Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. december 5.
Megjelent Elif Shafak új regénye, a 10 perc 38 másodperc

Megjelent Elif Shafak új regénye, a 10 perc 38 másodperc

Megjelent a népszerű kortárs török írónő, Elif Shafak 10 perc 38 másodperc című regénye, mely felkerült az egyik legrangosabb brit irodalmi elismerés, a Man Booker-díj 2019-es shortlistjére is.

Az Éva három lánya toplistás szerzőjének új könyve a modern Isztambulba kalauzol minket, bemutatva a város számkivetett nőit. Péterfy-Novák Éva az alábbi szavakkal ajánlja a regényt:

„Olvasás közben csak szavak zakatoltak a fejemben.

Tragikus, felemelő, megható, elragadó, vidám, szívszorító, el nem engedhető, elgondolkodtató, erőt adó, megrendítő. Titkok, gyalázat, erőszak, babona, árulás, szeretet, önostorozás, bűntudat, barátság, közöny, igazságtalanság, szeretetlenség, álszentség, hűség, család, őrület, sors, elrendeltetettség, lassú halál, szabadság, börtön, szerelem, házasság, boldogság, fájdalom, halál, gyilkosság, igazság.

Az erőszak és a szeretet mindenütt ugyanolyan, mert nincs nemzetisége. Mindez, ha nem is pont ugyanígy, de megeshetett volna bármelyik kultúrában, bármelyik földrészen.”

elifshafak_portre_zeynelabidin.png

Elif Shafak díjnyertes brit–török regényíró, Törökország legolvasottabb női szerzője. Ez idáig tizenhét könyve jelent meg, műveit mintegy ötven nyelvre fordították le. Shafak politikatudományokból doktorált, és olyan neves törökországi, amerikai és angliai egyetemeken tanított, mint a St. Anne’s College vagy az Oxfordi Egyetem. Lelkes harcos, aki a nők egyenjogúságáért, az LGBT jogaiért és a szabadságjogok betartatásáért küzd.

10 perc 38 másodperc

10 perc 38 másodperc

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2019.11.18.
Egy perccel a halála után Tequila Leila tudata elkezdett zsibbadni, olyan lassan és fokozatosan, ahogyan a visszahúzódó dagály hullámai csillapodnak. Mivel az agysejtjei nem jutottak vérhez, ekkorra már teljes oxigénhiányos állapot lépett fel. Az agyműködése mégsem állt le teljesen. Legalábbis nem azonnal.