroszország véreskezű vezetőjét.

Putyin tabuk nélkül

Putyin tabuk nélkül

A vágatlan interjúk

Oliver Stone
Alexandra Kiadó (A)
Az elmúlt évtizedek során a nyugati világból egyedül a neves amerikai filmrendezőnek, Oliver Stone-nak volt lehetősége arra, hogy többórás, részletekbe menő interjúkat készítsen Oroszország megkérdőjelezhetetlen hatalmú urával, Vlagyimir Putyinnal.

Nem győzöm azonban elégszer mondani: a Moobius több, mint könyváruház. Ti, olvasók, közösségi térré teszitek. Mi pedig igyekszünk, hogy minden olyan funkciót és akár kiegészítő tevékenységet biztosítsunk nektek, amiről úgy gondoljuk, élveznétek. Éppen ezért a könyvek mellett gyönyörű, prémiumkirakósokat, fa puzzle-játékokat és tematikus – például A Gyűrűk Ura, Trónok harca és Harry Potter témájú – társasokat is kínálunk nektek. Ha olvasás mellett szívesen foglalkoztok ilyesmivel is, nézzetek körül széles kínálatunkban!

Trónok harca Rizikó társasjáték

Trónok harca Rizikó társasjáték

A Stratégia és Hóditás Játéka - Delux kiadás

Remélem, hogy mindezekben örömötöket lelitek majd, és nagy lendülettel, együtt lépünk bele a nyári strandolvasmányok időszakába!

Szeretettel:

Matyi Alexandra