Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. március 23.
Leonardo DiCaprio vezetésével készül filmadaptáció Stephen King 2021-es könyvéből

Leonardo DiCaprio vezetésével készül filmadaptáció Stephen King 2021-es könyvéből

Megfilmesítés

Tovább bővül a Stephen King-könyvek filmadaptációs univerzuma. A Borzalmak városa után, most a 2021-ben megjelent Billy Summersből készül filmfeldolgozás. A bestsellert a Warner Bros vásárolta meg, valamint a produkcióba az Appian Way és a Bad Robot produkciós irodákat is bevonták. A produceri munkálatokat nem más, mint Leonardo DiCaprio és J. J. Abrams fogja majd végezni. J. J. Abrams rendezői filmjeinek sorába tartozik többek között a Star Trek – Sötétségben, a Mission Impossible III., valamint a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Skywalker kora, de nem idegen tőle a horror és Stephen King univerzuma sem; producerként már megfilmesítette a bestsellerszerző több művét is, köztük a 11.22.63 és a Lisey történetét.

11.22.63

11.22.63

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2016.
Dallas, 1963. november 22. Három lövés dördül. John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke halott. Stephen King regénye nem pusztán zseniális időutazás és páratlanul izgalmas, váratlan fordulatokban gazdag történet, hanem a véletlenről, a választásainktól és a sorsról szóló tűnődés is. Letehetetlen.
Lisey története
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Lisey története

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.07.09.
Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz.

A forgatókönyvért Edward Zwick és Marshall Herskovitz felel, akik korábban olyan produkciókon dolgoztak, mint például Szerelem és más drogok vagy Az utolsó szamuráj. Az előkészületek során felmerült az az ötlet is, hogy a regényből egy tízepizódos sorozatot készítsenek, de végül az a döntés született, hogy nagyjátékfilm formájában láthatja majd a vásznon a nagyközönség a bestsellertörténetet megelevenedni.

Billy Summers

Billy Summers

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.11.25.
Egy rendes fickó rossz munkakörben. Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka.

Billy Summers a regény és a film főszereplője szakmáját tekintve bérgyilkos. Méghozzá nem is rossz; eddig egyetlen alkalommal sem kapták el; célpontját sem tévesztette el még egyszer sem, igazi Houdini, aki azonnal elillan a tett helyszínéről, miután munkáját elvégezte. Egyszóval a szakma egyik legjobbja. Egy rendes fickó rossz munkakörben, aki csak az igazán rossz emberekre vadászik. Eddig még soha nem siklott félre akció, mindig a tervek szerint ment, de lehet, hogy ez csak szerencse volt, és előfordulhat, hogy valamikor minden elromlik? Billy véglegesen be akarja fejezni pályafutását, és lezárni bérgyilkosi karrierjét, de azelőtt még vár rá egy utolsó feladat. Ahhoz, hogy utolsó munkáját elvégezhesse, be kell épülnie a kisvárosi életbe, be kell illeszkednie a kertvárosi létbe, és egy író szerepét kell magára öltenie. Billy felveszi a kertváros ritmusát, füvet gondoz, ápolja a szomszédi kapcsolatokat, miközben a korábbi világa teljesen darabjaira hullik, amit igyekszik minél előbb újra összerakni.

A regény óda az amerikai kisvárosokhoz, az ott élő emberekhez. A King-próza egyik leglenyűgözőbb és legmeglepőbb párosa elevenedik meg, amikor Billy megmenti a fiatal Alice-t, és együtt elindulnak megbosszulni egy gonosz ember bűneit. Mindeközben főszereplőnk az irodalom segítségével megbékél múltjával, és az olvasók előtt is kibontakozik mindaz, amin Billynek valaha keresztül kellett mennie élete során, mint a gyermekotthonban eltöltött idő szenvedései vagy az iraki háború borzalmai.

Egyfajta megváltásregény is, amelyben a főhős megbékél magával és múltjával, miközben beszél a háborúról, az ott történtekről. Egy regény, amely szól a szeretetről, a szerencséről és a sorsról, és amelynek összetett hőse mindössze egy utolsó lövésre van az új élettől.