Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
január 26.
Már elérhető A boszorkányok elveszett könyve 3. évada az HBO GO kínálatában

Már elérhető A boszorkányok elveszett könyve 3. évada az HBO GO kínálatában

Megfilmesítés

A vámpír Matthew de Clermont (Matthew Goode) és a történészből lett boszorkány, Diana Bishop (Teresa Palmer) visszatértek a képernyőre, hogy még több romantikát és veszélyes kalandot éljenek át A boszorkányok elveszett könyve-sorozat harmadik évadában. Ám Diana és Matthew időutazós, szuper mágikus és rendkívül forró románca a végéhez közeledik, ugyanis a sorozat 3. évada egyben az utolsónak ígérkezik. A varázslatos történet régóta várt befejezése Magyarországon január 7-től az HBO GO felületén tekinthető meg.

A feldolgozás Deborah Harkness Mindenszentek-trilógiájának három könyvén alapul: A boszorkányok elveszett könyve, Az éjszaka árnyai és az eredetileg 2014-ben, a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent Az élet könyve.

A boszorkányok elveszett könyve

A boszorkányok elveszett könyve

A Mindenszentek-trilógia első kötete

Deborah Harkness
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.
Carta Light
Deborah Harkness első regényét 34 országban adták ki, mindenhol igazi sikerkönyv lett. A boszorkányok elveszett könyve egy ezerötszáz éves vámpír és egy elveszett könyv nyomába eredő boszorkány szellemének története.
Az éjszaka árnyai

Az éjszaka árnyai

A Mindenszentek-trilógia második kötete

Deborah Harkness
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.04.30.
Carta Light
A boszorkányok elveszett könyvéből megismert Diana Bishop és Matthew Clairmont szerelme továbbra is izzik, kalandos történetük egyre újabb fordulatokat vesz térben és időben. Diana ugyanis nemcsak történész, hanem boszorkány is, a vonzó Matthew pedig vámpír. Mivel az oxfordi könyvtárban őrzött rejtélyes kézirat eltűnése nem hagyja őket nyugodni, a nyomába erednek, de nincsenek egyedül.
Az élet könyve

Az élet könyve

A Mindenszentek-trilógia harmadik kötete

Deborah Harkness
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.04.30.
A Mindenszentek-trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a fiatal boszorkány történész, Diana Bishop és az ősöreg vámpír tudós, Matthew Clairmont szerelmének és kalandjainak története.

A trilógia egy modern amerikai boszorkány, Diana Bishop történetét meséli el, aki – megdöbbenő módon – szerelembe esik a vámpír Matthew de Clermont-tal. Ők ketten akkor találkoznak, amikor Diana, aki az örökséget megtagadva régésznek állt, felfedezi az Oxfordi Egyetem Bodleian Könyvtárában az Ashmole 782 nevű kéziratot – azonban ekkor még nem tudja, hogy az egy ősi, elvarázsolt könyv, amelynek hatalmában áll megváltoztatni a világot. A kézirat felnyitása nemcsak Diana titkos mágikus képességeit szabadítja fel, hanem egyenesen lelki társának, Matthew-nak és egy sereg veszélyes ellenségnek az útjába sodorja. Misztikus lények keresik az elveszett könyvet, amelyről azt hiszik, megválaszolhatja létezésük titkait, így Diana és Matthew is a nyomába erednek.

Miután a második évadban az Erzsébet-kori Angliába utaztak, ahol válaszokat kerestek a régóta tartó viszályra és a könyvre, amely mindent megoldhat, most Matthew és Diana visszatérnek 1590-be tett utazásukról, és szembesülniük kell a ténnyel, hogy a dolgok kissé félresiklottak, amíg távol voltak.

Tragédia történik Sept-Tours-ban, ellenségeik szövetkeznek ellenük, és egy szörnyeteg is lesben áll Matthew múltjából, hogy visszatérve bosszút álljon. Meg kell találniuk a könyv hiányzó oldalait és magát a könyvet, mielőtt túl késő lenne.

