Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. október 4.
Megjelent a Köd trilógiájának második kötete!

Megjelent a Köd trilógiájának második kötete!

Friss megjelenés

A történetről

Kalkutta, 1932 májusának utolsó napjai: minden idők legforróbb hónapjának végén hó hullik a paloták városára. A sűrűn zúduló hópelyhek takarója alá kerülő Bengáli-öböl partján azonban ezt megelőzően egy tüzes, szikrákat hányó, lángoló, elszabadult vonat – ablakaiban sikoltozó gyerekekkel – vágtat át az éjszakai utcákon, egyenesen a St. Patrick’s árvaházat célozva, hogy a tizenhatodik születésnapjukat ünneplő, az életbe kilépni készülő titkos testvériség, az Eljövendők Társaságának tagjait elpusztítsa. A mozdonyt egy tűzdémon irányítja, aki gonoszságával a rettenet magvait ülteti el a városlakók szívében. Ám az árvákat, Bent, Sheere-t, Isobelt, Szirádzsot és a többieket kemény fából faragták, a jövőjük érdekében nyomozni kezdenek titokzatos múltjuk iránt, hogy szembeszállhassanak a lelkükre pályázó sötét árnyékkal.

Az Éjféli palota a világhírű, idén elhunyt spanyol szerző, Carlos Ruiz Zafón Köd trilógiájá-nak második, önállóan olvasható, tartalmilag az elsőtől független kötete, mely azonban a vele asszociatív kapcsolatban álló, A Köd Hercege című első regényhez hasonlóan nem nélkülözi a misztikus legendákkal övezett rejtélyes kalandokat. Amelyek aztán továbböröklődhetnek a holt lelkek titkos suttogása írta láthatatlan oldalakból álló könyvekben.

Éjféli palota

Éjféli palota

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2020.10.31.
A Köd trilógiája
Kalkutta, 1932 májusának utolsó napjai: minden idők legforróbb hónapjának végén hó hullik a paloták városára. A sűrűn zúduló hópelyhek takarója alá kerülő Bengáli-öböl partján azonban ezt megelőzően egy tüzes, szikrákat hányó, lángoló, elszabadult vonat – ablakaiban sikoltozó gyerekekkel – vágtat át az

A trilógia további részei: A Köd Hercege, Szeptemberi fények

A Köd Hercegéről

„Zafón »varázsa« érezhetően jelen van minden oldalon. Írásmódja, képi világa magával ragadó, a történet kellően titokzatos és misztikus. Ez egy szórakoztató és jó olvasmány, kortól függetlenül.” (Gabó olvas)

„A benne lévő varázslatosság, sejtelmesség kellő izgalmat nyújtott, ami által minden sorát faltam. Érdekelt a szereplők előélete, gondolataik, motivációjuk. Kíváncsivá tett a város, ahová költöztek. És természetesen maga a történet, a titkok feltárása szintén magas fokú érdeklődést váltott ki belőlem. Ez mind együtt tökéletes egyveleg volt, és igazán szórakoztatóvá tette az olvasást.” (Zama blog)

„Nem meglepő módon a történet sok mindent előrevetít, amit aztán Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozatban jobban kibontott Zafón.” (Ekultúra)

„...egyszerre varázslatos, rémisztő és magával ragadó is. Ha szerettétek Zafón eddigi regényeit, akkor ezt is érdemes elolvasni, mert minden benne van, ami miatt Zafón annyira szerethető.” (Szofisztikált macska)

A Köd Hercege

A Köd Hercege

Carlos Ruiz Zafón
Éjféli palota

Éjféli palota

Carlos Ruiz Zafón