Nincs engedélyezve a javascript.
Cartaphilus Könyvkiadó
szeptember 12.
Lehetünk-e hűségesek önmagunkhoz anélkül, hogy elárulnánk azokat, akiket szeretünk?

Lehetünk-e hűségesek önmagunkhoz anélkül, hogy elárulnánk azokat, akiket szeretünk?

Előrendelhető újdonság

Az emberi kapcsolatok sokszor fájdalmasan összetettek. Érezhetünk igaz szerelmet a társunk iránt, ugyanakkor vágyhatunk valaki más ölelésére. Az elismert olasz kortárs író, Marco Missiroli Hűség című regényében épp ezt az érzékeny, sokszor szőnyeg alá sepert témát dolgozza fel. A könyv hatalmas nemzetközi sikernek örvend, már több mint 10 országban kiadták, elnyerte a legnemesebb olasz irodalmi elismerésnek számító Strega-díjat, és a Netflix minisorozatot készít a történetből.

A Hűség a kreatív írást oktató Carlo és az ingatlanügynökként dolgozó Margherita első pillantásra tökéletesnek tűnő házasságán keresztül mutatja be, milyen ádáz harcot vívnak lelkünkben a vágyak és a sérelmek a szerelemmel. Carlo egyik tanítványához vonzódik, Margherita pedig fizioterapeutája után sóvárog. A házasság és a vágyak csapdájában vergődő pár számára a támaszt gyermekük születése jelenti. Néhány évvel később a múlt azonban újra felbukkan, és számot kell vetniük önmagukkal: a saját érzéseik vagy a másik iránt érzett hűség a fontosabb? A könyvet az Il Foglio olasz napilap a következőképpen ajánlja:

„Marco Missiroli betekintést enged a szereplői hálószobájába, Milánó nyüzsgő utcáiba, gondolatokba és elfojtott vágyakba. Spontán narratíváinak hála visszhangzik az olvasóban minden beszélgetés és kínos csend.”

Hűség

Hűség

Marco Missiroli
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
Lehetünk-e hűségesek önmagunkhoz anélkül, hogy elárulnánk azokat, akiket szeretünk? A kreatív írást oktató Carlo és az ingatlanügynökként dolgozó Margherita első pillantásra tökéletes párnak tűnik: sikeresek, szeretik és kiegészítik egymást.