Bár a sorozatnak már biztosan vége lesz, a szereplőket is megkérdezték arról, visszatérnének-e egy esetleges spin-off sorozathoz – feltéve, hogy a Sky TV és Deborah Harkness nyitott a készítésük iránt.

A Digital Spynak adott exkluzív interjúban Steven Cree – aki a rajongók kedvencét, Gallowglasst alakítja – beszélt arról, visszatérne-e további kalandokért: „Száz százalékban benne lennék egy újabb Gallowglassban… Ő nagyszerű karakter. Olyan volt, mintha két karaktert játszottam volna, mert a második évadban olyan, mint egy rock and roll vámpír az Erzsébet-korban, a harmadik évadban pedig egy motoros vámpír [a jelenben], aki teljesen más lelkiállapotban van.”

Anya Moodie, aki a sorozatban az Agatha nevű démont alakította, szintén úgy véli, fennáll a jövőbeli spin-offok lehetősége. A Radio Timesnak elmondta, hogy a démonok világában még több felfedeznivaló van:

„Azzal mindig is küzdöttem, amikor a rajongók megkérdezték tőlem: »Mit is csinálnak pontosan a démonok?« Tudjátok, a boszorkányok csodás varázslatokat csinálnak, a vámpírok megharapják az embereket, és mindig nagyon lobbanékonyak. A démonok pedig mindig… dizájnerruhákat hordanak, és egy kicsit furák, vagy ilyesmi. Ez is egy erő?”

A szereplők mindannyian tudták, hogy a harmadik évad lesz az utolsó, és a főszereplő Teresa Palmer (Diana) már 2021 októberében, a londoni MCM Comic Con virtuális paneljén is beszélt a sorozat befejezéséről.

„Azt mondanám, a keserédes valahogy a tökéletes szó” – mondta. „Néhány évig együtt lehettem Dianával, és látva, honnan indult, és hol ér véget az útja, úgy érzem, készen állok arra, hogy elváljunk, mert szerintem gyönyörű helyen landolt. Ugyanakkor nagyon nehéz volt elbúcsúzni.”

Az Instagramon egy fotót is posztolt, amikor az utolsó évad forgatása 2021 elején befejeződött: „Egy korszak vége. 2017 óta az a nagy megtiszteltetés és öröm ért, hogy megtestesíthettem Diana Bishopot… Ma elbúcsúztam ettől az erőteljes karaktertől, amikor leforgattuk a trilógia utolsó évadának utolsó felvételét” – írta a kép alatt.

Bár a hatalmas népszerűségnek örvendő, mágikus világot megálmodó írónő, Deborah Harkness eddig csak három könyvet írt, amelyek A boszorkányok elveszett könyve fő történetére koncentrálnak, 2018-ban megjelentetett egy eredetkönyvet, Az idő rabjai címmel Marcus Whitmore-ról – Matthew vámpír fiáról –, amely az amerikai függetlenségi háború és a francia forradalom idején játszódik, és egyben az első három könyv folytatásaként is szolgál. Az idő rabjai hazánkban 2020-ban jelent meg szintén a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában.

Az idő rabjai

Az idő rabjai

Deborah Harkness
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.10.13.
A történelmi hűséget és a természetfelettit utánozhatatlan módon vegyítő Deborah Harkness új regénye kötelező olvasmány a Mindenszentek-trilógia hívei számára, és tökéletes bevezetőt kínál a szerző univerzumába.

Amikor a Digital Spy tavaly megkérdezte a sorozatban Marcust alakító Ed Bluemelt, van-e esély arra, hogy Az idő rabjaiból spin-off sorozat készüljön, még nem tudott róla nyilatkozni. „Fogalmam sincs” – mondta. „Színészként mindig mi tudjuk meg utoljára, szóval ki tudja! Lehet, hogy lesz rá lehetőség – és nagyon szórakoztató lenne.”