Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
május 31.
Különleges regény, amely fényképek sorozatán keresztül mesél életről, szerelemről és az önfeláldozásról

Különleges regény, amely fényképek sorozatán keresztül mesél életről, szerelemről és az önfeláldozásról

Friss megjelenés

Megjelent Alice Cavanagh első saját névvel debütáló regénye! Cavanagh korábban álnévvel publikálta a legfőképpen a romantikus irodalom műfajában íródott regényeit, azonban most először a saját nevével publikálja új könyvét, ami méltó a címre: megható, szívhez szóló értékes és érdekes művet tarthatnak a kezükben az olvasók. 

„Érzelmes és szívmelengető olvasmány egy család sok éven át tartó történetéről.”

Sunnyside

Sunnyside

A ház, amit építettünk

Alice Cavanagh
Európa Könyvkiadó, 2024.05.20.
Fordította: Varga Zsuzsanna

Amikor Mac és Marie esküvőjük után megtalálják álmaik otthonát, készítenek magukról egy képet az új házuk, Sunnyside előtt. A kert ugyan még csupasz és több benne a kő, mint a növény, a bejárati ajtón pedig még nedves a festék, számukra mégis eljövendő boldogságuk meleg lakja ez. Az évfordulós fényképek készítése végül hagyománnyá válik a fiatal párnál, és a fotók az idők során egy ötvenéves kapcsolat albumává állnak össze egészen a hetvenes évektől a kétezer- tízes évekig. Marie és Mac története a szerelem, a gyász, a boldogság és a humor története: pont olyan, mint maga az élet. Nem csoda, hiszen a regény ötven évet ölel fel- ezalatt a pár számos krízist átél- mindegyiket szenvedéllyel és szeretettel kezelnek, és valóban kitartanak egymás mellett jóban- rosszban. A Cavanagh- által megalkotott család pedig nagyon életszerű: különleges, egymástól sokszor nagyon más emberek és személyiségek, akik mégis kiállnak egymásért és számíthatnak egymásra. Mac és Marie is nagyon különböznek: míg Marie az élénk színeket szereti, és ő maga is harsány személyiség, addig Mac visszafogottabb, csendesebb karakter. Mégis kiegészítik egymást, és közös otthonuk gyengéd szeretettel, elfogadással és boldogsággal telik meg az évek során. A történet másik perspektívája pedig még az elsőnél is meghatóbb: egy idős pár, egy halványuló memóriájú nő története, akik egy fotóalbumot néznek, és a közösen leélt élet emlékeit igyekeznek felidézni. Ezek a jelenetek tényleg szívbemarkolóak: az egyszerű történet szépsége és varázsa abból fakad, hogy megragadja az élet legfontosabb pillanatait és értékeit.

„Kár lenne hagyni, hogy ez a ragyogó történet elmenjen melletted, mivel olyan meleg és hívogató.”

Az olvasók egyöntetűen szívszorító, hangulatos és megható könyvnek írják le a Ház, amit építettünk című regényt, ahol a hangulat és az érzelmek ereje tökéletesen átjön, és ahol a szerző megfontoltan alkotta meg a cselekményt. A történet eredeti és meghitt - Mac-re és Marie-re pedig sokáig emlékezni fognak még az olvasók.